Podle všech dostupných informací

656 56 10
                                    

Severus Snape se probudil do příliš slunečného dne. Zamžoural. Chvíli přemýšlel, nebo se učil znovu přemýšlet. Tušil, že se hanbou propadne, až se rozvzpomene. Nejhorší však bylo to, že mu vůbec nebylo špatně. Nebolela ho hlava. Neměl kocovinu ani nic tomu podobného. Bylo mu ohavně příjemně, možná trochu teplo, ale jinak byl skvěle odpočinutý. Doufal, že po užití hub, se bude fyzicky cítit stejně zle jako duševně. Ale tělesně byl fit. 
,,Nestová?" zeptal se tichým hlasem.
Chvíli bylo ticho, pak se však ozvalo: ,,Ano?"
Severus chvíli přemýšlel, jestli je vhodné se jí na to ptát. Ale vzhledem k tomu, že si byl téměř jistý, že leží hlavou na jejím břiše, už byly ledy dávno prolomeny. ,,Jsem nahý?" Nikdy by nečekal, že se na tohle zeptá. Nikdy by ani neočekával, že uslyší od bývalé studentky odpověď, kterou slyšel vzápětí.
,,Ano," řekla a Severus z jejího hlasu nevyčetl, jak se s tímto faktem popasovala.
Olízl si suché rty, nervózně si odkašlal. ,,A vy?"
Birdie se nadechla, Severusova hlava se mírně nadzvedla a klesla. ,,Já taky," odvětila nakonec. Severus se zahleděl do stropu a přemýšlel. Právě teď, podle všech dostupných informací, ležel nahý v pravém úhlu vůči Nestové, hlavou spočíval na jejím nahém břiše a sám byl stejně odhalený jako ona. Začal rukou šmátrat všude kolem sebe. ,,Jestli hledáte přikrývku, žádná tu není. Taky jsem už pátrala."
,,Ach tak," hlesl Severus a zakryl si rukama své rozmnožovací ústrojí. Bylo to trapné. A navíc teď už asi i zbytečné. Stejně ho nejspíš Nestová viděla nahého. Nechtěl ji však pohoršovat svou nahotou. ,,Myslíte si, že jsme...?"
,,Já vůbec netuším."
,,Prosím, nezvedl byste se a nepodal mi něco, čím bych se zahalila?" zeptala se Birdie a její hlas zněl smutně. Nikdy v jejím hlasu neslyšel tolik smutku, kromě té noci, kdy zabil Brumbála. Severus se zvedl, stále se zakrýval, ale byl si jistý, že Nestová zavřela oči. Oblékl si kalhoty. Přikrývky se válely na podlaze. Severus jednu zvedl a couval zpět k posteli. Natahoval ruku za sebe.
,,Myslíte, že se k vám blížím?" zeptal se Severus.
,,Netuším. Nekoukám," odpověděla Nestová. Severuse Snapea napadla ošklivá myšlenka. Měl se za ni stydět a okamžitě ji od sebe odehnat. Ale celá tahle situace už byla tak extrémní, že se jeho morální kompas rozbil. Nedívala se, nepozná to. Otočil se čelem k posteli a otevřel oči. Zakrývala si hrudník a jednu ruku držela nataženou před sebou, jak čekala na přikrývku. Nohy měla pevně semknuté u sebe, přesto si Severus všiml malé krvavé skvrnky na jejím stehně. Jeho srdce se zastavilo. Lhala. Věděla to. A co hůř, možná si to i pamatovala. Zavřel oči a podal jí přikrývku.
,,Řekněte, až..."
,,Už dobré," předběhla ho Birdie. Otevřel oči a zadíval se na ni. Byla bledá a její oči byly smutné.
,,Chcete kafe?" zeptal se Severus a cítil se jako idiot. Jenže co jiného mohl říct? Birdie se vyhrabala z postele a odešla. Severus ji zmateně následoval do obývacího pokoje. Birdie zahalená v přikrývce zmizela v koupelně a zamkla se tam. Nejdřív si myslel, že se jde vysprchovat. Pak ale uslyšel pláč. Nedokázal to poslouchat. Odešel do kuchyně a připravil kávu. Uběhlo deset minut, stále plakala. Uběhla půl hodina, stále plakala. Po tři čtvrtě hodině toho měl Severus tak akorát dost! Tohle nesnesl. Došel do obývacího pokoje a přehraboval se v jejích oblíbených deskách. Našel správné album a správnou píseň. ,,Vím, že se nejmenujete Prudence, Nestová!" houkl na ni, než začala hrát píseň. Nejdřív se nic nedělo, pak se ozval zvuk klíče a dveře se otevřely. Birdie byla oblečená ve vytahaném tričku a kalhotkách. Tvář měla opuchlou od pláče. Nervózně si hryzala spodní ret.
,,Já vím," řekl Severus, přišel k ní, ,,mrzí mě to."
Birdie znovu začala poplakávat. Sklonila hlavu.
,,Asi vám to nepomůže... Ale pro mě to bylo taky poprvé," přiznal tiše. Sice k Severusovi nevzhlédla, ale popošla o krůček k němu. Severus to pochopil jako výzvu k objetí. Opatrně své ruce obtočil kolem jejího těla a přitiskl ji na svou hruď. Birdie plakala, ale jen maličko a čím dál smířeněji. A píseň hrála stále dokola.

Jak Snape mrzimorskou slečnu nenáviděl ✔️Where stories live. Discover now