56. Padesát šest řádků

1K 63 2
                                    

Přesně jak Harry s Dracem předpokládali. To, co našli na dalším z vytyčených bodů, je dovedlo na novou stopu, která už byla mnohem konkrétnější, než kterákoliv jiná doteď.

Vyšší magická univerzita v Glasgow nebyla nijak obrovská. Rozkládala se na ploše asi o velikosti fotbalového hřiště, neměla žádné další sesterské budovy a studenti měli k dispozici pouhé tři fakulty. Nic okázalého a na první pohled nic vzbuzujícího prestižní dojem, avšak byla to jedna z těch menších univerzit s dobrým jménem budujícím perspektivní kariéru a budoucnost.


Konkrétně fakulta kouzelnického práva čítala pouhých pár desítek studentů. Nebylo proto příliš obtížné se během necelé hodiny domáknout toho, že jeden z těch mála vyučujících - profesor studia pro styky s kouzelnickou veřejností - byl ve škole nepřítomný zhruba stejně dlouhou dobu jako jejich hledaná potenciální oběť. Podle všeho měl dračí spalničky, ale nijak a nikým nebylo prokázané, že je tomu skutečně tak.

Tím spíš hrálo bystrozorům do karet, že profesor to byl velmi mladý, pouze o sedm let starší než Damonda. Podle místních studentek velmi přitažlivý a podle všech očitých svědků spolu údajně měli s obětí velmi přátelský vztah a často je studenti viděli si povídat na chodbách. Jeden by byl dokonce přísahal, že se spolu několikrát zavřeli v profesorově kabinetu a občas se chovali velmi zvláštně, jako by je člověk nachytal při něčem nekalém.


Samozřejmě vztahy mezi studenty a učiteli byly přísně zakázané. Zejména z etického hlediska, aby nedošlo k morální konfrontaci ve vztahu vyučující – student. Aby tak vztahy neovlivnily jak hodnocení, tak průběh celkového studia obou – učitele i žáka. Byl to jakýsi místní kodex. Ne, že by se tomu Harry nebo Draco podivovali, už jen z pohledu laika by byl takový vztah nevhodný, pokud by měl student spát se svým profesorem, a pak od něj očekávat ohodnocení a být z obliga.


Už jen tento samotný fakt jasně poukazoval na motivy – teď už z více důvodů jistého – útěku milenecké dvojice.

Za ten den Harry s Dracem nastřádali více než dost důkazů, které jasně poukazovaly na pravdivost jejich teorie. A nejenže chybějící profesor nebyl ani ve svém bytě, ve kterém měl podle všeho ležet s dračími spalničkami, nebyl ani u svatého Munga, kde by v jiném případě měl se svou nemocí být. Dokonce ani nikdo z jeho rodiny neměl ponětí o tom, že by dračí spalničky vůbec má.


Na to spolubydlící Damondy z koleje vypověděla, že měla už delší čas podezření, že mezi nimi něco bylo. A nedbale pohozený vzkaz pod Damondinou postelí (který se našel díky ostřížímu zraku Draca), ve kterém rozpoznala profesorovo písmo, byl další z usvědčujících předmětů, neboť obsahoval jasné vyznání citů. Mimo jiné i čas a místo schůzky v den, kdy oba dva zmizeli.


Nebylo už co řešit. Případ byl jasný. Zbývalo pouze najít oba dva viníky a informovat o průběhu vyšetřování všechny strachující se příbuzné a úřady.


***


Ten večer se oba dva bystrozoři vraceli do kanceláře poměrně utahaní. Nejenže obešli celou rodinu obou pohřešovaných, ale taky museli sepsat protokol a všechno zdokumentovat i na ministerstvu.

Věděli, že následující den je čeká hledání, i když pár tipů na místa určení už měli. Dracovi při té myšlence spadl obrovský kámen ze srdce, když se blížilo jeho vysvobození z přítomnosti a spárů Harryho Pottera, kdysi řečené Harriet Evansové.

Pretty woman - DRARRY ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat