21- GÖZ ÖNÜNDE

62.1K 2.9K 1.5K
                                    

"Eren, Güney, Hasan,Deniz..."

Sıkıntı ile bir nefes verdim, ismi sayılan kişilere baktığımda onlar da bana korkuyla bakıyordu. Hoca fizik dersinde bir proje ödevi vermişti ve herkesi gruplara ayırmıştı. Ben hocaya tek başıma yapmak istediğimde ilk defa tüm sınıf bana destek çıkmıştı, Ali'nin korkusundan.

Hoca sınıfın sayısına göre dörtlü ve üçlü olarak dağıtmıştı ve bir daha düzenleme yapamayacağını söylemişti. Şimdiden kalbim sıkışmaya başladı. Bir de evlere gidilecekti!

"Ali abi sülalemizi sikecek şimdi." dedi Hasan, yanında ki Denize. Hasan çoktan perişan olmuştu.

"Ne yapacağız, gelmek zorunda. Hocayı görmüyor musun? Geçen sene bir inek öğrencinin üstüne ödevleri yıktıkları için herkesin ödev yaparken ki fotoğrafını istiyor." dedi Hasan. O sırada bizden daha uzakta duran Güney'e arkadaşları helallik alır gibi sarılmışlardı. Ali milleti de deli etmişti.

Zil çalınca mecburen ayağa kalktım, Ali bu son tenefüste tuvalete gel demişti. Sınıftan geçip idam mahkumu gibi tuvalete doğru giderken, merdivenlerden inen Ali'yi gördüm. Ali bana bir bakış atıp seri adımlarla tuvalete doğru ilerledi. Ben de tuvalete girince tuvaletin boşalmasını bekledik. O sırada Ali'ye kaçamak bakışlar atıyordum. Ali son öğrenci çıkmadan önce sigarasını yakıp en arka lavaboya ilerledi. Bu sefer tuvaletin boşalması uzun sürmüştü. Muhtemelen derse geç girecektim. Ali'nin olduğu kabine girip kapıyı arkamızdan kapattım.

Ali ben girer girmez sigarayı benden uzakta tutup üzerime eğildi ve alt dudağımı ağzına alıp emdi. Onun gömleğine tutunurken o biraz daha öpüp geri çekildi ve ardından sigarasından bir duman çekti.

"Ali sana bir şey söylemem lazım." dediğimde gözlerini kıstı, sigarasından ki duman ağzından yukarda ki rutubetli tabana dogru giderken bana baktı. Derin bir nefes aldım.

"Bizim fizik hocası var ya, o işte bir ödev verdi. Proje ödevi. Bir de grup yaptırdı, ben hocaya yalvardım dedim ki hocam tek olayım ama bırakmadı. Dört kişilik bir grup yaptı ve ödevi de birimizin evinde yapacağız... Özür dilerim." hızlı hızlı açıkladım. Her duyduğu şeyde daha da sinirlendi.

"Gitmiyorsun." dedi ben cümlemi bitirir bitirmez. Gözlerimi açıp ona baktım.

"Ali bu ödevi yapmazsam hoca kesinlikle beni geçirmez. Okul puanım düşer Ali lütfen." dedim yalvarır bir tonda. Dişlerini sıkmıştı.

"Eren, gidemezsin kalırsan kal dersten."

"Ali lütfen Ali, nolur..." dedim gövdesine yapışıp sarılırken. Hareketsizce durdu. Ben daha sıkı sarıldım. Halen lütfen diye fısıldıyordum.

"Kimler var grubunda?" diye sordu dakikalar sonra. Kafamı kaldırıp ona baktım.

"Güney, Hasan,Deniz.." dediğimde isimleri kafasında tarttı.

"Akça olan Deniz mi? Bizim sınıfta ki Bora'nın kardeşi?" dediğinde kafamı salladım. Sigarasından bir duman daha aldı, bir şeyler düşünüyor gibiydi.

"Senin evine gelemezler. Denizlerin evine gidin." dediğinde mutlulukla kafamı salladım. Ona bir kez daha sıkıca sarıldım.

"Uslu duracaksın, fazla konuşmayacaksın. Ödevin kendi bölümünü hızlı yapacaksın."

"Tamam." dedim sevinçle. Sanırım ödev yapmaktan çok uzun süredir normalce takılmanın hayalini kurduğum için seviniyordum.

----

"Hoşgeldin." dedi Deniz, çekingen bir tavırla. Ona gülümsedim ve bir şeyler mırıldandım. İçeri girip ayakkabımı çıkarıp Deniz'e döndüm. Eliyle içeriyi gösterince açık olan kapıya doğru adımlarımı attım. Güney ve Hasan çoktan gelmiş koltuklara kurulmuş telefonları ile oynuyorlardı. Bana baktıklarında samimi bir şekilde gülümsediler.

SAVAŞMA SEVİŞ Donde viven las historias. Descúbrelo ahora