-12/ Part 2

6.5K 516 93
                                    

Agah ve Nur karşılıklı masanın başlarında otururken Dimitri Savaşçı iç güdüsüyle sırtını duvara, kullandığı eli kapıya gelecek şekilde oturdu. Kızın karşısına geçmesini bekliyorduysada yanılıyordu. Hemen yanında ki sandalyeye oturup, dirseklerini masaya yaslayarak, çenesini yumruklarına yerleştirdi. Nur, kızın bir şeye uzanmadığını görünce sevgilisine baktı. Ancak Agah gözlerini kapatıp açarak sorun yok gibi bir ifade takındı. Bardağına uzanırken kıza bir bakış atarak "Ee fıstık bir şey yemeyecek misin?" diye sordu.

Dimitri duyduğu isim ile üzerine yığılan ölüm tedirginliğiyle yavaşça arkadaşına döndü. Gözlerinde gördüğü vahşi vaat ile Agah'ın yutkunmasını izledi. Agah tedirgin olarak gülümsemeye çalıştı ama adam gözlerini üzerinden çekmedi.

"Şey, fıstık hanım?"

Dimitri yumruk yaptığı elini masaya yaslayınca Agah sağa sola bakarak "Devushka?" diye sorarcasına arkadaşına baktı. Adamın buz gibi soğuk gri gözleri kinaye ile kısılınca Azraile randevusunu erkene çekmeye niyetli olmayan Agah pes etti.

Gözlerini tabağına çevirdiğinde adam da gözlerini üzerinden çekti ama Agah ayak direterek sırıttı.

"O zaman ne diyeceğiz!" diye şakacı bir tavırla isyan edince Nur da çatalını tabağına yaslayarak "Evet" diye araya girdi. "İsmin ne ki?"

Dimitri yan gözle kıza baktığında kızın dönen muhabbete hiç oralı olmayarak dilini dudak kenarına yaslamış, ilerisinde ki tavuğa çatal uzatırken buldu. Göz devirerek önüne dönen Dimitri, uzanıp salatadan aldı.

Beklentiye bakan gözlerin ağırlıyla "Kezban?" diye sunduğu öneri çiftin gülmesine sebep oldu.

"Hadi ama" Diyen arkadaşına bakmadan omuz silkti ve yemeğine yoğunlaştı. Ancak istediği izlenimi anlamadı.

"Sen ismin ne olsun istersin?" Agah'ın sorusuyla yutkunan kız ve Nur'un " Bir ismi yok mu! "diye şaşkınlığıyla iştahı kaçan adam arkasına yaslandı.

Kız kemiğinden ayırmadığı eti Dimitri'ye iterek" Yapamadım"dediğinde ses tonunda ki çocuksu tını Dimitri'nin gülümsemesine sebep oldu.

Nur gözleri masaya yuvarlanacak zannederken Agah ona imayla bakıyordu. Dimitri ise sanki onları görmüyormuş gibi iri bedenine zıt bir şekilde zarifçe bıçağı alıp, çatalını bastırdığı etin yanından bir kaç parça keserek tabağına bıraktı. Kız ilk lokmasını alarak uzanıp Dimitri'nin yanağına bir öpücük kondurunca Agah gülmeye başladı. İçinde ki huzurlu duyguyu dışarıya öfke olarak kusan Dimitri, yumruğunu masaya vurarak kalktı ve bir hışım salonu terk etti.

Arkasından hüzünle bakan kız sandalyesini itince Agah elini sallayarak "Otur sen. Yemeğine ye, gelir birazdan" diyerek keyifle yemeğine döndü. İçinden 'Belki de çok eğleneceğim' diye geçirirken kızın "Benim ismim Devushka" demesiyle dondu. Ardından yavaşça başını kaldırıp baktı.

Kızın gözlerinde parlayan gurura tek kaşını kaldırarak Sevgiline döndü. Sevgilisi de aynı ifadeyle gülümsüyordu.

Dimitri istediği kadar inkar edebilirdi. Bazen sen duygularına karşı koysan karşında ki izin vermezdi.

***

Gece Dimitri için tüm gıcıklığıyla devam ederken Nur yeni bulduğu arkadaşından memnundu. Onu kanatları altına almaya karar veren kız, Agah'a dönerek "Kredi kartımın limiti doldu. Seninkini sabah bırakır mısın?" dediğinde Agah'ın gözleri kısıldı.

"On binlik kart mı doldu Nur?"

Nur dudak bükerek tavana bakınca iri gözlerinin güzelliğiyle yumuşayan Agah iç çekti. "Tamam Nur'um bırakırım. Asma yüzünü" Nur bıyık altından gülerek Devushka'ya göz kırptığında kız anlamadı. Nur onun anlamadığını anlayınca iç çekerek Dimitri'yi döndü.

Yabani (Rulet'in Çocukları)~ Tamamlandı!Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz