Домове и знаци

293 3 2
                                    

Информация за зодиите + кратко хумористично описание на всяка от тях



В астрологията зодията се определя според това в кой знак е било Слънцето по време на раждането на съответния човек, т.е. ако Слънцето е било в Овен, казваме, че зодията на този човек е Овен. Човекът е роден в период от 21-ви март до 20-ти април. Освен слънчевия знак (зодията) и този на Луната, различните аспекти от вашия характер се определят и от знаците в съответните домове, като за характера ви и прожекцията му най-голяма отговорност носи асцендентът - първи дом.




Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.



Всеки зодиакален знак има планета управител и всеки знак попада в определен дом, в зависимост от качествата, които му придава управителят. Знакът, който попада в даден дом, показва какви сте в даден аспект от живота. Например, ако имате трети дом във Везни, вие ще общувате като Везна, защото трети дом е домът на общуването.







Зодия Овен (Aries)

Символ: ♈

Девиз: ''Аз съм!''

Стихия: Огън

Качество: Кардинален

Планета: Марс

Управлява 1-ви дом - дома на ''Аза''.


Първи дом е домът на ''Аза'' и начина, по който му даваме израз, тоест това е домът на асцендента. Като първенец на зодиака Овен започва колелото на домовете и като такъв е нормално да притежава лека нотка на егоизъм, затова Овен управлява дома на ''Аза''.

Astrology is a mirror to the soulWhere stories live. Discover now