Kapitel 11

11 4 0
                                    


Sylliá

Kapitel 11

Soúel -en benämning för ett helgon- Soúel Midoel. Ett namn värd att benämna. Ett helgon som skapade Maalaguin med sin mäktig magi och fantasi för flera år sedan. Det sägs att han lyckades bygga upp det på bara tre veckor under ett konstan arbete. Ingen hade hjälpt honom. Han var som en dåre i hans fienders ögon. Men han var en mycket mäktig och lärd Divin. Han använde sina krafter för goda handlingar. Hans arbete under krig var väl uppsatta och högt efterfrågade. Hans magi var även begärd vid sjukhus, där han gjorde ett sådant välgjort arbete att han förde tillbaka mer än tjugosju patienter från döden. Han hade använt den förbjudna magin. Anákah. Han hade kontroll över det som var levande och det som var menat att dö. Folk blev rädda av hans förmågor. Även dem som återuppstått. Fientliskap hade slagit rot som baserades på svartsjuka och rädsla. Legosoldater började leta efter honom, hans familj ville att han skulle ge sig av. Gömma sig och behålla den kraft han kunde bemästra. Använda den för mer mirakel. Men hans envisa gjorde att han stannade vid sin familj och väntade, vilket ledde till hans död. I olika böcker och skriftställen står det olika om hans död. Vissa säger att han blev avrättad framför en publik där han fick huvudet avhugget, och andra säger att han blev slaktad av yrkesmördare.
Efter hans död lugnades samhällena som var rädda för hans bemästring, de antog att det inte var mänskligt, att det kom från slockna. Ett ställe där män och kvinnor plågas för deras synder de har begått efter döden. Men kyrkorna och brödraskapen kunde inte förlåta de som tagit Soúel Midoels liv. Dem hävdade att det var deras fel att han dog, att ingen satte ett stopp för brödernas girighet. Dem menade att han förtjänade att leva ett långt liv precis som alla andra Diviner. Ett stort uppror bröt ut mot de som ansåg Midoel att vara ett helgon från gud och mot de som alltid velat se honom död. Byar och städer levde i skräck, alla kunde anklaga alla för att vara en icke troende. Oavsett vad så blev man avrättad, även om man var oskyldig. Kungar och adelsmän kunde inte få ett stopp på det elände som lämnade alla gator tomma om kvällarna. Blod spilldes och gator skapades till blodbad. Folket hade lämnat Soúel Midoels familj i fred eftersom att dem ansågs vara ofarliga. Men hans son som blivit äldre och visades bemästra en gåva som var lik Midoels.

Allt kom till ett slut när sonen tog över en stor del av de kungliga behörigheterna. Han kallade sig själv "Skuggmästaren" Med magi, svart som alla skuggor, tjock som dimma, kall som vinterkvällar och lika dödlig som klorna av en Monastrae. Alla fruktade honom men ingen kunde avsluta hans liv. Han dödade varenda en som kom i hans väg. Men med hjälp av honom byggde han upp en stark civilisation utan hjälp av Kungen eller någon annan undersåte som sedan blev långt under honom i triangeln. Han styrde allt och alla. Ingen kunde stoppa honom och ingen ville. När de förstod att han var den rättmätige ledaren upphöjde dem honom. Han blev den nya ofattbara och mäktiga mannen som någonsin skådats. Efter det har Dëditon alltid haft en arvinge från Midoels släkte bredvid Kungen. De som kunde kontrollera mörkret och de som alltid haft ett band kring Anákah.


Jag tar mig ut ur klassrummet där en lärare hade berättat en viktig del om Dëditons historia, vi trängs en aning när vi kommer ut till den allt för smala korridoren. Jag knuffas in mot väggen och försöker göra mig själv så liten som möjligt för att vänta ut alla ungdomar som desperat försöker komma bort från världens tråkigaste lektion på hela årtiondet. Denne lektionen var tristare än någon av Remliels lektioner, på något vis så kunde jag nästan det mesta ut av historien sedan innan. Det fanns bara där. Långt inne i mitt sinne. Jag själv tyckte att det var en alldeles för lång lektion med bara historia, vi fick dock intressanta historieböcker med lite text på varje sida som förklarar en hel del om olika historiska händelser kortfattat. Tydligen så ska ska vi gå på dessa lektioner i två veckor till, innan en ny prövning kommer att bryta upp. Ännu ett test som kan eliminera de som svarar allt för många fel.

Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Jun 11, 2021 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Monstrets HemligheterDär berättelser lever. Upptäck nu