'23

56.1K 2.1K 257
                                    

'Hayat insanı her şekilde sınar. Bazen vazgeçmen gerekir, bazen düşmen. Umutla girdiğin yollardan çıkmaman gerekir. Olmadığında zorlamamak için. Bazen büyümen gerekir. Yokuşlardan düşmek, tekrar ayağa kalkmak için.

"Ne diyorsun sen ya? Ne saçmalıyorsun yine?"

"Dediğim gibi! Yalnız değildim!" Miray'a karşı birkaç adım daha atıp, aralarındakı mesafeyi sıfıra indirmişti. Aslında ondan tırsıyordu fakat şuan birşey yapamazdı. Bunu bilerek gülümseyip söze girdi.

"Ve işbirlikçim kim biliyor musun? Şeyma! Bizim Deli Şeyma!"

Şeyma adını duyunca afallamıştı genç kız. Buna inanmayı beklemiyordu heralde. Şeyma kesinlikle yapmazdı böyle birşey. Yalan söylüyordu Berna.

"Yalan söylüyorsun!" Demişti Miray titreyen sesiyle.

Berna kafasını iki yana sallayıp, kollarını birleştirdi.

"Hayır! Doğru!"

Miray kaşlarını çatıp, donuk gözlerle bakıyordu Berna'ya. Ona inanmak istemiyordu. Kuzeni Şeyma yapmazdı. Yapamazdı Miray'a bunu. Ona güveniyordu.

____________________________

1 Yıl Önce...

Berna yatağına oturmuş yeni aldığı kırmızı ojeleri dikkatlice tırnaklarına sürüyordu. Telefonunun çalmasıyla bütün dikkati dağılmıştı. Ekrana baktığında tanımadığı bir numara onu arıyordu.

"Üff bu kim ya?" Diyerek açıp kulağına götürdü. "Evet ne var? Kimsin?"

"Merhaba! Berna Karahan ile mi görüşüyorum acaba?"

"Evet benim. Ne vardı? Siz kimsiniz?"

"İyi günler Berna Hanım. Ben sizi ****** Rehabilitasyon Merkezinden arıyorum. Gün içinde buraya bir uğrayabilme şansınız var mı acaba?"

Berna durumu anlamıştı. Kuzeni Şeyma arattırmıştı onu. "Yine ne oldu acaba?" Diyerek telefonun ucundaki kadına döndü.

"Tamam 1 saat sonra oradayım." Diyerek telefonu kapatıp hazırlanmaya başladı.

"Artık dayanamıyorum anlıyor musun? Onlar dışarıda el ele, mutlu mutlu gezerken bana burada deli muamelesi yapmalarına katlanamıyorum!" Diyerek hüngür hüngür ağlıyordu Şeyma.

"Off! Beni bunları söylemek için mi çağırdın buraya Şeyma?"

"Yok!" dedi akan burnunu çekerek. "Seni buraya bir teklif sunmak için çağırdım." Sırıtmıştı. "Hem senin benim işime gelecek bir teklif!"

"Yine öbürleri gibi saçma sapan birşeyse hiç dinlemeden gideyim ben. Geçenkinde babannemden bir ton azar işittim çünkü."

"Yok yok. Bu sefer büyük oynayacağız." Demişti sırıtarak.

"Neymiş!?"

"Şimdi." diyerek söze girdi. "Sen Miray'dan kurtulmak istiyorsun, bende Kerim'i istiyorum. Şimdi şöyle, sen bir fırsatını buluyorsun ve bu Miray'a içiyorsun! Ama böyle baya baya içiriyorsun. Ve bu sarhoş oluyor. Zaten o salağın bünyesi alışık değil, düşer hemen."

Berna anlamaya çalışırcasına Şeyma'ya bakıyordu. Bunu farkedince tekrar söze girdi.

"Sonra Miray'ın yanına birini sokuyoruz. Tabi o da sarhoş olacak. Neyse işte bunları aynı odaya kapatıyoruz. Sonrasını anladın işte." Diyip sinsice sırıtmıştı.

"Tamam da Kerim bunu nasıl öğrenecek?"

"Orası basit. Odaya bir kamera yerleştiriz. Hallolur! Nasıl?"

O    G E C E 🌒Where stories live. Discover now