Hoofdstuk 42.

2.6K 142 5
                                    

Na twee uur non stop shoppen besloten we om een pauze in te lassen en ergens wat te gaan eten. We vonden een schattig restaurantje en toen we een plekje hadden gevonden bestelde we allemaal de club sandwich die volgens onze serveerster erg lekker was.

‘Ik hou van shoppen, maar ik haat het dat ik mijn benen en mijn voeten nu niet meer voel,’ klaagde Rowan terwijl ze haar benen optilde en op de stoel tegenover haar legde.

Ik grinnikte ‘Als Luke hier was geweest had hij je waarschijnlijk gedragen.’

Rowan haar wangen werden langzaam rood en ze staarde naar haar handen ‘Het ergste is nog dat hij het waarschijnlijk nog echt zou doen ook, hij is veels te lief,’ mompelde ze.

Ik glimlachte en gaf haar een zacht duwtje ‘Maar je verdiend echt iemand zoals Luke.’

De andere meiden waren het met me eens en toen de serveerster met ons eten kwam waren we diep in gesprek over onze jongens.

Het meisje dat ons eten bracht lachte naar ons ‘Volgens mij hebben jullie allemaal hele leuke vriendjes!’

We giechelde en bedankte haar voor het eten waarna we allemaal aanvielen alsof we al dagen niet meer gegeten hadden, shoppen maakte je hongerig. Opeens kwam Solange met het idee om naar de radio app te luisteren zodat we het interview van de jongens konden horen. Omdat we als enige in het restaurant zaten zette we het geluid gewoon hardop aan en meteen hoorde we Ashton lachen. Ik grijnsde en at met een glimlach verder. We luisterde naar een akoestische versie van Amnesia en Good Girls en naar alle vragen die de jongens naar hun hoofd geslingerd kregen. Er waren een hoop vragen van de fans maar ook de radio DJ’s hadden volgens mij een lijstje voor zich liggen. Toen het onderwerp relaties aan bod kwam leek het wel alsof we allemaal bevroren, ik fronste en liet langzaam mijn vork zakken. We wachtte in spanning wat de jongens zouden antwoorden en een opgeluchte zucht verliet mijn mond toen Calum de vraag ontweek en er vrolijk overheen praatte. Ik weet niet waarom maar de vraag maakte me zenuwachtig en verdrietig, ik wou Ashton niet over Isabel horen praten en ik vond het ook niet leuk dat Luke en Mikey niks over Rowan en Summer konden zeggen.

‘Ze moeten echt naar management stappen,’ mompelde Solange toen ze de blikken op onze gezichten zag toen de DJ opnieuw dezelfde vraag stelde.

Ik zuchtte en kneep in Rowan’s hand toen Luke vertelde dat hij single was. Ik haatte het om een verdrietige blik in mijn vriendin haar ogen te zien en ik wist dat Solange gelijk had. De jongens verdiende het om gelukkig te zijn en ook al zouden sommige fans waarschijnlijk jaloers zijn, ik wist zeker dat er ook een heleboel fans zijn die enorm blij voor de jongens zouden zijn.

‘Dus niemand van jullie heeft op dit moment een crush op iemand?’ vroeg de interviewer nogmaals.

Er viel een korte stilte en we hoorde iemand zuchten ‘Oke.. Ik heb misschien toch wel een oogje op iemand,’ zei Luke langzaam, je kon horen dat hij twijfelde of hij hier goed aan deed.

‘Echt waar? Waarom vertel je ons niet wat meer over haar,’ zei de DJ vrolijk, blij met een antwoord.

Luke grinnikte ‘Het enige wat ik kan zeggen is dat ze echt geweldig is.’

‘Niks anders? Wat is haar naam?’

‘Niks anders. Het spijt me maar ik wil dit graag nog even privé houden van de media, als we klaar zijn om over relaties te praten dan horen jullie dat vanzelf. Voor nu zullen we geen vragen over relaties meer beantwoorden,’ zei Luke die nu een beetje geïrriteerd raakte.

‘Dus je geeft toe dat er hier meer aan de hand is, jij bent niet de enige die gevoelens voor iemand heeft. Michael hoe zit het met jou?’

Ik voelde mezelf boos worden, deze man was aan het testen hoe ver hij kon gaan en ik was bang dat een van de jongen op een gegeven moment zou knappen en iets zou zeggen waar ze spijt van gingen krijgen. Toen ik om me heen keek zag ik dat alle meiden een serieuze blik op hun gezicht hadden, we waren allemaal geïrriteerd door de man en ik was erg nieuwsgierig naar wat Mikey ging zeggen.

Maar voordat Michael de kans kreeg, begon Ashton al met praten; ‘Zoals Luke al zei, we zullen geen vragen meer beantwoorden over dat onderwerp.’

Ik was verbaasd over zijn rustige en iets wat koude toon. Ashton was niet zo snel in een stemming als deze te krijgen dus het was wel duidelijk dat hij het zat was.

‘Oke.. En Alison? Zij is je beste vriendin toch? Hoe is het om haar mee te hebben op tour?’

Ik begon deze man steeds meer te haten.

‘Het is geweldig, ik miste haar heel erg toen ze nog thuis in Australië was. Ze is een geweldige vriendin en ik ben erg blij dat ik deze ervaring met haar kan delen,’ zei Ash met trillende stem, je kon horen dat hij zijn best deed om beleeft te blijven.

‘Dus je bent niet verliefd op haar?’

Deze man wou volgens mij graag in de problemen komen. Ik wist dat Ash nu waarschijnlijk zijn kaken op elkaar klemde, zijn vuisten had gebald en met zijn voet steeds op de grond tikte, dat was iets wat hij altijd deed als hij boos werd maar toch rustig moest blijven.

Always • Dutch Ashton Irwin fanfictionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu