⸸ 106 - Pentagrama ⸸

7 1 0
                                    

° Pentagrama °

Ops! Esta imagem não segue as nossas directrizes de conteúdo. Para continuares a publicar, por favor, remova-a ou carrega uma imagem diferente.

° Pentagrama °

Cum era pentagrama inteleasa inainte de Hristos.

Pentagrama in sine este antica, dar semnificatiile adanci pe care noi le stim sunt destul de recente. Asa dupa cum veti citi a fost folosita in multe moduri si semnificatiile s-au modificat radical.

Prima folosire a pentagramei a fost descoperita de istorici in jurul anului 3500 i.Hr. intr-un oras numit Ur in vechea Mesopotamie. Au fost folosite ca ornamente pentru oale si sunt legate de prima creare a limbii vorbite.

Mai tarziu, pentagrama a fost folosita ca semn de roialitate, tot de aceeasi Mesopotamie. Apoi a reprezentat Putere Imperiala care a ajuns in cele patru colturi ale lumii.

Ebraicii au folosit acest semn ca semn al adevarului si cele cinci parti ale „Pentateuch" (Cele cinci carti ale lui Moise). Oamenii tind sa o confunde cu 'sigiliul lui Solomon', dar aceea este o hexagrama, dar sunt folosite de obicei in paralel.

In Grecia antica a fost supranumita 'pentalpha', pentru ca se putea forma cinci A-uri din ea. Diferiti de alturi, grecii nu au intrebuintat nici o semnificatie literelor lor. Totusi niste simboluri s-au unit la cultura greaca. (fi. Gammadion si Alpha-Omega).

Geometria Pentagramei si aspectele sale metafizice au fost examinate de catre adeptii lui Pitagora ( 586-506 i.Hr. care au venit cu formula 'a2+b2=c2 '). Au considerat-o ca o forma a perfectiunii. Impreuna cu altii au descoperit stiinta geometrica si proportiile. A fost transferata in departamentul de arta ( arta post Elenica ), unde anticile figuri si proportii geometrice din aur sunt vazute in arhitectura templurilor.

Pitagora era cunoscut pentru calatoriile sale pamantesti prin culturile antice. Este posibil ca acesta sa-si fi format ideea despre pentagrama cand a trecut prin Caldea ( Mesopotamia ) si zona din jurul Indusului. Aceasta ar fi si o explicatie de cepentagrama avea o semnificatie si in cultura Tantra.

Druizii au vazut-o ca un simbol al capului lui Dumnezeu. Iar simbolul egiptean reprezenta 'uterul subteran' si era in stransa legatura cu conceptul design-ului piramidei.

Celtii Pagani au folosit-o ca simbolul zeitei Morgain ( cunoscuta si sub numele de Morrigan sau Morgan )

Sensurile Pentagramei 'Anno Domini'.

Primii Crestini au facut legatura intre cele cinci colturi ale Pentagramei cu cele cinci baghete ale lui Iisus si a fost folosita ca un simbol al adevarului si a fost vazuta ca o creatia a Domnului insusi pana in Evul Mediu. Totusi simbolul era mai putin folosit in Sfanta Cruce, care a fost simbolul suferintei intregii omeniri.

In 312 d.Hr. imparatul Constantin a cucerit Imperiul Roman cu ajutorul Bisericii ( pe baza atat militara cat si religioasa ). A folosit Pentagrama si simbolul 'Chi-ro' ( Sfanta Cruce ) ca sigiliu si amuleta. Constantin a fost detronat de aceeasi Biserica care a folosit documente false impotriva lui ( care mai tarziu a fost cunoscuta sub numele de 'Donatia lui Constantin' ). Sarbatoarea 'Epiphany' care celebreaza sosirea celor trei Pastori in casa pruncului Iisus a fost la randul ei o misiune Crestina de a raspandi cuvantul „adevarului" printre ignoranti. Si acestia purtau pentagrama ca simbol ( desi simbolul a fost schimbat intr-o stea cu cinci colturi ).

𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙥𝙤𝙚𝙩𝙧𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖𝙩𝙖𝙣𝙞𝙨𝙢 Onde as histórias ganham vida. Descobre agora