19.KISIM

52 7 0
                                    

Ertesi gün Ada ile Petra sandalyeye oturtulmuş diğer herkes etrafında sinirli biçimde onlara bakıyorlardı.Ada'nın düne dair hatırladığı şeyler yarım yamalaktı ama onlar bile şuan kızın yerin dibine girmesine yetiyordu.Tam da her şeyi bitirip bu evrenden gidecekken böyle bir rezilliği yapmak zorundaydı sanki.Gidebileceği belli de değilde ama kendince öyle umuyordu.

Edward "Efendim ,bu gördüğünüz şahsiyet Victoria'nın sarhoş olmasından faydalanıp ona saldırmıştır."

Kral Marcus deli gibi odanın içinde dolaşıyordu "Nasıl olur böyle bir şey nasıl, Petra sen bu saraydaki en güvendiğim insandın.Victoria'yı savaşma konusunda eğitmen için bile sana emanet etmiştim ben"

Ada, Edward'ın Petra'ya söyledikleri konusunda çok sinirlenmişti.Olaylar tamamen çok farklı boyuttaydı her şeyi kendisi yapmıştı.Şuan utançtan ve Petra'nın kendisi yüzünden zor durumda kaldığı için yüzu kıpkırmızı olmuştu "Hayır, öyle değil EdwardBaba ben çok sarhoştum.Ben yaptım Petra'nın burada hiçbir suçu yok."

Ada bunları dediği sırada ayağa kalkmıştı.Kral sinirle Ada'yı ittirip oturmuştu "sen sus Victoria , sınırlarını çoktan aştın.Düğüne kadar saraydan adımını bile atman yasak." Edward'a bakıp başını öne eğdi kral "Tabi hala düğün olursa."

Edward "Efendim ,burada kızınızın hiçbir suçu yoktur.Kendi gözlerimle gördüm yolda yürürken Petra Victoria'yı durdurup öptü.Tüm suç Petra'nın ve gereği yapılıp bu olayı unutmamız gerektiğini düşünüyorum."

Edward'ın babası uzun süren sessizliğini bozmuştu "Marcus , eğer gereğini yapmassan anlaşma bozulur."

Kral Marcus "Petra ,bir şey demeyecek misin ?"

"Efendim beni doğduğumdan beri tanıyorsunuz.Sizin yanınızds büyüdüm siz yetiştirdiniz beni.Eğer kızınızın rızası olmadan ona öpmeyi bırak ,dokunabileceğimi bile düşünüyorsanız hiç durmayın idam ettirin."

Kral Marcus'un diğer krala çaktırma da iyice kafası karışmıştı.Aslında Petra'ya güveniyor ,Victoria'nın ise sağlam kafayla bile neler yapmışken ayık kafayla bunu yapması da büyük olasıydı korktuğu şey Petra hakkında yargıya varılmassa anlaşmayı bozacak olmalarıydı.

Kraliçe Maria ise ağlayıp bir yandan da söyleniyordu "Gitti gitti gül gibi kızımın namusu gitti."

Kraliçe Kenneth, Maria'dan etkilenmiş olucak ki Edward'a yaklaştı "Valla ben namusu bozuk kız almam Edward.Gördün öpücük meraklısı herkesi öpüp duruyor."

Ada şasırmış bir biçimde cevap vermişti "Kraliçe Kenneth ,siz neler söylüyorsunuz ?"

Kraliçe Kenneth ise Ada'yı umursamadan omuz silkmişti.Edward ise annesine dirsekle vurup susması için işaret vermişti.

Kraliçe Maria "Marcus ,Petra ile Victoria'nın evlenmesi lazım.O ırzı bozuk kızımın namusunu temizleyecek anlaşma mamlaşma umrumda değil."

Kral Marcus "Victoria susar mısın rica etsem.Kıza tecavüz etmedi sadece öptü." Cümleyi söyledikten sonra da 'hem kimin kimi öptüğü de belli değil diye içinden geçirdi "Sanırım iki taraf içinde en doğru karar Petra'nın mahzene atılıp kuruldan çıkacak karar ile de yargılanması ,muhafızlar Petra'yı mahsene götürün."

Ada "Baba ne yapıyorsun ? Petra'nın suçsuz olduğunu sende biliyorsun.Durun yapmayın"

Kral Marcus ,Ada'ya cevap vermeyip başını eğmişti.Muhafızlar ise çoktan Petra'nın kollarından tutup götürmüşlerdi.Odada ki herkes Petra'nın ardından odayı boşaltmış abisi ile tek kız kalmıştı.

"Gerçekten bi kendini evlenirken başka bir erkeğin kollarına atmadığın kalmıştı onu da başardın Victoria. Bu sarayın yüz karasısın ah tanrım senden miğdem bulanıyor."

Ada şaşırmış bir vaziyette abisinin dediklerini dinlemişti.Hayatında kimse ona bu kadar büyük bir hakaret etmemişti ne zannediyordu ki bu kendisini sarhoştu bunları yaparken...

"Sen sen benimle böyle konuşamassın ,ben sarhoştum." abisi ters ters baktıktan sonra o da odadan çıkmıştı.Ada ise ne yapacağını bilemeyip odasına çıkmak salondan çıktı.Dedikodular çabuk yayılıyordu odasına çıkana kadar tüm saray personelleri kıza bakıp yanındakine bir şey söylüyorlardı.

A "Kim kralın kızı mı oha zaten küçüklükten belliydi oynak bir şeydi bu"

B "Evet evet aynı anda hem Edward'ı hem de Petra'yı idare etmiş.Daha var diyorlar civar köylerden sevgilileri"

C "Bi de bunun çocuğu varmış son zamanlardaki aldığı kilolardan belliydi."

D " Aynen aynen babası belli değilmiş ama çocuğun, kral Marcus saklıyormuş o yüzden."

Ada ona bakan gözleri görmemezlikten gelerek odasına çıkmıştı.Şu çocuk hikayesinide hayli yaratıcı bulmuştu ,dedikodu nelere kadir diye geçirdi içinden.

Yatağa yatıp tavana odaklandı.Bu işin içinden nasıl çıkacaktı ? Petra'yı ne yapıp edip çıkarmalıydı oradan.Buradaki paralel bir evrendi kitabında yazdığı ama bu bir şeyi değiştirmezdi yazdıktan sonra her şey gerçek olmuştu sanki hep varmış gibi.

Petra gerçek bir insandı kendi dünyasındaki gibibir hayatı vardı ve Ada bunu mahvetmişti. Odanın duvarları bunları düşündükçe kızın üstüne üstüne gelmeye başlamıştı biraz hava almak için bahçede gezinmeye karar verdi.

Ada bahçeye inince etrafına baktı biraz şaşırmıştı kimse yoktu.Genelde hep bir iki hizmetli ya da bahçıvan Peter olurdu.Böylesi daha iyi diye düşündü kız yalnız kalmaya ihtiyacı vardı.

Tam o sırada taşın üstünde oturan bir adama gözü takıldı kızın.50'li yaşlarda uzun kahverengi paltosu ve sakal kesimiyle sanki babası öldükten sonra uyuşturucu baronunun başına geçmiş ve az sonra birisi ile mal alışverişi yapıcak gibiydi.Yalnız niye her seferinde adamı gördüğün aklından aynı betimle geçiyordu hiç bilmiyordu kız

Kız görünce mutluluktan ne yapacağını bilemedi.Hemen adamın yanına kadar koştu ,kız nefes nefese kalmış bir pozisyonda adamın yanına varmış ama adam sanki yanında bozulan nefesini düzeltmeye çalışan biri yokmuş gibi sigarasını içmeye devam ediyordu.

"Hey sen "

"Konuşma telaffuzunu düzeltmelisin Ada çok kabasın ,ya da Victoria'mı demeliyim kabul etmem lazım ki kendi isminden daha güzel isim bulmussun paralel evrendeki sana."

Ada "Gerçekten şimdi tek sorunumuz isim mi ,O kadar uzun zamandır size ulaşmaya çalıştım ki niye gelmedeniz ? "

"Ha evet o mevzu izlediğim dizinin yeni sezonu gelmişti.Onu bitirip yanına geleyim dedim ,yarım bırakmayı hiç sevmem de."

Ada "Siz ciddi misiniz ya.Elimi bir defter tutuşturup gittiniz.Gözümü burada açtım geri dönmek için ne yapmam gerektiğini bulamıyorum ve siz diziyi bitirmeyi beklediniz öyle mi ? Hem başka bahaneler bulabilirsiniz neredeyse 3 ay oldu ,dizi sezonu 1 günde biter."

"Zaman kavramı çok değişiktir Ada ; senin 3 ayın ,benim 1 günüm, kendi dünyanın ise 1 haftasına denk gelir.Ha ayrıca Edward'la evleniyormuşsun tebrik ederim."

Ada "Evet ,yazdığım hikaye büyük ihtimal burada bitiyor bundan sonra geri dönebilirim demi ?"

"Ha sen kitabının sonunu bilmiyorsun tabi.Evlenince biteceğini mi zannediyordun ? Üzgünüm Ada ama bir daha kendi zamanına dönemeyeceksin çünkü kitabı yazarken sonunda Victoria'yı öldürdün.Hatırlamıyor musun hikayenin sonundaki cümleyi 've Victoria kalbine aldığı bıçak darbesi ile hayata gözlerini yumar' "

HAYATIM ROMAN OLSA (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin