20

4.9K 138 9
                                    

PAYTON'S POV.

Emily - jediné dievča, aké som stretol a podobalo sa ňu. Malá brunetka s orieškovými očami. Presne ako ona.

Stretli sme sa, keď som bol v jednom Fastfoode po hamburger. Drgli sme do seba a mne hneď padla do oka. Teda, padlo mi do oka to, že vyzerá ako Brook, iný záujem som o ňu nemal. Pozval som ju teda von. Bolo to v pohode, len moc hovorila a išla na veci príliš rýchlo. Nechcel som s ňou chodiť, lenže rôzne baby každú noc ma prestali baviť. Išlo mi len o jedno dievča - Brook. Chcel som na ňu zabudnúť vďaka Emily.

V ten večer ako sme sa s Emily lúčili mi navrhla zvláštnu ponuku. Dvojité rande. Nikdy som na ničom takom nebol, preto som to však chcel skúsiť. Dohodli sme sa na ďalší večer, povedala, že zavolá jednému jej kamarátovi.

Preto tu teraz stojím a sledujem Jacksona ako za ruku drží Brook a Emily, ktorá sa na mňa díva spoza nich.

„Vy traja sa poznáte?” ozvala sa Emily po tom, čo vyslovila Brook moje meno. Tak ako ona, aj ja som bol šokovaný, že tu je.

„Hej, je to môj najlepší kamoš” odpovedal jej smiechom Jackson. Gesto som zopakoval po ňom.

„A s Brook sa odkiaľ poznáte?” opäť sa Emily spýtala, no trocha váhavejším tónom.

„No, my sme...” opäť som nevedel prísť na správne slovo, akými nás nazvať. Nechcel som ju nazvať svojou sestrou, bolo by to nechutné a navyše veľmi nepríjemné. Našťastie, situáciu za mňa zachránila.

„Moja matka sa vydala za jeho otca” objasnila jednoducho, no stále zo mňa nespúšťala zrak.

„Takže ste nevlastní súrodenci” vykríkla šťastne. Obaja sme na ňu presunuli pohľad, ktorý nehovoril nič dobré.

„Takto presne by som to nenazval...” vyhováral som jej, ale márne. Nepočula ma, pretože už bola na ceste do reštaurácie.

„Nieje na teba nejaká... No, vtieravá?” zasmial sa Jackson. Mykol som plecami na znak toho, že ja už s tým nič nezmôžem.

Ruka v ruke sa Jackson a Brook vydali za Emily, tak isto aj ja.

Sedeli sme pri stole pri stene, bolo to celkom pohodlné. Nevyzeralo to tu ako v reštaurácii, skôr ako niečo, kde sa dávajú milkshaky alebo niečo podobné. (A/n: ak poznáte Riverdale, tak niečo ako Pops; tam kde sa väčšinou schádzajú).

Z jedálneho lístku som rozpoznal, že to je niečo také, ako som predpokladal. Ale aj s nejakými jednoduchým jedlom. Preto som si objednal jahodový milkshake a hranolky s kečupom. Ostatný si objednali tiež niečo podobné; nejako som sa o to nestaral.

Emily mi chytila ruku, ktorú následne zmáčkla. Ruku som neodtiahol aj napriek tomu, že mi to bolo nepríjemné. Brook na nás po celý čas hľadela. Pozornosť upriamovala na naše spojené ruky s Emily.

„Kde ste sa vy dvaja stretli?” ozval sa Jackson hneď po tom, ako nám doniesli jedlo. Emily im začala rozprávať náš príbeh zoznámenia, ja som len sedel a počúval, ako pár pred nami. Brook mala položenú hlavu na Jacksonovom rameni a prikyvovala. Jackson ju hladil po chrbáte, hore a dole. Začal som cítiť žiarlivosť, aj keď by som nemal.

Keď Emily dorozprávala, opýtala sa tú istú otázku na nich. Tentokrát Brook konečne niečo povedala a tiež začala rozprávať. Jackson ju pár krát doplnil. V podstate, nikdy som sa jej vlastne neopýtal, prečo je s Jacksonom alebo ako sa zoznámili. Toto rande nebol zlý nápad, možno sa dozviem ešte ďalších veľa vecí.

BROOK'S POV.

Pamätáte sa, ako som vravela, že tento večer si nechystám pokaziť náladu? Hups, možno som to porušila. Vtedy, ako som ho počula mi nálada poklesla, veeeeľmi nízko.

Príbeh, ako sa oni dvaja spoznali ma dosť zaujal. Nikdy by som nepovedala, že Payton niekoho pozve von. Nie to ešte keď ju vôbec nepozná. Celé mi to prišlo čudné, no vedela som, že to nehrajú. Emily bola moc vžitá do rozprávania toho príbehu, až príliš to prežívala.

Obe ich ruky boli prepletené a položené na stole, zaujalo to moju pozornosť. Niečo sa mi v tele začalo diať, určite to ale neboli motýle v bruchu. Žiarlivosť? Nie, to nieje možné.

Ako sa ma Emily opýtala na náš príbeh s Jacksonom, okamžite som sa ujala slova. Ako ona, tiež som sa vžila do rozprávania a snažila sa to povedať ešte intenzívnejšie ako ona. Jackson ma pár krát doplnil, za čo som bola vďačná.

„Musím ísť na záchod” ospravedlňujúco som sa usmiala a vykročila preč. Keď som zahliadla dvere s nálepkou ženy, vstúpila som dnu. Bežala som k umývadlu a jemne si vodou prepláchla tvár. Osviežujúce.

Zahliadla som sa na seba do zrkadla. Za sebou som uvidela stáť Emily. Usmiala som sa na ňu, no tentokrát mi úsmev neopätovala.

„Deje sa niečo Emily?” obrátila som sa k nej s priateľským pohľadom.

„Viem čo si zač,” začala, „vidím, ako sa pozeráš na Paytona. Ale niečo ti poviem. Vyhrávam ja. Payton je do mňa zaľúbený až po uši, a ty s tým nič nezmôžeš” bola pri mne a jej prst bol zaďobnutý do mojej hrude.

„Prepáč, neviem o čom to hovoríš” že ja na nich hádžem nejaké pohľady? Toto dievča má asi paranoje. Určite som sa na nich tak nejak zvláštne nepozerala, či áno?

„Nehraj to tu na mňa. Každá najprv toto povie a potom s ním aj skončí v posteli” s týmto dievčaťom asi kamarátky nebudeme.

„Emily, naozaj netuším o čom to tu rozprávaš. Ja mám Jacksona, a ten mi úplne stačí, neviem na čo by mi bol Payton” mykla som plecom. Niečo v duchu mi vravelo, aby som práve toto nehovorila, ale stalo sa.

„Veď uvidíme” a s týmito slovami vykráčala zo záchodou. Vyšla som pár sekúnd za ňou, takže sme k stolu došli takmer narovnako.

„O čom ste sa rozprávali?” dal mi Jackson rýchlu pusu na líce.

„Veď to poznáš, babské reči” odpovedala Emily, kedy na mňa stihla hodiť aj nahnevaný pohľad.

Vyšla nová kniha! Jej meno je Heartless, bola by som rada keby ste sa na ňu pozreli, snáď vás zaujme. Ďakujem ;)

Badboy Has Also HeartWhere stories live. Discover now