A ty si vydatý ?

69 5 0
                                    

Vošli sme dovnútra pripomínalo mi to vyhriatu lúku . Teplo z vyhriatej trávy ale pritom na okolo vzduch.Baby mi pribehla k nohám a zároveň hneď utiekla. Bolo skoré ráno ale tento dom žil . Po schodoch v bielom župane kráčala Rubenova mama . Trocha sa zľakla ale tvár držala v rovnakej mimike.

,,Dobré ráno , čo tu tak skoro ráno stojíte a vy slečna ?" Hlavou mi neprebehla jediná myšlienka , ktorú by som mohla vysloviť.

,,Ahoj mama , nemohla by ostať na pár dní ?."Jeho mama si po ceste upravovala vlasy.

,,Zlatko viem dobre že si si to naplánoval akurát keď tu nebudem

. Ale hosťovské sú prázdne a Erika vás tu bude mať pod očkom a ty nezabudni na cvičenie a hodiny o týždeň som späť ." Chytila ho za líce a rozlúčili . Kráčali sme po tých veľkých schodoch . Bolo ti príjemné a naozaj krásne . Nepríjemná myšlienka ma dohnala .

,,Ja ťa ale ohrozím ak tu zostanem ." On zastavil na poslednom schode a zadíval sa mi do očí .

,,Povieš mi Adah o čo tu ide ." prikázal mi a potiahol ma za ruku . Moje nohy sa šmykli na lesklej podlahe a do nosa mi zavial čistý vzduch bez prachu . Zastali sme pred veľkými bielymi dverami . Celou dlaňou uchytil rúčku a otvoril . Nádherná izba zamestnávala moje oči . Farby ladili . Pocítila som Rubenovu ruku ako ma potlačil do stredu izby .

,, V každom dome je to také krásne ?" spýtala som sa a on sa nahlas smial .

,, Nie Adah , len tí čo majú peniaze a vkus ako moja matka." Sústredila som sa na peniaze , vravel že nato sa jedine spolieha .

,,Ukážeš mi peniaze ?" Skoro spadol na zem oči mal zatvorené a snažil sa nadýchnuť . Tento krát som bola zmätená ja . Chcela som len vedieť ako to vyzerá .

,,Tam je kúpeľna ak sa chceš umyť , tvoja posteľ kde môžeš spať a mňa tvojho počúvateľa .Takže si sadni a povedz mi odkiaľ si a kto sú tí tvoji kamoši . Nemôže u mňa bývať niekto koho nepoznám . " Jeho oči zrazu vyzerali hrozne roztomilo a tak som sa len do nich dívala a myslím že som sa usmiala .

,,Raz ti to poviem ." predýchla som .Vlastne sama som si nebola istá či mu to poviem alebo čo spravím .

,,Ale nepoznám taký bežný život ako to tu u vás chodí takže mi asi budeš musieť veľa vecí pripomínať . "

,,S tým nemám problém . " pomaly kráčal preč . Takže budem sama. Nechal ma v izbe samú . Keď som uvidela moje špinavé veci mala som chuť sa ísť umyť . Moje spoznávanie s umývaním boli veľmi náročné . Vyskúšala som v kúpelke asi všetko čo som mala v ruke a uvidela So sprchy som vyšla nahá , nechcem si obliekať tie špinavé veci . Zobrala som prikrývku a hodila som ju na seba a vykročila za Rubenom . Studená podlaha mi chladila celé nohy prešla cez prsty a členky až ku kolenám . Ďalej mi to bolo jedno pretože žena , ktorá niečo kontrolovala v skrinke na chodbe sa ma zľakla .

,,Prepáčte že som vás naľakala , len hľadám Rubena." bolo mi jej ľúto ako sa ma zľakla. Ale potom sa milo usmiala .

,, Myslím že je dole v kuchyni slečna ." každý ma tu volá slečna .

,,Ďakujem ." cupitala som cez schody . Potulovala som sa z jednej miestnosti do druhej až pokým som ho nenašla stáť s pohárom v ruke oblečeného v sivých teplákoch a bielom tričku .Jeho oči ma zaregistrovali a pohár mu padol na drez a dusil sa.

,,Si v pohode?" priblížila som sa k nemu ale on ma s rukou zastavil .

,,Adah , vy doma chodíte nahí ?Vieš tu je dobré byť oblečená a v skrini je pár vecí . Mohla si si zobrať . " Opäť ma hnal cez schody .

,,Prečo ma každý volá slečna ?Po ceste som sa ho spýtala.

,,Pretože nie si vydatá a stará . "

,, A ty si vydatý?" ovládol ma strach že ho moje otázky budú otravovať .

,,Nie Adah .Nemám prsteň ani ženu . " obzerala som si jeho bledú pokožku ako sa sa krásne trblietala na lúčoch slnka , ktoré putovali

Stráž ma prosímWhere stories live. Discover now