11 dalis.

1.8K 92 0
                                    

Darcy
Šiandien sapnavau košmara. Jis buvo toks tikroviškas. Niall bandė mane užmušti aš bėgau nuo jo ilga laika tik staiga atsiduriu savo namuose stoviu prieš tėvus atraitotomis rankovėmis,o iš riešų nenovaldomai bėgo kraujas. Tėvai tiesiog stovėjo prieš mane. Jie tolo ir tolo nuo manęs bandžiau juos vytis, bet tada prabudau. Drebančiomis kojomis išlipau iš lovos. Vonioje šaltu vandieniu nusiploviau veidą. Nieko panašaus nesu sapnavusi ir linkiu niekam to nesapnuoti.
Mušė beveik dvylikta valanda nakties. Namuose buvo tylu. Tėvai tikriausiai miega. Nežinau kas man užėjo, bet pasiimiau šilta megstuka ir tyliai išėjau iš namų.
Galva šiek tiek sukosi.
Kojos nešte nešė link naujamiesčio. Galvojau apie viska. Niall, mama, tėti, mokykla, Effa. Pati nejaučiau, kaip mano kojos atnešė prie tilto. Netvirtai atsirėmiau į jo turėklą. Žiurėjau į vandienį kuris ramino ir keistai traukė.
-Šok niekas tavęs nepasiges. Visiems tik geriau,kaip ir tau.- galvoje skambėjo žodžiai.
Labiau persisvėriau per turėklą. Sulaikiau kvapą prikasdama lupą. Noriu pajusti vandens šaltumą, bet negaliu. Dar ne. Nestipriai papurčiau galvą. Akise aptemo, bet tuoj pat atsigavau. Kojos nešte nešė senai žinomu keliu. Netrukus atsiradau prie Niall durų . Viduje buvo tylu. Sukaupiau visa drąsa ir pabeldžiau.
Galva vis smarkiau sukosi ir sunko.
Niall*
Tyliai žėjau televizorių. Išgirdau beldimą į duris. Tyngiai atsikėliau nuo sofos. Pravėriau duris ir pamačiau išbalusia Darcy.
-Darcy?.
-Niall...- ji ištarė tik mano vardą ir nugriuvo. Siaubingai išsigandau. Drebančiu kunų nubėgau prie jos .
-Darcy !!? Mieloji kas tau ! Atsibusk !.- nestipriai purčiau ja. Nežinojau ką daryti. Paėmiau ja ant rankų ir įnešiau į namus paguldžiau ant sofos. Nulėkiau į virtuve ir iš vaistinėlės išsitraukiau spirito su vata. Pridėjau vatą su spiritu prie jos nosies. Ji budinėjo. Atrodo nuo širdies nusirito didžiulis akmuo. Stipriai ja apkabinau.
-Daugiau manęs taip nebegązdink.- sunkiai kvepavau.
-Niall, aš nebegaliu. Man reikia pagalbos, negaliu miegoti naktimis. Keisti balsai mano galvoje mane žudo. Aš išprotėsiu! Tai nutiks ir tai jaučiu kekvieną dieną vis stipriau.- mane gązdino tokie Darcy žodžiai. Glosčiau jos plaukus , nugarą. Begalo myliu šia trapia butybe. Ji mane daro stipriu.
-Nešnekėk taip. To nebus. Prižadu tau.- švelniai ja supavau.
-Noriu būti, kaip oras. Jauti, bet nematai. Negali jo paliesti. Jis nepažeidžiamas. Noriu ten į geresni pasauli. Kur nėra nieko.- buvo nejauki tyla. Man skaudu, kaip ji taip šneka. Ji nori išeiti, bet ji man reikalinga čia ir visa likusi gyvenimą.
-Nešnekėk taip. Prašau! Man skaudu girdėti tai iš tavęs.- nurijau didelį gumulą seilių.
-Tai nutiks. Gal ne šiandien, ne rytoj, kitą savaite ar kitus metus,bet tai nutiks. Aš čia ilgiau neištversiu .- Darcy skruostais redėjo ašaros ir šlapino mano džemperį.
-Prisimink, aš tave mylėsiu iki gyvenimo galo.- nuvaliau jos skruostus ir švelniai pabučiavau į kaktą. Ji padėjo galva man ant krutinės. Glosčiau jos ranką ir žaidžiau su jos pirštais. Netrukus užmigo.
...
Man buvo labai smalsu. Lėtai atraitojau megstinio rankove ir mane pasitiko nemalonus vaizdas. Susiraukiau, kaip pamačiau daug siauru juostelių dengiančiu jos riešo paviršiu. Ko auksčiau kilo mano akys to labiau mačiau kraupesni vaizdą.
Vis mąsčiau ar prie to prisidėjau ir aš? Gal tai mano kaltė?
Man nebesvarbu, nepaliksiu jos.
Darcy*
Verkiau isigniaubusi į Niall krutine. Jaučiausi saugi. Jis mane nuramino. Nukeliavau į miego karalyste be sapnų.
...
Niall*
Prabudau anksti ryte. Susiruošiau ir išvažiavau į miesta. Turiu spėti iki tol kol atsikels Darcy.
...
Ant durų kabėjo lentelė su užrašu "Psichiatrė Hana Wontest". Nestipriai pabeldžiau į duris ir išgirdau užeikit. Pravėriau duris.
-Labas rytas. Aš Niall Horan skambinau jums ryte.- tariau.
-Sveikas Niall, prisėsk .- maloniai šyptelėjo Hanna.
-Kaip ir minėjau telefonu. Aš čia dėl Darcy. Noriu jai padėti ir manau, kad ji manimi pasitiki. Kaip man su ja elgtis? .- pasakiau.
-Niall tu juk puikiai supranti, kad ji kenčia.- pasitvarkė sau plaukus. Linktelėjau jai.
-Ji kalba apie išėjima. Mane tai gązdina. Ji girdi balsus ir ji vakar mane labai ižgąsdino . Supraskit aš nenoriu jos prarasti .- žėjau jai tiesiai į akis. Ji atsiduso.
-Reikia ko daugiau kalbėtis apie viską netgi jos problemą. Klausti, kaip praėjo jos diena. Guosti. Mylėti. Atitraukti ja nuo savo minčiu . Tai vaikine gali pavykti. Jai reikia pradėti mylėti save. Reikia tiek nedaug.O kai kils problemų iš karto skambimk man bet kuriuo paros metu.- nuoširdžiai kalbėjo daktarė Wontest.
...
Tyliai įžengiau į savo namus. Pro duris įkišau galvą į savo kambari pažiurėtį ar Darcy vis dar miega. Jos ten nebuvo. Atsidusau. Nulipau laiptais žemyn norėdamas įsijungti televizorių, bet išvydau Darcy. Ji sedėjo ant lovos prisitraugdama kelius prie krūtinės. Ji murmėjo kaža neaiškaus.
-Darcy?.- tyliai ištariau jos varda .
-Mane tėvai užmuš.- nusivalė ašarotas akis.
-Jie veikiausiai užmuš mane.- nusijuokiau iš kišenės išsitraukiau telefoną surinkau Clodah numerį. Nuėjau į verandą.
...
-Klausau?
-Sveika Clodah. Čia Niall.- atsisėdau ant kėdės.
-Niall, prašau pasakyk, kad Darcy pas tave. Aš baigiu išeiti iš proto. Visa laimė, kad Paul anksti išvažiavo į darbą.- susijaudinusi kalbėjo Clodah.
-Nusramink ji pas mane.
-Tuoj pat veži ja namo Niall, kitaip Paul tave nudės.- piktai kalbėjo ji.
-Clodah, prašau tegul ji lieka pas mane. Darcy blogai. Ar jus pastebėjote, kad ji nevalgo ? Visa laimė, kad ji atėjo pas mane. Vakar naktį ji apalpo tiesiog mano akivaizdoje. Nemanau, kad tai normalu.- šnekėjau piktai.- Ji kenčia Clodah. Labai prašau leisk.- nuraminau savo balso toną. Ji padarė didele pauze. Per ta laiką iš cigarečių pakelio išsymiau cigaretę ir ja užsidegiau.
-Šiandien Darcy turėjo eiti pas Effa, tad visas savaitgalis tavo Niall. Saugok ja - ji atsiduso.
-Ačiū. Man ji tikrai labai rūpi.
...
Baigiau rukyti. Grįžau į kambarį. Darcy stovėjo prie lango.
-Busi pas mane visa savaitgalį.- apkabinau ja per liemenį.
-Dabar tu rūkai dažniau.- atsisuko į mane.
-Tik kartais.- nusišypsojau.
-Meluoji. Pustuštis pakelis virtuvėje, svetainėje.- nusišypsojo. Pasikasiau pakaušį.
-Eime pavalgyti.- paėmiau jai už rankos ir vedžiau į virtuve.
-Nenoriu.- atsisėdo ant virtuvinės spintelės.
-Ką gi mes čia turime.- atidariau šaldytuvą. Išėmiau visus reikalingus produktus keptiems sumuštiniams su sūriu ir kumpiu.
-Niall.- suzyzė ji.
-Kaip miegojai ?.- atsisukau į ja.
-Prastai. Buvau prabudusi keletą kartų.- nusišypsojo.

Darcy*
Niall buvo išvažiaves ryte. Buvo įdomu kur. Per ta laika mama man skambino gal koki tukstantį kartų. Nekėliau ragelio. Nenorėjau nieko girdėti. Dabar sėdžiu ant virtuvinės spintelės ir nužiūrinėju Niall.
-Ką sakė mano mama?.- isidrąsinusi paklausiau.
-Tu busi pas mane visa savaitgalį.- atsisuko į mane ir nusišypsojo.
Niall pagamino sumuštinių ir arbaros . Atvirai šnekant aš jos nenorėjau. Nenorėjau aplamai nieko. Tik kristi į lovą ir miegoti.
Niall įdemiai mane stebėjo, kaip valgiau sumuštinį. Šiaip ne taip ji suvalgiau.
-Daugiau nevalgysiu .-sukrižiavau rankas.
-Gerai.- ramiai atsakė. Tikėjausi jis vers mane valgyti ir nepakilsiu nuo stalo kur visko nepabaigsiu. Atsistojau ir nuėjau į svetaine. Galvojau kur jo mergina. Liktais ji gyvena su juo, bet nemačiau nei vieno jos daikto. Netrukus šalia manęs atsidėdo Niall.
-Kur tavo mergina? Maniau ji gyvena kartu .- kandžiojau savo žandą.
-Aš žinau kur mano mergina.- jis šypsojosi. Asilas. Jis būna su manim, bet galvoja apie ja. Susiraukiau.
-Ji sėdi šalia manęs.- mano kvepavimas suletėjo, kaip jo veidas buvo vos keleta milimertrų toliau nuo manojo. Netrukus pajaučiau šiltas lūpas ant savųjų.
.......

Sužeista siela.Where stories live. Discover now