10.

413 26 7
                                    

Ik prik mijn vork in een stukje wortel en steek het in mijn mond. Whisbone ligt aan mijn benen en kijkt me verwachtingsvol aan. Ik snij een stukje van het vlees en laat het onopvallend onder de tafel vallen. Whisbone valt het stukje meteen aan en likt daarna tevreden om zijn lippen.

Als het toetje geweest is, zit ik echt helemaal vol. Natuurlijk hebben we nog heel veel eten over, en mijn moeder is al bezig alles in bakjes te doen. "Zullen we nog een spelletje doen?" vraagt mijn vader me. Mijn zusje trekt een pruillip. "Maar ik wil cadeautjes doen". Ik grinnik. "Als we nou eerst een spelletje doen, dan kunnen we daarna de cadeautjes uitpakken". Ik kijk naar mijn vader voor goedkeuring, en hij knikt. "Jaaa, dat wil ik!!". Mijn zusje begint blij te klappen. Dan rent ze naar de kast en trekt er een spel uit. "Deze!".

Ik warm mijn handen boven mijn dampende kop thee. We zitten met z'n allen rond de kerstboom. Op dit moment heeft mijn vader een cadeau in zijn handen wat hij zorgvuldig uitpakt. "Sneller papa" mompelt mijn zusje. Ze kan echt niet wachten tot ze haar cadeau's heeft. Ik druk mijn telefoon aan en bekijk mijn meldingen. Als ik het Whatsapp tekentje zie, begint mijn hart sneller te kloppen. Misschien heeft Connor wel een berichtje gestuurd... Tsss, het lijkt zo kinderachtig, I know. Maar als ik zo verliefd op iemand ben, kan ik mezelf niet tegenhouden. Altijd als ik dan het bericht icoontje zie, begin ik nerveus en hoop ik dat hij het is. Ik klik op het bericht en zie dat het inderdaad Connor is. Een glimlach rolt over mijn lippen. "Lucy, het is jou beurt om een cadeautje te pakken". Mijn broer geeft me een duw en ik weet er nog net voor te zorgen dat mijn thee niet valt. ''Met wie sms je?'' vraagt mijn vader me meteen. Ik zucht. ''Een vriend''. Ik voel dat mijn wangen rood worden en draai me meteen naar de kerstboom toe om een cadeautje te pakken. ''Vertel zometeen maar wat meer over die 'vriend' '' hoor ik mijn vader zeggen. Ik pak een cadeau en duw het in mijn broers handen. Hij glimlacht gemeen naar me. Ik kijk boos terug.

Merry Christmas! x

Merry Christmas xx

Why didn't you tell me?Where stories live. Discover now