За проекцията - отново

8 0 0
                                    

     Хората, които критикуват и нападат, не само се намират в момент на слабост, но и не умеят да се адаптират към заобикалящата ги среда. Незачитането на чуждата гледна точка и желанието да моделираш хората според собствения си идеал произтичат от неспособност за адаптация. Всеки, който отказва да се вгледа в себе си, ще ви накара да се промените, но това, че не отговаряте на нечий критерий не означава, че сте поели по грешен път. 

Това, което вие притежавате и което дразни човека до вас, често е това, което самият той не може да пребори в себе си. Понеже такъв човек не е достатъчно силен, за да намери здравословен начин, по който да реши проблема си, той прехвърля отговорността на вас. Той не е достатъчно силен, защото не желае да попие от човека до себе си и да се самобалансира. 

Съвършенството не съществува. Единственото, към което трябва да се стремим, е това да бъдем по-добра версия на себе си. Съвършенството е илюзия, която произтича от умението да прикриваме несъвършенствата си публично. Някои хора правят впечатление на безгрешни не защото са такива, а защото са усвоили социални умения, които компенсират недостатъците им, поне когато са сред обществото. 

Astrology is a mirror to the soulWhere stories live. Discover now