3.BÖLÜM

229 60 6
                                    

ARIN'DAN

Aşağıya indiğimde annem kahvaltı hazırlıyordu. Bugün kahvaltıyı okulda yapmayı düşünüyordum.

Anneme kahvaltı yapmayacağımı ve okula gittiğimi söyledikten sonra dışarı çıktım. Kaskımı takıp motor bisikletime bindim. İnşallah bugün sakar kızla karşılaşmazdım. Çünkü konuştu mu susmak bilmiyordu. Yolda giderken kırmızı ışıklar hep beni buluyordu. Sinirim bozuluyordu. 

Trafik kazası yüzünden iki yaşımda babamı kaybetmiştim. Ben hatırlamıyorum ama annem öyle söylemişti. Yani babasız büyümüş çocuklardan biri olabilirim. Kötü hayatım olduğu için kaza yapıp ölsem de  umurumda değildi. Annem üzülürdü ama babamın ölümüne alıştığı gibi benim ölümüme de alışırdı.

Okulun arka tarafına geldiğimde motoru park ettim. Kaskımı çıkarıp okul çantamı aldım. Okul kurallarına uymayı sevmediğimden serbest giyiyordum. Çoğu kişi de öyle yapıyordu. Altıma siyah pantolonumu üstüme beyaz tişörtümü ve siyah yeleğimi giyinmiştim.Koluma da en sevdiğim siyah bilekliğimi takmıştım. Ayakkabı olarak da beyaz sporumu giyinmiştim.

Sınıfa girdiğimde sınıfın hepsi dışarıdaydı. Bugün yakın arkadaşlarımda bu okula gelecekti. Çapkın olan Tuğra, zeki ve çalışkan olan Kayra. Ben burada olduğum için kayıtlarını bu okula aldırmışlardı. En arka sırama geçtiğimde sakar kız uyuyordu.  Her sabah böyle uyuyordu.  Bugün okulun dördüncü günüydü. Salı, Çarşamba gelmemiştim. Okulun ilk günleri olduğu için ders işlemiyorduk. Sakar kıza en son göz kırptığım da yanakları kızarmıştı ve şok olmuşcasına bakıyordu. En son o zaman görmüştüm.

"Kış uykusuna yatan bir sakar kız."

Başını kaldırıp uykulu gözleriyle cevap verdi.

"Bir dün ders çalışmaktan geç yattığım için uyuyorum. İki kendi özelliklerini bana söylemeyi kes, bay kibirli."

Gülümseyip önüme döndüm. Bay kibirli demesi nedense hoşuma gidiyordu. Telefonumda ki subway surfers oyununun açılmasını bekliyordum. Sakar kız da uyumaya devam etti. Sınıfın kapısında Tuğra ile Kayrayı görünce telefonumu kapatıp yanlarına gittim.

"Benim oturduğum sıramın önünde ki sıraya oturacaksınız. Hoca sizin için orayı ayırdı. Günaydın."

Gösterdiğim yere bakıp bana geri döndüler.

"Vay kanka bir taşta iki kuş vurmuşsun."

Ne demek istediğini anlamamıştım.

"Tuğra, ne demek istiyorsun?"

Kahkaha atıp cevap verdi.

"Hem en arka sıraya oturmuşsun hem de yanın da kız kapmışsın." deyip göz kırptı.

İşte şimdi sinirlenmiştim.

"Tuğra, düzgün konuş. Başka yer yoktu sıralar sonradan geldi. Hoca sizin oturacağınız için geçmeme izin vermedi."

"İyi kanka. O zaman yer değişelim. Sen Kayra'nın yanına geç bende fıstığın yanına geçeyim."

Fıstığın derken. Güzel kız kabul ediyorum. Güzel gözleri, güzel dudakları, var. Ama Tuğra'nın kandırdığı kızlara benzemiyordu. Sadece hiç bir şeyden haberi olmayan masum, güzel kızdı.

"Olmaz abi. Hoca hiç kimse yer değiştiremez dedi. Mecbur, hadi geçin yerinize."

Kayra gülümseyerek "Tamam." dedi ve yerlerine geçti.

Sakar kız ayağa kalkarak yanımdan geçip gitmişti. Muhtemelen ayılmak için yüzünü yıkamaya gitmişti. Sınıfa Gözdeler de girmişti. Arkasından da sakar kız girdi. Kız gerçekten çok masumdu. Hemen arkasından bende yerime geçtim.

SAKAR (Tamamlandı)Where stories live. Discover now