261.

1.6K 65 17
                                    

Tessina perspektiva:

Alarm me budi u 7 ujutru.Skoro da nisam skoro ni spavala.Kada sam poslednji put pogledala bilo je tri sata,ne znam da li sam vise i zasapala ili sam bila sve vreme budna.

Harry spava ,sa rukama preklopljenim na stomaku.Sinoc nisam spavala u njegovom zagrljaju.Ocekivaka sam da ce se ovako ponasati jer svakako nije zeleo da dodjemo na svadbu.Gladim ga po celu i prelazim preko kose.On se pomera i brzo povlacim ruku i iskacem iz kreveta.Ne zelim da ga budim.U pismu,koje mi je pisao je mnogo toga ispricao o svojoj prošlosti i mora da zna ,sta god je uradio u proslosti....ne moze nas rastaviti.Mora da zna.

Kupatilo sam lako nasla,morala sam da cekam dok istece prljava voda i dodje cista.Tus je prejak...ali prija.

Obucena sam.Nosim farmerke i top majicu,preko koje oblacim cvetnu duksericu.Nema rajsferslus ,tako da Harry ne moze traziti da je zakopcam.Neka bude zahvalan sto ne nosim samo top.

Anne mi nije rekla odredjeno vreme kada cemo se naci,silazim u kuhinju i pravim kafu.Posle sat vremena se penjem u sobu da uzmem tablet.Harry idalje spava.Pre nego sto ga probudim izlazim iz sobe i odlazim u kuhinju.Prolazi jis jedan sat i Anne ulazi u kucu.Kosu je vezala u pundju,kao i ja i nosi sportsku .

"I mislila sam da si vec budna,htela sam da te ostavim malo da odspavas...ja sam spremna,ako si i ti",ksze i smesi se.

Okrecem se ka stepenistu,ne bih li ugledala Harrija sa velikim osmehom na licu,kako silazi ka meni i ljubi me za pozdrav...ali nista od toga.Uzimam torbu i prstim Anne.

Harrijeva perspektiva:

Kada se ispruzam da dohvatim Tessu ,ona nije pored mene.Ne znam koliko je sati,ali napolju je jako suncano.Pola noci sam bio budan i drzao se dalje od njenog tela.Moram se smiriti pre nego sto nam unistim vikend...ali ova me paranoja izjeda...pogotovo sad kada je moja mama resika da dovede Tessu u Susaninu blizinu.

Ne trudim se da promenim garderobu,samo perem svoje zube i kvasim malo kosu.Tessa se i tusirala,vidim da je njen neseser vec tu.

Kad silazim u kuhinju,bokal sa kafom je vec tu i polu prazna solja kafe je na stolu.Tessa i moja mama su vec otisle.Trebao sam ranije ustati i zaustaviti je da ide.Zasto nisam?
Ovaj dan bi mogao proteci na dva nacina.Susan bi mogla biti prava fuksa prema Tessi ili ce drzati prokleta usta zatvorena,i sve ce biti okej.

A sta cu ja raditi kada moja mama ima Tessu citav dan za sebe?Mogao bih njih traziti,ne bi bilo tesko...ali moja mama bi bila verovatno ljuta a sutra joj je vencanje.Tessi sam obecao da cu biti dobar,iako sam to obecanje vec prekrsio,ne moram praviti sve jos gore.

Tessina perspektiva:

"Kosa ti je tako lepa",kaze Anne i dodiruje mi kosu.

"Hvala,moram se navicu",smesim se i gledam u ogledalo.Radnica u Spa centru je bila zacudjena kada sam joj rekla da kosu nikako nisam farbala.Prihvatila sam da se ofarbam,malo tamnije,ali sam na gornjem delu.Rezultat je takav da smo dobli,svetlo braon koje se uliva u moju plavu kosu.Izgleda prirodnije nego sto sam mislila.Nisam bila spremna na ovu promenu,ali sto duze se posmatram,sve mi se vise dopada.

Takodje mi je i obrve pocupala,sada su prelepo formirane.Nokti na prstima ruku i nogu ,su obojeni u crveno.Brazilsku depilaciju sam odbila.Na putu ka kolima me Anna zeza zbog obuce koju nosim,kao i njen sin sto radi...moram se suzdrzati kako nista ne bih rekla za njene svakodnevne trenerke.

Citavu voznje sam pregledala kroz prozor.

"Tu smo",kaze Anne i parkira se.Parking je izmedju dve zgrade,pratim je u onu manju.

Doj gledam kako je sve gradjeno i pada mi Liam napamet,sigurno bi mu se svidelo ovde.Padaju mi citati iz "Hobbita ",napamet,verovatno bi i njemu.Smejali bi se zajedni,dok bi Harry vikao kako je film odvratan.

"Bas je lepo vreme danas,zelis li napolju da rucamo?,pita Anne i smesi se.

"Bilo bi fino",uzvracam osmehi sedamo za sto u prvom redu.

Konobarica nam donosi bokal vode za sto i dve case,cak i voda ovde bolje izgleda.U bokalu je led i kriske limuna.

"Doce jos neko,svakog momenta",kaze Anne i okrece se."Evo je",kaze i smeje se.Okrecem se i vidim visoku zenu sa braon kosom,zuri u nasem pravcu,mase nam.

"Susan",kaze Anne i lice joj sija kad nam Susan prilazi.

"Anne darlling,kako si?",kaze i naginje se kako bi je poljubila u obraz,onda se okrece ka meni i radi isto.Malo mi je neprijatno i smesim se,ne znam da li isto tako da uzvratim.

Oci ove zene su plave,sto je divan kontrast sa njenim bledim licem i tamnom kosom.Pre nego sto odlucim da li da je poljubim,sklanja se od mene."Ti mora da si Tessa,mnogo sam cula o tebi",kaze i smesi se.Iznenadjuje me kad uzima.moju saku u svoju i nezno je pritiska i smesi se.Seda na stolicu pored.

"Lepo je upoznati Vas",smesim joj se.Ne znam sta da mislim o njoj,ali znam da mi se ne svidja kako je Harry sinoc reagovao na njeno ime.Ali izgleda kao fina zena,zbunjujuce je.

"Cekate li dugo?",pita ona.

"Ne,tek smo stigli.Bile smo u Spa-u"-kaze Anne.

"To sam i mislila,mirisete kao buketi cveca",kaze i smeje se.Akcenat joj je elegantan.

Iako se Harry sinoc onako ponasao,zaljubila sam se u Englesku,posebno u ovaj grad.Gledala sam na internetu i bila sam odusevljena ali uzivo mi se jos vise dopada.Iako je malo mesto,predivno je.

"Jesi spremna za probu?",pita ona Anne.

"Da,ako danas ne bude sve kako treba ,onda cu verovatno vlasnika radnje morati tuziti",kaze i smeje se.

"Pa kako sam ja taj vlasnik,imam problem",smeje se sarmantno Susan.

Misli mi lude kada vidim ovu prelepu zenu.Da li je mozda Harry bio sa njom???Pominjao je da je imao odnose...sa starijim zenama ali nikad nisam htela pricati o tome.Da li je Susan jedna od tih zena?Pri toj pomisli obliva me hladan znoj.Nadam se da ne.

Pokusavam da ignorisem taj nalet ljubomore i kontrolisem se na ukusni sendvic koji konobarica trenutno donosi.

"Pa Theresa pricaj mi nesto o sebi",kaze Susan i ubada list salate na viljusku i prinosi ustima.

"Mozes me zvati Tessa",smesim se nervozni."Studirala sam na WSU,sada sam se preselila u Seatlle",kazem.Anne se mrsti,izgleda da joj Harry nije rekao da sam se preselila,mozda i jeste i samo je ljuta jer nije posao sa mnom.

"Seattle mi se cini kao divan grad,nikad nisam bila u Americi ...ali mi je muz obecao da cemo ici  ovog leta",smesi se.

"Stvarno bi trebali...fino je",odgovaram glupo.Setim u gradu iz bajki,i kazem da je Amerika fina.Verovatno bi je mrzela.Nervozna sam i sake mi se znoje.Vadim telefon da napisem Harriju porujuku,jednostavno-NEDOSTAJES MI.

Ostatak rucka provodimo tako sto pricamo o vemcanju,nekako mi se svidja Susan.Udala se po drugi put,prosle godine i nema dece.Ima samo jednu sestricnu i sestrica.Njoj pripada butik gde je Anne uzela haljinu za vencanje.Butik joj je jedan od najboljih pet u Engleskoj i njenom muzu pripadaju najpoznatiji pabovi na svetu...

Posle rucka,upucujemo se ka njenom butiku.

...

Evo nastavka,uzivajte i glasajte.

Hvala vam sto citate,sjajni ste .Zelim da se zahvalim svima vama koji me podrzavate.Volim vas!

Volela bih kada biste me podrzali i na drugoj prici "Nije li to ljubav?"koju pisem,i ostaviti svoje misljenje.

Volela bih kada biste me podrzali i na drugoj prici "Nije li to ljubav?"koju pisem,i ostaviti svoje misljenje

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.
After 3 (prevod)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant