▪56▪ DGKO

6.3K 550 1K
                                    

12 Nisan 2020

"Kaplan Çiçeklerini masanın öbür tarafına yerleştirin." dedi Yoongi çiçekleri taşıyan görevlilere.

"Peki, efendim."

"Ah, Seokjin, konuştun mu Namjoon'la?"

"Konuştum, pastaneden yeni çıkmış. Yarım saate kalmaz geliyor." Seokjin telefonunu ceketinin iç cebine koydu.

"Hyung balkondaki balonlar nasıl duruyor?" Jimin yukarıdan bağırıyordu.

"O mor olan sallanıyor! Hayır soldaki, evet o, iyice tutturun tamamdır!"

Royal Club saat 12'den beri Jungkook için hazırlanıyordu.

Bugün onun doğum günüydü.

Yoongi saatine baktı.

4'e geliyordu.

Anlaştıkları üzere Seokjin, Pazar günü restoranı kapatmıştı. Online ve telefon randevu sistemi güncellenmiş, mevcut rezervasyonlar iptal edilmişti. "Özel bir etkinlik" için kapanan restoranda hummalı bir çalışma hakimdi. İlk iş, mutfak ve servis ekibinden gerekli kişiler bilgilendirilmiş, kalanlara izin verilmişti. Masalar kaldırılmış, dans için alan bile açılmıştı.

Yoongi'nin hazırladığı menü şeflere iletileli de neredeyse 4 saat oluyordu. Jungkook'a özel olarak yapacağı yemeği de seçen genç adam, sabah gün ışıdığında şeflerden biriyle alışverişe çıkmış ve özenle gereken malzemeleri seçip almıştı. Mutfakta, diğerlerinden ayrı, yemeği için çok çalışmıştı. Şimdi ise arabanın içindeki bugün için hazırlattığı takımını alıp giyecekti.

Seokjin ve Jimin restoranın organizasyonundan sorumluydu. Jimin en yakın arkadaşı için yirmi iki kasa süs ve parti malzemesi almıştı. Yüzünde, sanki dünyayı kurtaracak bir şey yapmış gibi bir ifadeyle kapıdan içeri girdiğinde Seokjin şok içinde onu karşılamıştı. Mor, mavi balonlar balkon kirişlerine asılmış, simli tüller kirişlere donatılmış, büyük maytaplar girişe sırayla dizilmişti. Seokjin yüz kere bunun bir düğün ya da nişan olmadığını dile getirse de Yoongi ve Jimin yirmi iki kasa süsün her bir parçasını kullanmaktan vazgeçmemişlerdi.

Namjoon ise pastadan sorumluydu. Jungkook'un en sevdiği pastane ile anlaşmıştı. Ona kalsa kardeşinin ifşa fotoğraflarından birini götürüp bir pasta yaptırırdı fakat büyük baskılar eşliğinde -Yoongi şirketteki ekranlardan onun ifşalarını bir ay boyunca göstereceğine yemin etmişti- görkemli bir pasta yaptırmakta karar kılmıştı.

Müzisyenler gelip onlara ayrılan alana yerleşmeye başladıklarında, Yoongi üzerindeki lacivert takımı ile kapıdan içeri girmişti. Jimin'in elindeki listeyi alıp şöyle bir kontrol etti. Tek eksikleri doğum günü çocuğuydu.

"Biz geldik!" dedi Hoseok melodik bir sesle.

"Vay canına! Yoongi hyung? Damat gibi olmuşsun!"

"Zevzek zevzek konuşma ya! Gel de bir işin ucundan tut."

"Hoş geldiniz." dedi Seokjin ikisine de. Taehyung, taşıdığı yanardönerli büyük hediye paketini gülümseyerek alıp diğer hediyelerin bulunduğu köşeye koyması için görevlilerden birine verdi. "İçeri geçelim de Yoongi sana da iş kitlemesin."

Taehyung oldukça gergindi. Her ne kadar Seokjin ve Jimin ile aralarında bir sorun olmasa da, bir iki saat içinde Namjoon ve kardeşi gelecekti. Namjoon'un ona karşı önyargılarını ve nefretini biliyor, anlıyordu. Önce eski sevgilisine ilgiyle yaklaşmış, sonra da en yakın arkadaşıyla birlikte olmuştu. Yakınındaki herkesi ondan çalmaya çalışıyormuş gibi göründüğünün farkındaydı. Ancak onları dinlemeyen, peşin hüküm veren ve sonrasında pişman olmasına rağmen geri adım atmayan bir adama daha fazla açıklama yapmak da imkânsızdı.

Ex, Next? | NamjinHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin