⸸ 107 - Nume și Organizații Sataniste ⸸

9 0 0
                                    

° Nume şi Organizaţii Sataniste °

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

° Nume şi Organizaţii Sataniste °

In acest eseu ne propunem sa va prezentam cateva nume si trei organizatii care s-au facut auzite prin calitatea acestora. Ceea ce vom publica acum a mai aparut o data pe acest site dar in prima versiune. Acum este imperativ ca fiecare satanist sa stie ceva despre oamenii ce au readus lumina in ocultism si implicit in Satanism.

Karl Gustav Jung

Gustav Jung nu a vorbit niciodata despre el ca fiind un magician, dar a contribuit la conceptul magiei moderne mai mult decat altii care si-au petrecut aproape toata viata invocand spiritele. S-a nascut in Elvetia unde si-a petrecut majoritatea vietii ca psiholog la o clinica. Jung a studiat si Alchimia aproape toata viata si cartea sa: „Psihologia si Alchimia" este fructul efortului depus. Cele mai importante contributii la Magia Moderna sunt conceptele sale despre Inconstienta Colectiva si Sincronizarea. Pe langa inconstienta personala a lui Freud, Jung a definit incontienta rasei umane in care demonii, ingerii, zeii si spirite o realitate. Conceptul Sincronizarii ofera explicatia legaturii dintre evenimente care nu sunt legate de obicei. Tot el a folosit pentru prima data termenul de „realitate psihica" pentru a descrie evenimentele supranaturale incluzand O.Z.N.-urile. Jung a oferit baza fundatiilor stiintifice specializate in magie, iar multi au acceptat aceasta baza si au continuat sa o completeze.

Eliphas Levi

Adevaratul sau nume era Alphonse Luis Constant, dar a luat pseudonimul Eliphas Levi atunci cand a inceput sa scrie despre magie. A urmat un seminar si a ajuns un preot cu cel mai mic rang dar nu a putut sa-si faca o cariera din asta din cauza viziunilor sale radicale. Primul sau profesor in ocultism a fost polonezul Wronski care a scris in jurnalul sau ca l-a initiat pe Levi in secretele magiei Kabbala. Apoi Levi a petrecut mult timp studiind cartile Magiei Oculte si a sintetizat toata stiinta aceasta in cartile sale: „Dogma si Ritualul Magiei Superioare" ( tradusa de A.E. Waite sub numele de „Magia Transcendenta: Teorie si Practica" ) si „Istoria Magiei„. Cartile sale nu se bazeaza pe explicatii stiintifice ci pe limbajul metaforic. In „Magia Transcendala" el organizeaza capitole dupa o ordine a unui ritual cu carti si spune ca intelepciunea se afla sub forma simbolica a pozelor de pe carti. Crowley spune ca cele mai importante lucrari ale acestuia sunt scrisorile pe care acesta le impartea studentilor sai

Aleister Crowley

Crowley s-a nascut in Anglia anului 1875, in anul in care Eliphas Levi a murit. Crowley provenea dintr-o familie bogata, nobila, factor care i-a permis sa studieze la Cambridge pentru prima data despre ocultism si magie. A fost initiat in Zorii Aurii (Golden Dawn) si sub indrumarea profesorului Allan Bennet, un magician foarte puternic la acel timp, a trecut prin toate gradele ordinului intr-un an si jumatate, ceva ce nimeni nu a mai reusit pana atunci. Allan Bennet, fiul adoptiv al lui Mathers si conducatorul ordinului, era foarte talentat in stiinta oculta. S-a mutat in apartamentul lui Crowley si l-a invatat tot ceea ce stia despre magie. Mai tarziu a fost fortat sa plece la Ceylon, pentru ca era bolnav de astm. Acolo a devenit un calugar budist si a petrecut mult timp intr-o manastire. A revenit in Anglia unde si-a trait restul vietii.

𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙥𝙤𝙚𝙩𝙧𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖𝙩𝙖𝙣𝙞𝙨𝙢 Where stories live. Discover now