Tu sa nekričí

55 3 0
                                    


Po štyroch pohároch vína sa mi už motala hlava a s prepáčením som blábotala a smiala sa. On ma pozorne sledoval s jemným úsmevom.

,, Chcem sa naučiť pesničku aby som ju pri tancovaní vedela spievať. " on vybuchol do smiechu.

,,To ako ťa napadlo ?" zobral celú fľašu do rúk a bral kľúče od auta.

,,Keď sme boli na tej párty všetci spievali len ja nie. "

,, Tak fajn doma si zaspievame." zobral ma za ruku a keď som skoro zletela musel ma pridržať. Dotackali sme sa k autu on to zaplatil . Pretože peniaze v tomto svete sú dôležitá súčasť. No moja dnešná večerná súčasť .

,, Si ty!" na hlas som sa zasmiala.

,,Čo som ? " usmial sa na mňa keď naštartoval auto.

,, Si dôležitá súčasť môjho večera." oprela som si hlavu a on mi prešiel po vlasoch. Určite vyzerám hrozne.

,,Som si mohol uvedomiť že ty nie si zvyknutá piť alkohol. " zasmial sa a cesta prešla dosť rýchlo. A utekala som rýchlo na záchod pretože som to už nevydržala.

,,Dávaj si pozor prosím ťa ! " zakričal keď som bola na konci schodov. Dokázala som ešte chodiť so šteklami ako pani. Umyla som si tvár a vôbec som nebola unavená takže som otvorila dvere a zakričala som na Rubena.

,,Rubennn!" chodba bola už trochu tmavá takže som zakričala ešte raz .

,,Rub.." moje ústa zatvorila niečia ruka, bolo počuť len tlmené enn . Moje kolená sa podlomili a oči mi skoro vypadli.

,, Tu sa večer nekričí , len v noci ." tmou prebehol Rubenov úškrn. Pomaly som si vydýchla keď pustil ruku z mojich úst. Ja som si ho ani nevšimla kde sa tu zobral. Ako to myslel to v noci ? Potiahol ma za ruku ale po štyroch krokoch zastavil . Posunul ma k zábradliu a zosunul sa k zemi. Rukou mi pohladil lýtko a vyzul mi jednu topánku a potom druhú . Zostala som stáť na studenej dlážke.

,,Aby si náhodou nepadla ." dopovedal a už sme sa valili po schodoch . Po celý čas som sa usmievala ako kretén. Až kým sme sa neocitli na veľkej drevenej terase , kde rozsvietil svetlo. Zobral zo stola krabičku a zapálil si cigaretu. Dym zakrýval polovicu jeho tváre. Pohodlne sa usadil na sedačku a sledoval ako som si sadla aj ja.

,,Máme ešte to víno , takže ho donesiem . " bolo mu jedno že kráčal do vnútra s cigaretou.

,,Čo sa stane keď sa moc opijem?" zakričala som .

,,Tu sa nekričí ." povedal znova a ja som musela prevrátiť očami. O minútu tu stál aj s vínom a nejakou ďalšou tekutinou s názvom Jack Daniels.

,, Vieš čo sa stane keď budeš moc opitá ? Zajtra si to nebudeš pamätať." nalial do pohárov Jacka a nie víno, nalial to do polovice.

,,Potom sa napiješ tohto." podal mi džús a on sa napil z fľaše . Naliala som to do úst ale tak ako som to naliala najradšej by som to vypľula ale to by bolo rovno naňho . Radšej som to prehltla a zapila s džúsom .

,, Na výbornú ." usmial sa a stále pil z fľaše.

,,Akú pesničku sa budeme učiť ? " chytil do rúk telefón a pozeral doň. Povzdychol si a hľadal.

,, Guste- Man Wrecking Machine , taká dobrá na spievanie , pustím nám ju , čítaj si slová ja ju viem naspamäť ." podal mi mobil kde som videla písmená, ktoré sme sa učili ako malí takže mi to išlo pomaly. Podišiel k veľkému repráku pri stene a o chvíľu som počula pesničku , ktorú mám spievať. Najviac sa mi páčila veta že chcem prežiť všetky moje dospievajúce sny , späť v dome mojich rodičov. Tu v prítomnom čase tu nedáva nič zmysel. Spievali sme asi tak pol hodinu keď alkohol v mojej krvi mal vedenie a ja som len nečinne tancovala a spievala . Ruben tak isto len do toho sa tak smial že som mala pocit že dostane infarkt. Púšťal toľko pesničiek že po mne tieklo , pretože letné večere boli horúce.

,,A ja neskončím pokiaľ nebudem v bezvedomí ." začal až kričať .Mala som krásnu možnosť mu to vrátiť.

,,Tu sa nekríčí ." nohy mi tackali a jeho tvár sa mi točila pred očami. Prebehli sme na mäkkú trávu kde ma tak silno potiahol že sme obidvaja zleteli .

,,Si normálny? " buchla som ho do hrude. Lenže on sa začal kotúľať po tráve jak decko a narazil do mňa. 

Stráž ma prosímWhere stories live. Discover now