Bungou Stray Dogs

56 4 3
                                    

Not: Bu bölümde Dazai hâlâ mafyada. Mafyayı seviyom. Mafyayı sevin.

>>>Noel<<<

****yazardan****

Sıradan bir kış gecesiydi; etraf sakin ve huzurluydu. Noel ertesi gündü ve bu günü kutlama fırsatını mafya bile kaçırmayacaktı. Elbette mafyadan birkaç yalnız kurt yapılan kutlamadan her yıl olduğu gibi kaçacak ve kendilerini ya o gün için aciliyetsiz olan görevlerine ya da içkiyle birlikte zihinlerini işgal eden düşüncelerine hapsedeceklerdi.

Mori odasında ki boydan boya olan camdan dışarı bakarken bunları düşünüyordu. Kimse öyle düşünmese de mafya bir aileydi; yalnız kurtların yalnızlığına yer yoktu bu ailede. Kendisinin de hep söylediği gibi "Bir lider aynı zamanda o örgütün kölesidir." Ama bu cümlenin başkalarına söylemediği devamı da vardı. Kendi kendine içinden tamamlardı bu cümleyi hep. "Bir lider aynı zamanda o örgütün kölesidir fakat burası ne bir örgüt ne de ben buranın kölesiyim. Burası büyük bir aile ve ben de bu ailenin koruyucusuyum." Biraz daha durdu öylece , bir yandan da elindeki bardağın içindeki renksiz sıvıyı döndürüyourdu. Aklına gelen görüntülerle farklı bir cümle çıktı bu sefer dudaklarından.

Mori: Aynı zamanda bu ailenin mükemmel shipper'rıyım.

Dazai evinde oturmuş sessizce yanan şöminede ki kızıl alevleri izliyordu. Alevlerin rengi ona birini anımsatsa da kim olduğunu anlayamamıştı. İzlemekten sıkılıp ayağa kalktı ve kalın siyah paltosunu üzerine geçirdi yine siyah olan eldivenlerini taktı son olarak eline her zaman favorisi olan kırmızı kalın kapaklı , ince kitabı da alıp dışarı çıktı. Dışarısı usul usul yağan kara rağmen pek fazla soğuk değildi. Yarın Noel'di ve o her zamanki gibi gideceği görevi çoktan ayarlamıştı bile. Elinde kitabıyla yürümeye başladı. Ara sokaklardan geçerek sahile ulaşmıştı bile bir kaç dakikada , sokaklar onun evi sayılırdı. Karanlık sokakların her bir santimi kafasına kazılıydı. Sahil kenarında biraz ilerleyip denize yakın banklardan birine oturdu yavaşça. Denizi seyretti bir süre; sakin bir şekilde dalgalanıyordu , hoş bir görüntüydü. Sokak lambasının ışığı altında ezbere bildiği satırları okumaya başladı.

Chuuya bu yıl her zamankine kıyasla kendine gidecek bir görev ayarlamamıştı , bu yıl sakince evinde oturup içecekti. En azından planı buydu fakat onun planları Dazai'nin planlarına kıyasla çok nadir işlerdi. Dazai'nin yaptığı planlarsa tıpkı kendisi (Dazai'den bahsediyo kendisi derken) gibi kusursuz olurdu. Ne diye bi anda onu düşünmeye başlamıştı ki? Umursamayarak içkilerini ayarlamak için ayaklandı. Aslında daha erkendi bunun için , sonuçta Noel yarındı fakat yapacak başka da bir işi yoktu. İç çekip işine devam etti.

Mori heyecanla Elise-chan'in kabinden çıkmasını bekliyordu. İkiside sabah erkenden Noel için alışverişe gitmişlerdi ve Elise-chan için elbise bakıyorlardı şimdi. Kısa sürede kabinden çıkmıştı ve kırmızı elbisesiyle göz alıcıydı. Elbise üstündeyken parasını ödeyip atıştırmak için hoş bir kafeye oturdular. Siparişlerini verdiklerinde Elise söze girdi:

Elise: Mori akşam için diğerlerine haber vermeyi unutmadın değil mi? (Elise Mori'ye animede nasıl hitap ediyo unutmuşum)

Mori: Ah , Elise-chan böyle önemli bir şeyi hiç unutur muyum ben? Hâlâ gencim ben daha o kadar yaşlanmadım.

Elise: Unuttun değil mi?

Mori: Evet...

Elise: Cidden Mori bazen tam bir aptal olabiliyorsun , neyse sonra ararsın. Oyuncakçıdan sonra onlara hediye alalım mı?

Mori: Elise-chan bu çok güzel bir fikir! Onları tam bir çift gibi giydirmek istiyorum. Bana yardımcı olur musun?

Elise: Tabiki aptal. Her ne kadar çok zeki olsanda bensiz doğru düzgün bir şey yaptığın görülmüş şey değil. Soukoku'mu mahvetmene kesinlikle izin vermem.

Aoba (Anime)Where stories live. Discover now