Числото 2 в нумерологията

116 0 0
                                    

     Днес е ред на кошмаааааааааааарната цифра за ученика, но не се стряскайте, защото двойката съвсем не е толкова страшна, колкото си мислите, че е ученици! В нумерологията тя е пълна с хубави качества, така че ако видите двойка в рождената си карта, не се плашете! Това не е показател за лош успех. :) Обичам ви <3



И такааа, двойката е под покровителството на Луната, затова ако някой ви каже, че е роден на 2-ри, 11-ти, 20-ти или 29-ти ден от месеца, го поздравете и му кажете ,,Привет, лунатикаааа!'' Спомняте ли си онзи епизод от руското филмче ,,Ну погоди'', където вълкът е нападнат от един робот и той започва да го преследва? 




Така де! Това беше за загрявка. Сега е време за сериозната част.

Двойката е управлявана от Луната, а Луната символизира женското начало, затова нумеролозите смятат, че хората с рождено число или по пътя на живота две, имат силно изразен майчински инстинкт. Двойката е противоположна на единицата, която е бащата и като фигура на майката, ролята на двойката е да допълва единицата. Двойката превъплъщава всички женски качества. Това са фини, нежни и силно емоционални натури, защото Луната отключва the soft feminine side of a person.





Докато 1-та е лидерът и екстровертът, 2-та е интровертът, който се насочва към вътрешния си свят. Едно време докато мъжът се е биел на фронта, жената е поемала грижите за децата, затова тя е закрилница, символ на дома, т.е. мъжът е отговорен за външния свят, а жената - за домашната среда. Неслучайно и в нумерологията числата поделят ролите на мъжа и жената по същия начин. В характеристиките на единицата попадат качества като борбеност и хъс, но при двойката тези качества липсват, затова хората със силно изразено женско начало доста често са нерешителни и с цел да се чувстват комфортно, си изграждат свой собствен свят. При двойката положителната страна на медала се изразява в толерантност и деликатност в отношенията с другите, а отрицателната показва невъзможност за противопоставяне и прекалена мекушавост.





Astrology is a mirror to the soulWhere stories live. Discover now