15. rész

1.5K 124 3
                                    


Miután mindenki bevonult a nappaliba, felsorakoztak, majd kínos csönd telepedett ránk. Én a földön feküdtem, és úgy éreztem, minden másodpercben egyre és egyre vörösebb lesz a fejem. Logan még mindig fent feküdve, kínosan a hajába túrt. Abril nagyokat pislogott, Nat és Juliet összenéztek, Maddie pedig hol rám, hol Loganre pillantott. A csöndet végül Abril törte meg:
-Szóval? Ki kér pezsgőt?-indult a könyha felé, hogy poharakat hozzon.
Az est hátralévő része egész kellemesen telt. Lassacskán elkezdett oldódni a hangulat, a többiek nem feszegették a megérkezésükkor látottakat, és lehet jól is tették. Mivel ha megkérdezték volna, akkor biztos, hogy se Logan, se én nem tudtunk volna épeszű magyarázatot adni a dologra.
Megittunk egy-egy pohár pezsgőt, közben beszélgettünk. Nagyrészt rólam volt szó, a plusz egy klippről, de előkerültek egyéb témák is. Se én, se Logan nem említettük a Briannel való találkozást, de talán jobb is. Lehet nem bírtam volna ki sírás nélkül, ha el kell mesélnem. Olyan éjfél körül hazakerültem, Abril hazafuvarozott.

[...]

A elkövetkezendő napok megszokottan teltek. Mintha a nemrég történt eseményeket csak álmodtam volna.
Megkezdődött az eredetileg is tervezett videoklippem forgatása, ami mindössze pár napot vett igénybe. Pár közeli felvétel kivételével nem is szerepeltem benne túlzottan sokat. Inkább a táncosok kaptak benne nagyobb szerepet, de szerintem egész jó lesz.
Most éppen a hátsó ajtómnál toporgok, várva hogy Logan megérkezzen. Kevin az előbb csörgött rám, hogy van egy kis megbeszélnivalónk, és, ahogy ő fogalmazott, "a drágalátos barátom" már úton van értem.
-Megjött a gerlepár?-nyitott ajtót Kevin, miután biztonságban odaértünk.
Bementünk, majd leültünk a nappaliban. Szokásom szerint lehuppantam a kedvenc fotelembe, de a dohányzóasztalon megakadt a szemem.
-Ez meg mi?-sandítottam Kevinre a papírokra mutatva.
-Ezért hívtalak titeket. Üljetek le mindketten-jelezte Logannek is, hogy foglaljon helyet.-Tehát...
-Mondd, hogy nem még egy rossz álhír, ami miattam történt...-támasztotta meg a fejét Logan, és fáradtan felsóhajtott.
-Nem, most kivételesen jó hírekkel állok elétek. Illetve attól függ, hogyan nézzük-tárta szét a karját Kevin.
Köröztem egyet a kezemmel a levegőbe, ezzel sugallva, hogy ne húzza el ennyire a témát.
-Kivételesen...-motyogta Logan. Láthatóan nem volt formában.
-Tehát, még nem tudni sokmindent, de Anthony Warren azt szeretné, ha szerepelnétek a filmjében.
Kevin felvett az asztalról pár lapot, és megigazította őket, hogy egységesen álljanak.
-Hű...-nyögte ki Logan. Nekem is nagyjából ez volt a reakcióm.
-Sőt, pontosítok, azt akarja, hogy ti játszátok a főszerepet. És ez biztos.
-Ezt nem hiszem el...-esett le az állam.
Tudni kell, hogy Anthony Warren az egyik, ha nem a legjobb rendező Hollywoodban. Viszont elég furcsa gondolkodású ember, sosem lehet tudni éppen mit akar, és mit nem. Bár ezek csak városi legendák, az biztos, hogy az ő filmjeiben nem szerepelhet bárki. És ezt nem úgy kell érteni, hogy a legnevesebb, legfelkapottabb színészekkel dolgozik, egyáltalán nem. Warren minden szerephez a tökéletes karaktert keresi. Válogatásokat tart, nála a kezdő és a már elismert színészek ugyanolyan szinten állnak. Mindig azt tartja szem előtt, hogy a színész ne csak eljátsza, hogy azonosul a karakterrel, hanem legyen ő maga a karakter. Szerinte nem lehet mindent eljátszani, és ha valami nem szívből jön, az meglátszik. Az információim nagy részét Nathanieltől tudom, ő mondhatni dolgozott együtt Anthony Warrennel, bár Warren csak besegített és nem az ő filmje volt.
-Pedig így van. Az asszisztense azt mondta, tetszett neki az a sok botrány, amit a napokban összehalmoztatok, az energia, ami körüllengett titeket...
-Hát ez rohadt jó...-csapott a fotel karfájára Logan.-Kiaggódom a belem, aludni sem tudok mert bűntudatom van, hogy esetleg Hollynak miattam megy tönkre a karriere a sok botrány miatt, erre tessék!
-Nem mintha olyan nagy botrányokba keveredtünk volna, csak kissé fel lettek nagyítva a dolgok-vontan vállat.
-És ez pont elég ahhoz, hogy nagy botránynak nevezzük a történteket. Minden esetre Anthony titeket akar a vászonra, szóval itt írjátok alá-tolta elénk a papírt.-Átolvastam, minden oké, de azért fussatok rajta végig. A részletekkel kicsit később fogok majd jelentkezni, de nyugalom, minden meglesz időben.
Nem volt kérdés, hogy Logannel aláírjuk. Ez óriási lehetőség.
-Egyébként...a botrányok miatt választott minket Warren?
-Csak azért-válaszolt a kérdésemre Kev.-Ha belegondolsz, most minden körülöttetek forog, ti vagytok porondon. Ha bejelentik hogy a főszereplésetekkel készül egy új film, ezer százalék hogy mindenki felfigyel majd rá. Illetve ez az én véleményem, viszont Warren asszisztense azt mondta, azért kellettek ti, mert kellenek a filmbe azok az érzelmek, amiket a mostani helyzet kivált belőletek.
-Az, hogy idegben vagyok egész nap, és nem tudok aludni?-vonta fel a szemöldökét Logan morcosan.
-Hát, lehet az is...de ők Holly szakítására, a te érzelmeidre a dolgokkal kapcsolatban, akkor esetleg Holly sérülékenységére...szerinten ilyenekre gondoltak.
-Hé, nem is vagyok sérülékeny!-fontam össze a karom.
-Annyira tényleg nem, viszont ők lehet máshogy látják. De ez egyáltalán nem fontos. Ha titeket akarnak, hát titeket akarnak. Játszátok el, ez a feladatotok. Egyébként meg fogalmam sincs mit akarnak, miért akarnak, de nem mindegy? Itt a lehetőség, kész. Éljetek vele.
Még beszélgettünk egy fél órát, majd mivel Kevinnek sok elintéznivalója volt, készülődni kezdtünk.
-Igazából-kísért minket Kev az ajtó felé-csak attól félek, hogy amiatt a film miatt méginkább össze akar majd hozni titeket a nép. Még ha el is játszanátok, de Holly, neked a szakítás miatt még nem kéne, Logannek pedig az imidzsébe nem fér bele.
-Attól ne féljünk, az én imidzsem bármikor el tudja viselni Hollyt-vigyorodott el Logan, kivillantva hófehér fogait.
-Igen, és pont ehhez a viselkedéshez nem való egy tisztességes barátnő-sóhajtott fáradtan Kevin.-Viszont jók legyetek-nyitotta ki az ajtót.-Pár nap múlva találkozunk a reptéren, hogy leforgassuk a közös klippet. Addig semmi kirándulgatás, és Holly, légyszíves kerüld el messzire a tejtermékeket. És Logant-veregette meg a vállamat Kevin.
-Megpróbálom-nevettem, majd beültem Logan mellé az autóba, és hazaindultunk.

Életem hangsoraWhere stories live. Discover now