Благодаря!

20 0 0
                                    

    Киану Рийвс, Арнолд Шварценегер, Алберт Айнщайн, Уолт Дисни, Джони Деп, Опра Уинфри, Микеланджело, Пабло Пикасо - това са все имена, които изпълват сърцето ми с любов и надежда. Можете да гледате поредицата на Поли Недкова за Свръхчовеците и Нечовеците. Там вдъхновяващата влогърка и актриса споделя факти за детството и извънактьорската дейност на всякакви велики хора.

На базата на това, което съм чела през годините, достигам до извода, че всяко велико нещо започва своя строеж не от нулата, а от минусовите степени. Всички велики хора, които познаваме от екрана, са преминали през страшно много препятствия, но накрая са достигнали върха, защото са продължили да се борят. Те са маршарували по ритъма на собствения си барабан и не са позволили на фалшивите обществени авторитети да ги спънат.

Родителите на Опра Уинфри били двама невръстни тийнейджъри, които изобщо не са я искали за свое дете, понеже не разполагали с достатъчно средства. Че то какви грижи да очакваш от деца, които отглеждат деца? Няколко години преди това фермер и ветеран от Втората световна война се признал за неин биологичен баща. Оказва се, че след като Опра се ражда, биологичните ѝ родители се развеждат и майка ѝ се премества в друг град, където ражда още три деца. Невръстните тийнейджъри я осиновяват след развода на биологичните ѝ родители, но тъй като това да се грижат за нея било непосилно за двамата тийнейджъри, те оставяли малката Опра в ръцете на баба ѝ. Бабата на Опра Уинфри била толкова бедна, че ѝ се налагало да я облича в дрехи, ушити от чували за картофи. Единствената цел на бабата била да научи Опра да чете, преди да започне училище, да я води в църковния хор и да я бие с метлата всеки път, когато не се подчинявала на указанията в църквата. Ако не предавам информацията със 100 % достоверност, ме простете. Когато е едва на 9 годинки, Опра бива изнасилена от роднини и приятели на майка си, а на 14 години ражда бебе, което умира. С течение на времето съдбата започва да ѝ се усмихва. Биологичният ѝ баща я приютява при себе си. Тя започва да учи усърдно, става отлична ученичка и едно от най-популярните момичета в гимназията. Печели стипендия по ораторство в университета и става първата афроамериканка, застанала зад микрофона. Става още по-известна с участието си във филма на Стивън Спилбърг ''Пурпурен цвят''. После получава международно признание със собственото си Talk Show, където кани хора с проблеми и те изливат мъката си. Освен че има собствено шоу, тя започва да пише книги и да участва в благотворителни фондации. През 1996 г. организира читателски клуб, който играе ролята на трибуна за младите автори. Така тя насърчава хората да четат и да хранят душите си. За сега има написани общо 5 книги и 2 списания. Няма деца и не иска да има деца, защото навремето не е получавала майчина любов и пълноценни родителски грижи.

Арнолд Шварценегер е роден в строго католическо семейство, което налагало железни ред и дисциплина. Когато Шварценегер отказвал да се подчини дори на най-малкото нещо, веднага си просел боя. Вдигай пръчката и тоягата и бойййййй!

Джоан Роулинг е намирала утеха само в писането на книги и докосващите истории за момчето магьосник. Ако не беше тя, нямаше да има Хари Потър. Тя се ражда в незаможно семейство, майка ѝ страдала от склероза, а с баща си дори не разговаряла. Въпреки че е била супер интелигентна и любознателна не получавала никъде призвание. Самата тя споделя, че е базирала Хърмаяни на своето собствено teen alter ego, защото била по-умна и любознателна от останалите деца. Не била отличничка, но определено била по-различна и умна.

''След училище се опитала да влезе в Оксфорд, но резултатите ѝ не били достатъчно добри и не била приета. Вместо това се записала в Екзетър. Там нейни учители споделят, че отново не блестяла с нищо пред останалите.''

Джоан споделя, че по това време предпочитала да чете Толкиен и да слуша любимата си музика, отколкото да учи и какво по-хубаво от това да знаеш за какво си роден и какво искаш да правиш?

Джони Деп е бил пълен бунтар и ексцентрик. Напълно нормално. Все пак е с число по пътя на живота 7. Ражда се с лошо зрение на лявото око и късогледо дясно око. Губи девствеността си на задната седалка на колата на свой приятел, малко след концерт на рок група. Още от съвсем малък се запалва по рок музиката, но успоредно с това започва да посяга към наркотиците и алкохола. Когато е на 15, родителите му се развеждат и той намира утеха в свиренето на китара.

Всяка романтична и чувствителна душа търси бягство от реалността, защото реалността е болезнено грозна. Реалността е нищо друго освен работа, работа, плащане на сметки, страх от арести, полиция, строги учители и шефове... Ако трябва да сложите нещо на трапезата, работете. Човек трябва да учи и работи, но си изградете собствено пространство, в което да бъдете себе си. Да бъдеш себе си означава да бъдеш щастлив, спокоен, даващ и излъчващ любов, а не да гониш парите и гонейки ги, да бъдеш вечно нещастен.

Аз съм очарована от това, което е невидимо и от човека като личност. Смятам, че всички сме колоритни и всички можем да дадем на света нещо полезно. Искам да опознавам хората като личности и да се свързвам с тях душевно, а не да я карам през просото, за да оцелея. Искам да ЖИВЕЯ! Искам да пея и да се смея! Искам да бъда харесвана за това, което нося в себе си като чист канал, а не да живея според чуждите идеали. Искам да накарам хората да обичат, а не да се губят в покрайнините на ежедневната суета. Посредствеността не води до нищо положително.

Бъдете себе си и не си слагайте фалшиви маски. По-добре отидете в гората и заживейте като диваци, отколкото да смучите негативни вибрации. Човек печели тогава, когато краде положителен занаят от другите, но не и когато е техен роб. 

Astrology is a mirror to the soulWhere stories live. Discover now