Осмелете се да бъдете сами.

24 1 0
                                    

    Много хора се страхуват от това да прекарват времето си сами, защото в тишината чуват истината, от която се боят. Много по-лесно е да се скриеш сред тълпата, да се стремиш към мимикрия. Когато човек се изолира от масата и светските суети, той открива кой е и какво търси. Открива какви цели има и към какво трябва да се стреми. Тогава човек спира да се влияе от обществените манипулации и да се самозалъгва. Престава да живее в химера и да преследва фалшиви идеали. Престава да виси из социалните мрежи, интересувайки се от това колко лайка има на селфито си от вчера. 

Уединението ни дава време, в което да бъдем любопитни, да търсим отговори на въпросите си и да странстваме в различни измерения. Тези измерения отварят врати към света и ни помагат да се развиваме, да разширяваме кръгозора си и да посещаваме непознати места. Ако вечно стоим на една и съща страница от книгата, наречена ''живот'', ще спечелим единствено тъга и отчаяние.  

Щастието е нещо, което зависи от самите нас, не от хората, не от парите, не от материалните притежания. Колкото повече търсим одобрението на околните и материалния успех, толкова повече се вдълбаваме в ежедневните проблеми. Така започваме да копаем дупки, които се превръщат в пропаст, а не в решение на проблема.  

Съвършенството е илюзия. Единственото нещо, към което трябва да се стремим, е да бъдем по-добра версия на себе си. 

Astrology is a mirror to the soulWhere stories live. Discover now