DEŇ 4 - Hodina do polnoci

31 2 0
                                    

Ak ste si mysleli, že je nemožné, aby sa toho za jeden jediný deň udialo viac, ste na omyle. No nezazlievam vám to. Ja som si to totiž myslel tiež.

22:00 Večer, Hastings

„Zdrháme, videli ma SBS-kári!" Vykríkol so strachom Patrik, preliezajúc cez vratké drevené zábradlie. Hana konečne zodvihla hlavu. „Čo som zmeškala?" „V...v...všetko!" Vyjachtal som zo seba plačúc od smiechu. Patrik si v rýchlosti prehodil cez plece ruksak a nemilosrdne mi z ruky vytrhol telefón. „Prečo ste tu rozvalení?! Berte si tie poondiate veci!"

Rýchlym krokom sme prechádzali prázdnou chodbou vedúcou k únikovému východu. Boli sme takmer na konci. Celkom zreteľne sme videli oslňujúce svetlo žiariace za požiarnymi dverami. No znenazdania sa nám do cesty vrútila ona. Áno. Tá najdrsnejšia SBS-kárka v celom Anglicku. „Are you nuts?!" (voľný preklad: „Hrabe ti?") Osopila sa na vyplašeného Patrika. V tom momente som to už nezvládol. Prebehol som okolo SBS-kárky, rozrazil som požiarne dvere, vybehol som po kamenných schodoch až von a niekoľko minút som sa "kosil" na tom, čo sa za práve udialo.

O chvíľu zo skateparku vyšla aj moji priatelia. Prirodzene, aj oni sa celkom dobre zabávali. Obzvlášť vtipná im prišla najmä hláška strážkyne skateparku, ktorá svoj emocionálny monológ vraj zakončila slovami: „At least you could have worn a helmet." (voľný preklad: „Aspoň si si mohol dať helmu.") Keď sme sa dosmiali a zotreli si z rozhorúčených líc slzy, s dobrou náladou a novým interným humorom sme sa posledný raz vybrali do centra prekrásneho Hastings-u. Našli sme sľubne vyzerajúci 80's retro bar a objednali sme si zaslúženú horúcu čokoládu.

23:00 Večer, Hastings

So zvrašteným čelom som dopil kakao v 80's bare (ktoré aj chutilo, akoby tam od tých 80's bolo) a dobehol som Patrika a Hanu, ktorí ma už niekoľko minút netrpezlivo čakali na námestí. Zaviedli sme Hanu ku couchsurferom, chvíľu sme u nich pobudli a krátko po polnoci sme sa s Patrikom vrátili naspäť k našim hostiteľom.

Budeš nám chýbať, Hastings...

💬Dúfam, že sa vám tento diel môjho Travel Journal-u páčil a že ste sa pri čítaní dobre zabavili. Nezabudnite pridať koment, dať vote a follow. Pokojne mi napíšte aj na social media a povedzte o mojom denníku kamarátom.

-Tom

THE MOST SPONTANEOUS ADVENTUREWhere stories live. Discover now