~14~

209 31 26
                                    

Δύο μέρες έμειναν αραγμένοι στο λιμάνι του Shelfrose προτού σηκώσουν άγκυρα βιαστικά. Έπρεπε να βιαστούν εάν ήθελαν να φτάσουν σε αυτό το περίφημο συμβούλιο των πειρατών στην ώρα τους. Το νησί όπου θα λάμβανε χώρα το συνέδριο ήταν δυόμισι μέρες μακριά υπό φυσιολογικές συνθήκες. 

Η πρώτη μέρα του ταξιδιού κύλησε ομαλά καθώς ο καιρός ήταν σχετικά καλός. Κατά τη δεύτερη μέρα όμως προέκυψε κάτι σοβαρό που δεν είχαν προβλέψει όταν επιβιβάστηκαν στο “Asbaroth”. Ο Alphonse ανέβασε πυρετό, όχι υψηλό αλλά ακόμα και αυτό ήταν ανησυχητικό. Το γεγονός ότι εμφάνισε συμπτώματα τώρα ήταν πολύ κακό. 
Η Iris, γνωρίζοντας την πραγματική κατάστασή του, διέταξε να μπει σε απομόνωση, κάτι που έσκιαξε για τα καλά το πλήρωμα. Από τότε που αυτοί οι στεριανοί επιβιβάστηκαν στο καράβι τους όλα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. 

"Έπρεπε να μου το πείτε ότι είναι άρρωστος," έφριξε η καπετάνισσα. "Τώρα κινδυνεύει να κολλήσει όλο το πλοίο. Αν το ήξερα θα τον άφηνα στο Shelfrose αλλά είναι πολύ αργά για να γυρίσουμε πίσω."

"Δεν το ξέραμε. Ό,τι έγινε, έγινε," αποκρίθηκε διπλωματικά ο Δράκουλας, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι είχαν την υποψία ότι ο Alphonse κουβαλούσε αυτήν την αρρώστια εξ αρχής διότι βέβαια κάτι τέτοιο θα την εξόργισε τόσο που δεν υπήρχε αμφιβολία ότι θα τους πετούσε από το κατάστρωμα. 

"Είστε κινούμενη καταστροφή, αυτό έχω να πω μόνο," ήταν η τελευταία της κουβέντα.

"Δεν έχει και άδικο," σχολίασε η Eden. 

"Άσχημα τα πράγματα. Τι κάνουμε τώρα;" ρώτησε ο Silas. 

"Για την ώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα," αποκρίθηκε ο Δράκουλας. "Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χειροτερέψει η κατάστασή του μέχρι να βρούμε τον ιβίσκο."

"Και μιας και μιλάμε για την κατάσταση του Alphonse, είδε κανείς την Atalantis;" αναρωτήθηκε ο Orion. 

Πράγματι, η κοκκινομάλλα δεν φαινόταν πουθενά στο κατάστρωμα, πράγμα ασυνήθιστο καθώς πάντα ξεχώριζε μέσα στα πλήθη. 

"Θα μας πάρει όλους στο λαιμό της." Ο Δράκουλας έφριξε. "Ας την βρει κάποιος πρώτα προτού την βρω εγώ!"

Η Evie ήξερε πού ακριβώς είχαν βάλει τον Alphonse σε καραντίνα στο εσωτερικό του πλοίου. Έτρεξε λοιπόν αυτή πρώτη, σχεδόν κουτρουβαλώντας στις σκάλες. Όσοι βρίσκονταν κάτω και έκαναν δουλειές την κοίταξαν περίεργα ενώ άλλοι κούνησαν αποδοκιμαστικά το κεφάλι τους. Κοκκινίζοντας, κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος του πλοίου όπου βρισκόταν ο Alphonse. Το μόνο βέβαια που τον χώριζε ήταν μία κουρτίνα, σίγουρα όχι ικανή να αποτρέψει μία πιθανή μόλυνση. Πλησίασε κάπως διστακτικά, τραβόντας ελαφρώς την κουρτίνα για να δει αν η Atalantis βρισκόταν όντως εκεί. Πράγματι, δεν έκανε λάθος. Όταν η κοκκινομάλλα αντιλήφθηκε την παρουσία της, σηκώθηκε από το πλάι του Alphonse ο οποίος ήταν ξαπλωμένος σε μία στοίβα με άχυρα πρόχειρα σκεπασμένος με μία λεπτή κουβέρτα. 

Τα Χρονικά Του Dragonmere: Το Χαμένο Νησί {Book 2}Where stories live. Discover now