4

6.2K 157 0
                                    

Bola som u hlavných dverí, keď si ma Payton otočil k sebe čelom. Prehliadol si ma od hlavy po päty a ponadvihol obočie.

„Kamže kam?” opýtal sa a nahodil perverzný úškrn.

„Do mesta” usmiala som sa, ako by to bolo niečo výnimočné.

„Aha” pousmial sa. „ Uvidíme sa” to som nepochopila. Ešte ale predtým, ako som sa ho chcela opýtať, ako to myslí, vytlačil ma von a zabuchol predomnou dvere.

Vytočila som číslo Jess a povedala, nech po mňa už príde.

O päť minút zastavilo známe auto z ktorého vykukla hlava mojej vernej priateľky. Nastúpila som a zapla si pás.

Aj v tme ako je táto, kde nás osvetľujú len nočné lampy a svetlá áut, som videla Jesiin nádherný outfit. Vždy sa rada obliekala, či už to bolo len do obchodu alebo na nejakú slávnosť, milovala oblečenie. Takže som sa nedivila keď som na nej zahliadla červený top bez ramienok s áčkovou károvanou sukňou.

„Vyzeráš skvelo” usmiala som sa na ňu, za čo som dostala len prekrútenie očami.

„Ty tiež” nakoniec sa usmiala tiež a vyrazili sme.

O niekoľko minút sme sa dostali do mesta. Tmu osvetloval len LED barový nápis. Pozrela som sa na Jess spýtavým pohľadom, ale ona sa len usmiala a pokračovala v chôdzi. Nasledovala som ju.

Z baru bol počuť krik nejakých opitých ľudí, zrejme tínedžerov. Nechápala som čo tu robíme. Je pondelok, a zajtra je škola. Navyše, ja na takéto vecí vôbec nie som. Veď som ešte nikdy nemala v ústach alkohol!

Chytila som Jess za lakeť a obrátila ju k sebe. „Čo tu robíme?!” opýtala som sa priškrteným hlasom.

„Ideme sa uvoľniť. Trocha sa opijeme, zbalíme nejakých sexi chalanov a pôjdeme domov”

„Ty si naozaj myslíš, že ja sa opijem hneď na začiatku týždňa?! A ešte k tomu sa tu budem vešať na chalanov ako nejaká štetka? Zabudni. Navyše, kto by nás zaviezol domov?”

Jess bola typ človeka, ktorý sa rád zábava. Milovala pozornosť a bolo jej jedno či je pondelok alebo piatok. Bola presný opak mňa. Ja som ešte nemala frajera, nikdy som sa neopila a ani sa nezúčastnila nejakej párty. Nenávidela som pozornosť a zbytočný hluk.

„Brook, uvoľni sa trocha. Nemôžeš byť stále taká utiahnutá, musíš skúšať aj nové veci” snažil sa ma stále presviedčať. Napriek tomu, že som pokrútila na znak nesúhlasu, vtiahla ma k tomu posratému pultu a naliala mi do nejakého pohára niečo hnedé. Spravila som grimasu a odtlačila to od seba.

„Jeden panák. Prosiiiim” potiahla ako malé dieťa. Prekrútila som očami, ale nedala si.

„Nieje to tak zlé. Fakt, ale ak si srab” odfrkla si. Zrejme sa ma snažila vyprovokovať, čo jej nevychádzalo. „Fajn, tak nič” povzdychla a dopriala si jeden veľký dúšok z fľaše. Zrejme je to 'Jack' , pomyslela som si, keď som prečítala tú etiketu.

Po pár panákoch bola Jess dosť mimo. Niekedy som naozaj nechápala, že sa s ňou kamarátim. Nemyslím to tak, že by som ju nemala rada. Len keď je úplným opakom mňa, nechápem ako si môžme rozumieť.

„Bro-ok” štikútala „No ta-k, daj si jed-ného. Leb-o odíd-em bez teb-a” vyhrážala sa mi. Neviem, ako v tomto jej stave chce niekoho zaniesť domov, ale budiš.

Urobila som hlboký nádych a výdych. Do svojich tenkých prstov som chytila poldecák, v ktorom sa nachádzal Jack a priložila si ho k perám. Jazyk som priložila k tekutine, bola horká. Ešte raz som vydýchla a dala to do seba na ex. Až potom som si uvedomila, že Jess aj s nejakými jej "priateľmi" tu výskajú a tlieskajú. Robia z toho moc veľkú drámu.

„No? Ak-é to b-olo?” spýtala sa. Tá jej štikútka mi lezie na nervy. Na jej otázku som pokrčila len plecami a naliala si ďalší.

Cítila som sa konečne uvoľnene. Žiadny nátlak ani vyčítavé myšlienky. Po niekoľkých panákoch som už bola konečne sama sebou. Smiala som sa bez dôvodu a cítila som, ako mi alkohol prúdi v žilách.

„Čau zlato” usmial sa na mňa jeden fakt pekný chalan. Normálne by som radšej ignorovala to čo povedal, lenže teraz nie. Alkohol mi nedovolil myslieť jasne.

„Ahoj cukrík” usmiala som sa späť zatiaľ čo si prisadal.

Dozvedela som sa, že sa volá Michael a má sedemnásť. Presne ako ja. Rozprávali sme sa aj o tom kam chodí na školu, kde býva a takéto veci. Potom sme už len preberali samé blbosti. Keďže sme boli opitý, bolo nám jedno či to bude o koze alebo krave. Jednoducho sme sa nestarali.

Keď som sa pozrela na mobil, bolo tam niekoľko zmeškaných hovorov od Paytona, no keď som sa pozrela na čas, skoro mi oči vypadli. 2:46.

„Máš auto?” spýtala som sa ho okamžite.

„Hej jasné. Prečo?” zrazu ma napadol skvelý nápad!

„Čo keby si išiel ku mne?” vykríkla som nadšene.

„To je skvelý nápad!” vidíte, ja som to vravela.

Pohľadom som hľadala Jess, ktorú som nakoniec uvidela olizovať sa s nejakým chalanom.

„Daj mi minútku a môžme vyraziť” len prikývol. Vydala som sa opileckým krokom za Jess. Keď som sa predierala pomedzi tie spotené telá, prišlo mi to dosť nechutné.

Poklepkala som jej na plece, bolo mi jedno, že si to tam skoro rozdávajú.

Odlepila sa od neho a zahľadela sa na osobu, ktorá ju otravuje. Na mňa.

„Už pôjdem” objala som ju rýchlo na rozlúčku a nechala ju ďalej sa venovať tomu chalanovi.

„Môžme vyraziť” oznámila som mu, keď som sa dostala späť. Potiahla som ho za ruku, aj keď som netušila kde parkuje.

Vonku ma už viedol on, až kým sme nedorazili k čiernemu BMW. Tak tento chalan vie čo je štýl.

Nastúpila som si, povedala mu ulicu a mohli sme vyraziť.

Mala som trocha strach. Predsa len, boli sme obaja dosť opitý a Michael k tomu všetkému aj šoféroval. Keby nás chytili policajti, sme v poriadnej kaši. Ale keby sme nabúrali, zrejme by sme boli v ešte väčšej.

„Sme tu!” zakričal Michael, čím ma vyviedol z mierneho pospávania. Celú cestu som mala totiž zavreté oči, len pre istotu.

Vystúpili sme a mierili si to ku dverám. Z kabelky som vylovila kľúče a otvorila. Silno som za nami zabuchla a robila hluk. V tej chvíli som si uvedomila, že je tu aj Payton.

„Shhhh” rozosmiala som sa z celej sily a Michael tak isto.

Chytila som ho za ruku a mierila s ním do mojej izby. On ma ale pri schodoch oprel o stenu a nahol sa ku mne. Vedela som čo chce spraviť, ale bola som dosť opitá na to, aby som sa bránila. A možno som to aj chcela?

„Eh-ehm”

Badboy Has Also HeartWhere stories live. Discover now