12η μεταβλητή

13 2 0
                                    


Περνώντας από το αστυνομικό τμήμα όπου δούλευα για επαγγελματικούς λόγους, έπεσα πάνω στον παλιό μου συνάδελφο καλό φίλο μου τον Πέτρο. Ο Πέτρος ήταν παντρεμένος με την Δήμητρα εδώ και 6 χρόνια αλλά δεν είχαν απογόνους.

Ο Πέτρος ήταν σαν χαμένος και φανερά προβληματισμένος. Πήγαμε για καφέ και εκεί μου ξεφούρνισε ότι υποπτευόταν την γυναίκα του. Πίστευε ότι τον απατούσε αλλά καθώς ήταν και αστυνομικός και ήξερε από αυτά η παρακολούθηση δεν είχε αποδώσει καρπούς.

Όταν τον ρώτησα αν μπορούσα να βοηθήσω κάπως μου είπε πως ήθελε να βρω τα μηνύματά της. Μόνο έτσι μπορούσε να μάθει αν τον απατούσε ή αν όλα ήταν στην φαντασία του.

Χάκαρα τις εφαρμογές της και άρχισα να ανακτώ τα μηνύματά της. Αντάλλασσε μηνύματα μέσω πολλών διαφορετικών εφαρμογών με πολλούς διαφορετικούς άντρες. Με κάποιους ερωτικά και με άλλους απλά φιλικά.

Ψάχνοντας λίγο για τέτοιου είδος απιστίας, έμαθα πως αυτή είναι η λεγόμενη 'συναισθηματική απιστία'. Και την προτιμούν οι γυναίκες διότι δεν απαιτεί επαφή αλλά ανεβάζει την αυτοεκτίμηση τους. Ανταλλάσσουν μηνύματα όχι αναγκαία ερωτικά με κάποιους αποσκοπώντας να τραβήξουν το ενδιαφέρον.

Εγώ όμως δεν μπορούσα να αποφασίσω αν αυτό πιάνεται σαν απιστία. Τελικά τι θεωρείται απιστία?? Η πράξη? Η πρόθεση ή τα λόγια??

The research (Η έρευνα)Where stories live. Discover now