~5~

242 29 15
                                    

Η σκιά ενός γιγαντιαίου πλάσματος πέταξε πάνω από το Elvonar, προκαλώντας την έξαψη των απλών πολιτών που σήκωσαν το βλέμμα τους για να εντοπίσουν σε ποιον ή σε τι ανήκε η σκιά αυτή. Μικρά παιδιά έδειχναν τον ουρανό ενθουσιασμένα ενώ οι μάνες τους έσπευσαν να τα πάρουν στις αγκαλιές τους. Οι άνδρες έτριβαν τα μάτια τους καθώς συνειδητοποίησαν ότι πάνω από την πόλη πετούσε ένας Δράκος!

Το τεράστιο πλάσμα προσγειώθηκε στον δρόμο μπροστά στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα, κάνοντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί να σκορπίσει πανικόβλητος και σηκώνοντας ένα σύννεφο σκόνης. Όταν η σκόνη επιτέλους κατακάθισε, τέσσερις άνθρωποι πλησίασαν αυτό το εντυπωσιακό πλάσμα χωρίς να δείχνουν κανένα ίχνος φόβου. Μάλιστα, η μία από αυτούς έκανε μία υπόκλιση στον Δράκο. Επρόκειτο λοιπόν για ένα δράκο με μακρόστενο σώμα στο χρώμα της φωτιάς, φτερά και στο πρόσωπό του έφερε μακριά μουστάκια, θυμίζοντας έντονα κινέζικο δράκο. Ήταν ο Firevillan, ο Δράκος της Φωτιάς.

Η πρώτη ενστικτώδης κίνηση της Evie ήταν να κάνει μία υπόκλιση καθώς γνώριζε ότι ο σεβασμός ήταν κλειδί για τη σχέση με τους Δράκους, ιδιαίτερα με τον Firevillan που είχε πάντοτε ένα μίσος για τους ανθρώπους.

"Καλώς ήρθες στον Dragonmere, Evie Hiddleston," ακούστηκε η φωνή του Firevillan μέσα στο κεφάλι της κοπέλας. "Πώς μπορώ να σε εξυπηρετήσω;"

"Είναι τιμή μου που σε συναντώ ξανά, Firevillan," σκέφτηκε η Evie. "Πρέπει να ταξιδέψουμε εσπευσμένα στο Terradale. Μία σπάνια αρρώστια θερίζει τον πληθυσμό και δεν είναι καθόλου τυχαίο."

Ο Firevillan ρουθούνισε έντονα. "Εντάξει, θα σας πάω μέχρι το Terradale αλλά δεν θα είμαι οδηγός σας στο ταξίδι της επιστροφής. Δεν μπορώ να αφήσω το Σπαθί της Φωτιάς απροστάτευτο για πολύ ώρα."

"Κατανοητό. Είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε."

Ο Δράκος έγνεψε με το τεράστιο κεφάλι του και χαμήλωσε το σώμα του ώστε να μπορέσουν να ανέβουν στην πλάτη του.

"Μισό λεπτό. Πού είναι ο Orion και ο Silas;" ρώτησε ξαφνικά η Atalantis.

"Δεν μπορούμε να περιμένουμε," δήλωσε ο Δράκουλας. "Εάν δεν έρθουν σε πέντε λεπτά, θα πρέπει να φύγουμε χωρίς αυτούς."

Δεν χρειάστηκε όμως. Σε λιγότερο από τρία λεπτά τα δύο ξωτικά εμφανίστηκαν. Η Evie αναγνώρισε τον Orion από μακριά, το δεύτερο όμως όχι και υπέθεσε πως αυτός ήταν ο Silas. Ήταν ένα ψηλό και γεροδεμένο παλικάρι με σκούρα μπλε μαλλιά πιασμένα σε πλεξούδα.

Τα Χρονικά Του Dragonmere: Το Χαμένο Νησί {Book 2}Where stories live. Discover now