283.

1K 36 8
                                    

Tessa:

"Znam da sam to rekla previse puta,ali Liame..."Bodem noktima svoje dlanove kako bi mi skrenulo paznju od bola koji osecam u grudima."Hari je uradio nesto preko cega ne mogu tek tako preci.Neces mi verovatno sada poverovati,ali videces.Sada je konacno".

Ne znam da li je zbog toga sto sam rekla ili nacina na koji sam rekla,ali Liamov izraz lica se odmah menja."Sta je uradio?"

"Nista sto mogu reci a da se ne udavim."Pri pomisli na Dzanin u Harijevoj majici se ledim."Ne brini se za mene,ovaj pit sam dobro.I pre sam se osecala ovako i iz iskustva znam da ce proci."Zelim i samu sebe da ubedim u ove reci kao sto zelim svog najboljeg prijatelja.Samo se nadam da cu ovaj put biti u pravu.

"Okej ,necu biti znatizeljan,ali misli na to da sam pored tebe,okej?"Spusta svoje sake na moje i ja klimam glavom.Ne znam sta sam uradila u zivotu kako ih zasluzila nekog ovako cistog i lojalnog,ali nenormalno jako sam zahvalna sto ga imam.

"Ne znam sta cu da radim kada odes",kazem i zelim da nisam dopustila toj misli da mi prodre do mozga.

"Za dve sedmice moram da potpisem ugovor ,ali mogu da pomerim termin ako ti ovde trebam.Ja...."

"Ne!Ne,dobro sam.Mislila sam samo da ces ni nedostajati.Ne menjaj svoje planove samo zbog toga sto sam ja shvatila nesto,sto sam trebala mnogo ranije da shvatim".Omeksavam od njegovog pogleda,sram me je zbog svega ovoga.Ova recenica je jedna od mnogih za koje sam se zaklela da ih necu izreci,tokom osmosatovnog leta.

"Preseli se u Nju Jork sa mnom".

Prilazim mu i osmehujem se.To je iskren osmeh ."Ma da,naravno".

"Ozbiljan sam",osmehuje se i uzima mi solju sa kafom iz ruke."Stvarno,zasto da ne?Mozes se prebaciti na univerzitet u NY,Ken bi mogao da napise predlog za tebe i pozove par ljudi i mogla bi da pocnes sledecg meseca tamo...sa mnom.Najgore sto bi moglo da se desi je da bi morala da ides na drugi,manji faks dok te ne prime u moj".

Ne moze biti ozbiljan.Ne moze biti."Uvek sam se oslanjala na tvoj zdrav razum i promisljene odluke,Liame...unistavas to sada pomalo".

"Tessa,ozbiljan sam.Reci mi razlog koji moze biti protiv.Jedino da ti i Hari uspete..."

"Ne!Necemo",kazem i mislim tako.Iritirajuci glas moje podsvesti me podseca da sam to vec rekla."Videces",kazem Liamu i svojoj podsvesti.


"Razumem ako ne zelis da napustis Sijetl jer je to grad iz tvojih snova ali i sama si rekla,da nije tako kako si mislila da je.Zasto onda ne poci sa mnom u NY?Pocinjem i ja sam da sumnjam u svoju selidbu.Skoro samo sto nisam otkazao termine".

"Ne mogu tek tako poci u NY sa tobom.Danieli bi verovatno bilo neprijatno kada bi tamo zivela sve vreme,i ne bih mogla sebi da priustim zivot tamo."

Liamov pogled postaje ponovo nezan i odmah razumem da pokusava nesto da kaze."Daniela je raskinula sa mnom.Hteo sam da ti kazem ali ti si bila preopterecena sa tvojim tatom i Sijetlom,nisam zeleo da se brines jos i za mene".

"Tako mi je zao,bila bih tu za tebe.Ne mogu da verujem da sam samo bila fiksirana na sebe i da nisam primetila da prolazis kroz tezak period.Stvarno mi je jako zao".

"Okej je,ne trebas da se izvinjavas.Znao sam da ce se to desiti.Samo nisam bio spreman da se tome postavim."Stvarno izgleda dobro,malo tuzno,ali dobro.Mnogo bolje od mene,sigurna sam.

"Znam kako je to.Ako zelis da pricas, mozemo.Siguran si da i dalje zelis u NY?",pitam ga.

"Da,siguran sam.Moja mama stvarno zeli da odem na UNY,a i da budem iskren vise bih voleo tamo da diplomiram nego ovde...nista protiv ovog faksa ali onaj u Nju Jorku je..jednostavno...u Nju Jorku",kaze i oboje se smesimo."Mogu tamo potraziti prijatelje,ovde ih i onako nisam imao.Ako mi se ne svidi,mogu se vratiti sledeceg semestra ovamo".

Liamova pozitiva je zarazna."U pravu si.Trebas ici,svidece ti se.UNY je sjajna skola."

"Mozes ziveti sa mnom u apartmanu.Znam,Hari to ne bi...",zaustavlja se."Izvini,ice tesko da resim te navike",kaze i mrsti se.

Znam Liame,znam.

"Ne bih mogao da te podrzim , skolarina u NY je previsoka.",pokusavam da se izvucem.Ne mog u tek tako otici.To bi bilo previse haoticno i neorganizovano.

"Mozes se prijaviti za stpendije.Pomoci cu ti.Morala bi samo da placas za casove."

"Ne znam..."Stvarno ne znam.Sve ovo zvuci sjajno,pogotovo sada kada zelim kompletan raskid sa njim...

"Pa,razmisli samo.Sofija zivi isto tamo".

"Sofija?"Ime mi zvuci poznato."A da,kuvarica,je li da?",svidela mi se,bila je mila i prvoklasno je kuvala.

"Da,kuvarica",Liamovi obrazi postaju crveni."Razmislices bar?Bila bi dobra odluka da razmislis",kaze.Bilo bi stvarno ludo prihvatiti njegovu ponudu,ali mozda je bas to ono sto mi treba.

"Razmislicu",obecavam."Ali hajde da pocnemo sa bebi koracima.Hoces sa mnom,kupicu novi telefon?"

"Kupices novi telefon?"Podize svoje obrve i gleda me kao da mi je upravo izrasla druga glava.

"Mislim da je sada pravo vreme za to".I to sam odlucila u avionu."Moj samo sto nije vise crkao i treba mi novi broj".Teram opasne misli,koje zele da me odvedu do njega.Novi broj telefona je prvi korak ka svemu ovome.Nije da bi me pozvao,ali ipak.

.....

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
After 3 (prevod)Where stories live. Discover now