⸸ 105 - Magia Haosului ⸸

10 1 0
                                    

° Magia Haosului °

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

° Magia Haosului °

Magia Haosului este magia pentru Satanistul Modern deoarece principiul de baza al acestui tip de magie este ca nu trebuie sa crezi. Adica poti „imprumuta" un anumit sistem de credinta pentru a-l folosi in scopuri personale. In acest eseu ne propunem sa va prezentam cat mai bine principiile acestui tip de magie, iar intrebarile le puteti pune pe forum.

Ce este Magia?

magie = totalitatea procedeelor, formulelor, gesturilor etc. prin care se crede ca pot fi invocate anumite forte supranaturale spre a produce miracole; practica acestor procedee.

Cea de mai sus este definitia comuna. Exista numeroase definitii pentru magie. Astfel spunem ca magia se refera la schimbare, la alterarea intamplarilor pentru a trai mai bine deoarece realizezi ca esti responsabil pentru ceea ce se intampla in jurul tau, iar ceea ce pare imposibil poate la fel de usor fi modificat folosind magia. Nu suntem toti la mila universului si a trecerii timpului. De aceea magia poate fi asemanata responsabilitatii, caracterului puternic si imaginatiei bogate, precum si a unui intelect bine pus la punct.

Desigur magia este complicata pentru ca cei ce o practica nu gasesc de cuviinta sa imparta adevarul urmasilor. Astfel oamenii cauta in disperare intelepciune secreta ignorand faptul ca noi traim intr-o lume magica, unde nu suntem dependenti de intelepciunea secreta a trecutului. Magia este simpla, orice om o poate folosi linistit. Intradevar trebuie sa se cunoasca teoria, efecte, consecinte s.a.m.d. pentru ca omul rational sa-si atinga scopurile cu succes. Nu trebuie sa ai un dar pentru a practica magie. Totul este natural, omul este natural. Magia reprezinta o modalitate de a te debarasa de restrictiile cu care ai fost crescut si care impun limitele la ceea ce poti deveni, intelegerea ca totul este posibil daca-ti doresti cu adevarat. Magia este o cale nu spre adevar, spre o deitate; e o cale spre tine, spre spiritualitatea ta.

Ce este Magia Haosului?

Deaorece a aparut in anii 70 ar trebui sa intram intr-o discutie lunga referitoare la istoria magiei, urmand sa terminam prin a demonstra ca Magia Haosului este pe atat de eficienta cat si magia bazata pe cate un sistem de credinta/simboluri. Un sistem de magie combina exercitiile practice pentru a efectua schimbari cu credinte religioase, atitudini, etica si multe altele. Exemple pot fi considerate diferitele traditii Wicca, Zorii Aurii cu toate costumele lor, sloganele lor si altele. Pentru a practica magie folosind sistemele magice mai intai sa stii credintele asociate, ce trebuie sa faci, ce nu trebuie sa faci, sa memorezi liste intregi de simboluri si altele si in unele cazuri extreme cum sa te imbraci, sa mergi si sa mesteci gum in acelasi timp, ca si „fratii tai" ( gluma lui Phil Hine ). Magia in esenta este simpla, dar complicarea ideilor acesteia de catre liderii spirituali nu fac decat sa induca in anumite cazuri lumea in eroare. Spre exemplu un om obisnuit de acum cateva milenii deseneaza ceva intr-o grota, treci repede peste mileniile alea si vei gasi un sistem complex de simboluri si sute de cuvinte care in esenta inseamna ca acel om si-a iubit familia sau ca nu ai voie sa iei droguri.

𝘿𝙖𝙧𝙠 𝙥𝙤𝙚𝙩𝙧𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖𝙩𝙖𝙣𝙞𝙨𝙢 Where stories live. Discover now