9

5.6K 171 0
                                    

Prvé zvonenie. Druhé zvonenie. Neverím, že to naozaj robím.

„Haló?” ozval sa hlas z druhej strany. Bola som nervózna, ešte som mu ani neodpovedala. Nikdy mi totiž nešlo rozprávanie s chalanmi.

„Haló” povedal o čosi otrávenejšie. Stískala som plachtu postele ako keby ma mohla zachrániť.

Raz, dva, tri. „A-ahoj” zakoktala som. Preboha, to je hrozné.

„Ahoj, ty si nakoniec zavolala. Nemyslel som si to” cítila som, ako sa usmial. Usmiala som sa tiež, veľká časť nervozity zo mňa stihla odpadnúť.

„Ani ja” zasmiala som sa. „Tak, potrebuješ niečo, keď si mi dal svoje číslo?” ozvala som sa milo.

„Ja? Čo by som potreboval? To ti nemôžem dať len tak číslo?” Jackson okamžite prestane byť milý, nabere sa mu smutný tón hlasu.

Okamžite sa milo ozvem. „Preboha, nemyslela som to v zlom. Len vieš, niesom zvyknutá, aby mi chalani ako ty dávali čísla, a čo i len sa so mnou bavili” povzdychla som. „Veď asi vieš, že ma v škole nikto nemá rád. Vie to každý”

„Hej, hej. Prepáč. Vieš, nechápem to” ozval sa. Vytvorila som na svojej tvári nechápavý výraz, no v tom si uvedomila, že má nevidí.

„Čo tým myslíš?”

„No veď vieš, prečo si z teba robia srandu. Veď si krásna, milá a múdra. Nevidím v tom nič zlé” tento chalan ma asi rozplače.

Poďakovala som sa, a pokračovali v rozhovore. Volali sme asi ďalšiu trištvrte hodinu, veľa sme sa o sebe dozvedeli.

„Maj sa Jackson” boli moje posledné slová, kým sa hovor neukončil. Zajtra večer ideme von, naozaj sa na to teším.

Ako som vstala, do izby mi vtrhol Payton. „Čo si to povedala?!” neznel moc nadšene. Nechápavo som sa zatvárila, absolútne som nemala potuchy o čom hovorí.

„Ty si volala s Jackson?” vyzerá nahnevane. Prečo by mu to vadilo?

„Áno” odpoviem sebaisto. „Čo ti na tom vadí?” opýtam sa takým istým tónom. Nemal by mať s tým problém. Teda, zabudla som. On má problém so všetkým, čím ma presvedčí aj jeho odpoveď.

„Čo mi na tom vadí?” zakričal a znova zopakoval to isté. „Čo mi na tom kurva vadí?! Ja ti to hneď poviem. Ty a on, to nejde do kopy. A je to môj skurvený najlepší kamarát, nebude predsa s niekým ako t-” zastavil sa. Možno si znova uvedomil, že ma uráža.

„No tak Payton, dopovedz to. Už som zvyknutá na urážky, táto ma určite neurazí” klamem. Jeho urážky sa ma väčšinou dotknú vždy najviac.

„Nebude s niekým ako ty. Ak sa s ním stretneš, neželaj si ma” zavrčal. To bolelo. Znova. Počkať, odkiaľ vie, že s ním mám ísť von?

„Koľko si ma počúval?” spýtala som sa.

„Toľko, aby bolo potrebné vedieť, čo vy dvaja budete robiť.” ako nejaký psychopat alebo žiarlivý priateľ.

„No nič” nechala som to tak. „Len mi povedz jedno. Prečo by som nemohla ísť von s niekým, kto má pozval? Ja mám tiež život, a budem si v ňom robiť čo chcem. A ak mi chceš urobiť niečo, čo by mi ublížilo, skús to. A potom nečakaj, že s tebou ešte niekedy prehovorím” dobre dievča! Pochválilo ma svedomie. Už mi nič neodpovedal, nechal ma tam stáť samú vo svojej izbe, zatiaľ čo on odkráčal preč. Možno som to cítila len ja, ale zdalo sa mi, že z neho priam srší žiarlivosť.

PAYTON'S POV.

Ona si o sebe čo už myslí? Začal som byť na ňu milý, a takto sa mi oplatí? Kurva, najradšej by som teraz z niekoho vymlátil dušu. Prečo práve on? Prečo Jackson? A prečo on si vybral ju? V hlave mám milión otázok, na ktoré ako inak, nedostanem odpoveď.

V svojej izbe som si zapol hru a začal hrať. Rozmýšľal som nad tým, či si nezavolám Britney, Emily alebo niekoho, kto by ma rozptýlil. Nemyslím si ale, že je teraz vhodná doba.

Stále spomínam na tú noc, keď došla. Priniesla so sebou aj toho trápneho Michaela. Určite by ju ráno opustil a ona by sa zosypala. Som rád, že som ho vyhodil, mohli sme preto predísť zlomenému srdcu.

A tá chvíľa, kedy som ju uvidel. Nič krajšie som dovtedy nevidel. Žiadne telo sa nedalo porovnať s tým jej.

A to keď sa na mňa vrhla. Verte či nie, mal som chuť ju pretiahnuť tam na mieste. Ale nemohol som. Ráno by to ľutovala, čo by som určite nechcel.

Lenže, otázka znie, prečo? Nikdy sa na mňa tak nevrhla, veď sa na mňa ani nepozrela. Stále mi to vŕta v hlave. Tak, ako všetko čo sa vtedy udialo. Neviem to odtiaľ dostať, aj keby som chcel silou mocou.

„Kurva” vdýchol som hustý vzduch. Žiadne city k nej kurva nemám, tak nech to už z mojej hlavy zmizne.

No žiarlivosť, ktorú som cítil, keď sa dohodla s Jacksonom o zajtrajšku, som nedokázal potlačiť. Keby som sa neovládol, jej izba by bola zrejme hore nohami.

Badboy Has Also HeartWhere stories live. Discover now