5η μεταβλητή

25 3 0
                                    


Την Τετάρτη το απόγευμα δέχθηκα μια επίσκεψη από μια γυναίκα φανερά καταβεβλημένη που κρατούσε ένα μόλις 2 μηνών αγοράκι. Εκείνη την ώρα σκέφτηκα πως η κυρία αυτή ήθελε να εντοπίσω κάποιο άντρα που το έσκασε αφού έμαθε για την εγκυμοσύνη. Όμως έκανα λάθος!!

Η Μαρία Σταματέλου είχε φέρει πρόσφατα στη ζωή το αγοράκι της. Αλλά τα πράγματα δεν ήταν όσο ονειρικά τα περίμενε. Ο άντρας της ήταν απόμακρος, όπως έλεγε η ίδια. Απότομος και εχθρικός απέναντί της. Ήταν σίγουρη πως κάποια άλλη γυναίκα ευθυνόταν για αυτήν την συμπεριφορά του και ήθελε εγώ να την εντοπίσω.

Παρακολουθώντας τον άντρα της Στέφανο που εργαζόταν ως δικηγόρος, παρατήρησα μια τρυφερή στιγμή εκείνου και της γραμματέως του. Άρχισα να υποψιάζομαι πως εκείνη ήταν τελικά η παράνομη σχέση του αλλά το ένστικτό μου, μου έλεγε να συνεχίσω λίγο ακόμα την έρευνα.

Έκατσα έξω από το σπίτι της οικογένειας και τους παρατηρούσα. Έβλεπα μια γυναίκα που φυσικά προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με το μωρό της αφήνοντας εντελώς παραμελημένο τον άντρα της, αλλά και τον εαυτό της. Όχι ότι εκείνος φυσικά έκανε κάποια κίνηση για να την προσεγγίσει. Παρατήρησα βέβαια πως δεν της φερόταν απότομα. Το αντίθετο ήταν καλός και τρυφερός μαζί της και υπομονετικός. Αλλά καθόλου ερωτικός. Δεν άγγιζε το σώμα της μόνο τα χέρια της και τα φιλιά του ήταν απαλά και γρήγορα. Δεν υπήρχε πάθος.

Σαν άντρας λοιπόν, αν και δεν είχα δική μου οικογένεια, κατάλαβα τι συνέβαινε. Ο Στέφανος δεν είχε καμία μακροχρόνια εξωσυζυγική σοβαρή σχέση. Όχι, αγαπούσε την γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του. Και αυτό ήταν το θέμα. Την έβλεπε μόνο έτσι. Σαν μητέρα του παιδιού του, δεν μπορούσε πλέον να την δει ως ερωμένη. Κάτι που μπορεί με τον χρόνο να άλλαζε ή όντως να τον έκανε να απατήσει την σύντροφό του.

The research (Η έρευνα)Where stories live. Discover now