13η μεταβλητή

14 2 0
                                    


Δεν ήταν δύσκολο να εντοπίσω τον λόγο της μοιχείας του Κωνσταντίνου. Όχι αυτήν την φορά. Ή τουλάχιστον έτσι πίστεψα.

Τον είδα με μια κοπέλα αρκετά όμορφη μπορώ να πω και δεν υπήρχε κάτι άλλο να αναζητήσω.

Η Αγγελική ήταν δασκάλα δημοτικού και παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο εδώ και 11 χρόνια. Όταν το άκουσα σκέφτηκα ότι ήταν πολλά τα χρόνια. Είχαν ένα παιδί 9 ετών. Η Αγγελική είχε αρχίσει να τον υποψιάζεται όταν άρχισε να λείπει αρκετές ώρες της ημέρας από το σπίτι. Της έλεγε ότι ήταν στο φαρμακείο αλλά τον είχε πιάσει να λέει ψέματα πάνω από 7 φορές για το που ήταν.

Μου παραδέχτηκε πως και η ίδια είχε αρχίσει να αποξενώνεται από τον άντρα της πολύ πριν παρατηρήσει τα σημάδια. Η καθημερινότητα την είχε κουράσει και δεν έβρισκε πλέον χρόνο για τον ίδιο της τον άντρα.

Την ενημέρωσα πως μάλλον δεν χρειαζόταν τις υπηρεσίες μου γιατί όλα τα σημάδια υποδείκνυαν ότι όντως την απατούσε. Αλλά εκείνη επέμενε πως ήθελε να μάθω τον λόγο.

Κάτι αρκετά δύσκολο χωρίς να με πάρει χαμπάρι ο σύζυγος. Έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω την κοπέλα, το τρίτο πρόσωπο. Αφού είχα δει ότι βρίσκονταν συχνά στο σπίτι της σκέφτηκα να βάλω έναν κοριό εκεί. Ήξερα φυσικά πως υπήρχε η περίπτωση να μην αναφέρουν ποτέ τον λόγο που βρίσκονται σε αυτήν την παράνομη σχέση αλλά τουλάχιστον θα είχα προσπαθήσει.

Για καλή μου τύχη πέτυχα την ημέρα που τα πράγματα δεν ήταν τόσο ωραία. Τσακώνονταν και ευτυχώς. Γιατί έτσι ο Κωνσταντίνος αποκάλυψε την αιτία.

Όπως είπε ο ίδιος, ίσως για να την καθησυχάσει ίσως γιατί ήταν η αλήθεια (κλίνω προς το δεύτερο), ήταν μαζί της για το πάθος που ένιωθε. Ένιωθε ξανά τον ρομαντισμό, αυτήν την πρώτη χαρά όταν μαθαίνεις ένα καινούριο άτομο. Και το κρυφό τον εξίταρε ακόμα πιο πολύ.

Αυτό το κρυφό πάθος ήταν η αιτία!!

The research (Η έρευνα)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα