'6

92.3K 3K 641
                                    

'Ayrı ayrı da güzellerdi. Fakat bir araya gelince bir başka güzellerdi.

1 Hafta Sonra...

İki aile büyük bir düğün telaşına girmiş, koca işi bir haftaya sığdırmaya çalışmışlardı. Amaçları Miray'ın karnı büyümeden, düğünü yapıp, milletin ağzına laf vermemekti. Herkes onların aşk evliliği yaptığını sanıyordu.

Sonunda hazırlıklar bitince, düğün günü de gelip çatmıştı.

"Miraay! Kalksana canım! Bak bugün büyük gün senin için. Evleniyorsun kız!" Diyip küçük bir kahkaha atmıştı Berna. Miray'ın odasındaki perdeleri açıp içeri güneş girmesini sağlamıştı.

Ardından yatağın ucuna oturup Miray'ı sarsmıştı.

"Ne istiyorsun sabah sabah ya! Bi git!"

"Kuaföre geç kalacaksın tatlım! Unuttun mu? Evleniyorsun bugün!"

Genç kız kafasını yastıktan kaldırıp isteksizce kalkmıştı. Boş boş Berna'nın yüzüne bakıyordu.

"Hazırladın mı kınanı? Gidiyorum ya ben! Yakarsın bir taraflarına!"

"Aa! Ne kadar yanlış düşünce! Ben senin mutluluğun için çabalıyorum hayatım!"

"Berna boş yapma çık git odamdan!"

Diyip ayağa kalkmıştı. Banyoya girip rutin işlerini hallederken Berna da Miray'ın odasına göz gezdirdi. O gidince bu odayı kendisi almayı planlıyordu. Manzarası çok güzeldi odanın.

Sinsi bir sırıtışla tekrar bakındıktan sonra odadan çıkıp gitti. Artık kimse kendisini Miray ile kıyaslayamayacak, onu örnek göstermeyecekti. Bir nevi evin prensesi kendisi olacaktı. İçindeki mutluluk tarifsizdi.

Miray banyodan çıkıp yatağına oturdu. Son bir kez bakınıyordu odasına. Yatağını, yastığını, çalışma masasını, aynasını, duvarındaki posterleri... çok özleyecekti herşeyini. Evleniyordu bugün. Resmen evlenip, gidiyordu.

Bu düşüncelerden sıyrılıp yavaşça ayağa kalktı. Dolabından birkaç parça kıyafet çıkarıp isteksizce hazırlanmaya koyuldu.

⛓•⛓•⛓•⛓•⛓•⛓•⛓•⛓•

Kuaföre geldiklerinde yorgunluktan bir hâl olmuştu Miray. Etrafında pır dönen arkadaşları sürekli onu mutlu etmeye çalışıyor, çeşitli yemekler, yiyecekler getiriyordu.

Birkaç saatin ardından makyajı ve saçı hazır olduğunda yerinden kalkıp, dışarı doğru adımlamıştı. İçeride kaldıkça mide bulantısı artıyordu çünkü.

Hele birde bu üzerindeki gelinlik iyice rahatsızlık veriyordu Miray'a. Çok ağırdı. Taşıyamıyordu neredeyse. Aynada kendine bakma gereksinimi bile duymamamıştı aslında. Ne saçını, ne makyajını merak etmiyordu. Nasıl göründüğü umurunda değildi.

"Ayy Miray çok güzel oldun yaa!"

"Gerçekten de harika oldun yengeciğim!" Bunu diyen Fırat'ın kız kardeşi Hande idi. O da bu süreçte Miray'a en çok destek olanlar arasındaydı. Zaten tanışıyorlardı ama şimdi daha bir samimi olmuşlardı.

Korna sesiyle irkilen Miray, Fırat'ın geldiğini anlamıştı. Çekime gideceklerdi. Gelinliğinin uçlarından tutarak kalktığında Deniz ve kız kardeşi Hazal yanına gelerek gelinliğin eteklerini düzenlemişlerdi.

Miray'ın Gelinliği...

Miray'ın Gelinliği

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
O    G E C E 🌒Where stories live. Discover now