~ 39 ~

944 35 168
                                    

Hoofdstuk 39

____________________

...Een ander slachtoffer dit keer...

---

Klinkt eigenlijk best wel gaaf. De Bad Boys en The A-Team op weg naar de kermis. Goed, dat laatste is dan weer een beetje suf als je je inbeeldt dat we alle acht in slow motion met wapperende haren, leren jacks, zwoele blikken en zelfverzekerde houdingen over de donkere straat lopen om vervolgens bij de kermis te arriveren. Het geluid van een gescratchte en teruggedraaide lp vult in gedachten mijn oren.

Maar het is wel het geval: we zijn zojuist door de ingangen gelopen om vervolgens direct weer tot stilstand te komen bij de rand van het pretpark. Herinneringen over een aantal weken geleden maken me aan het glimlachen.

Ditmaal is dit géén verrassing geweest voor Jax en mij, ditmaal hebben we het gewoon van tevoren netjes afgesproken met elkaar. Simpelweg omdat we er zin in hadden en onze kans moesten pakken nu de kermis er weer was.

'Dat reuzenrad komt me bekend voor.' Jax wijst naar het reuzenrad aan onze rechterkant en geeft me een duw tegen mijn schouder.

Ik grijns. 'Mij ook. Vaagjes.'

'We moeten eerst wat te drinken gaan halen, denk ik – ik heb een droge keel,' zegt Leya aan mijn andere kant. 'Daarachter zijn goeie kraampjes.' Ze wijst naar wat mini-cafés die verscholen staan achter andere kraampjes, attracties, tenten en mensen.

'Laten we dat eerst maar doen, ja.' Ik loop met Leya mee en de rest volgt ons gewillig.

Wanneer we allemaal een milkshake, een flesje frisdrank of flesje water, een fruitsmoothie of een colablikje in ons hand hebben – en Levi zo nodig een zak M&M's naar binnen moest werken – maakt Ella een binnensmonds geluidje ten teken dat ze wat wil zeggen nadat ze haar slokken cola heeft doorgeslikt.

'Phoenix,' begint ze vervolgens, 'wat is nou eigenlijk jóúw achtergrondverhaal?' Ze speelt met het lipje van haar blikje en lijkt helemaal niet met het feit te zitten dat ze zojuist een nogal prompte, vage vraag stelde.

Phoenix fronst dus en houdt zijn hand op naar Levi om ook wat M&M's te mogen ontvangen. 'Mijn achtergrondverhaal?' We wandelen intussen naar een aantal picknicktafels om daar plaats te kunnen nemen en te kunnen bespreken wat we deze avond allemaal eens zullen gaan doen.

'Ja. We verzamelen alle achtergrondverhalen van de jongens. Die van Austin weten we, die van Harley min of meer, die van Jax komen we toch never nooit niet te weten, dus we hebben de hoop maar opgegeven, en Levi is na jou aan de beurt. Dus. Wat is je achtergrondverhaal? Waarom ben je een bad boy geworden? Of waarom ben je een Bad Boy met hoofdletter B geworden?'

'Wacht even,' komt Leya tussenbeide, 'wie is de "we" in dit verhaal?' Ze gaat aan een krakkemikkige tafel zitten en Ella neemt naast haar plaats.

'Goed! Ík dan! Maar ik wéét dat jullie ook nieuwsgierig zijn. Maar daar gaat het nu even niet om – Phoenix, vertel, ik wil het weten.'

Phoenix begint te lachen en stopt wat M&M's in zijn mond. 'Dat is echt een vet simpel verhaal en heus niet zo dramatisch of heftig als die van de rest, of zo.'

'Nou? Je maakt het anders wel spannend zo.'

'Ella... hou nou even voor drie seconden die kletsgrage mond van je, zeg.' Phoenix gaat tegenover haar zitten en grijnst uitdagend naar haar.

Ella kijkt al even uitdagend terug, maar grijnst niet.

'Ik kick op actie,' zegt hij dan. 'Da's alles.'

de wolk uit de zevende hemel 1.0Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu