34. kapitola

2.6K 105 4
                                    

Měl jsem šílenou radost, když mi advokát řekl, že znovu otevřou můj případ a prozkoumají možné varianty propuštění. Prominutí trestu se často nedělá, ale můj právník žadonil za mě. Soudce zkřehnul, když zjistil, že se mi narodilo dítě a viděl bych ho vyrůstat až od dvou let. Namluvil mu, že jsem se poučil a nikdy nedopustím, aby se v mém hotelu dělo něco takového znovu.


Vyskočil jsem mu málem na záda, jakou jsem měl radost, když mi zkrátil trest na osmnáct měsíců. Zbývalo mi tedy jen pár měsíců, abych se dostal na svobodu. Tajně jsem si nechal od svého právníka sehnat fotky malé Ashley. Bylo to tak zvláštní. Ryan byl šmejd, ale měl pravdu. Měla hnědé oči po mně. Takové měl i Jerry a Nicky. Jen Kylie měla po mámě modré.


První nádech svobody voněl prachem, vedrem a vyprahlou silnicí. Sluníčko pálilo a ten den mi přišel jako nejkrásnější za poslední rok a půl. Usmíval jsem se na všechny strany, když jsem usedal na spolujezdcovo sedadlo vedle advokáta.


,,Domů?" pozvedl koutky k úsměvu a pomalu se rozjel.


Připadal jsem si zvláštně. Takovou dobu jsem byl zvyklý na jistá pravidla, kterými jsem se řádil dvacet čtyři hodin denně a najednou to bylo jinak. Byl jsem totiž volný a mohl jsem si užívat svobody.


Nemohl jsem se ani vynadívat na náš dům. Rozkvetlý keř lemoval příjezdovou cestu posetou bílými kamínky. Nikdy před tím jsem si takových věcí nevšímal. Vchodové dveře jsem otevřel a nechal projít advokáta jako prvního. Pro celou rodinu to muselo být překvapení.


V obývacím pokoji nebyla ani noha, ale moje uši zaslechly něco jako rajskou hudbu. Byl to smích malého dítěte, ale pro mě to znamenalo, že uvidím poprvé to stvoření, které nosilo moje oči. Brnělo mi celé tělo, když jsem se blížil k francouzským oknům z obývacího pokoje na terasu.


Zahlédl jsem Elenu a Nickyho na velké dece v trávě. Seděla s nimi a hrála si s medvídkem, který něco povídal. Měla nebesky modré šatičky s bílými mašlemi a vypadala skvostně.

Blížil jsem se jako duch a můj zrak upřel vyloženě jen na to malé stvoření. Nicky mě zpozoroval jako první. Vyskočil a utíkal ke mně co mohl.


,,Ty jsi zdrhnul?" šibalsky se usmíval.

,,Ne, draku, pustili mě a chtěl jsem vás překvapit."


Pokračoval jsem v chůzi za tou malou princeznou. Elena se hned dojala a čekala až k ní dojdu a obejmu jí.

Líbnul jsem ji na tvář a obrátil se k malé plavovlásce s karamelovými oči. Sledovala mě stejně jako já jí.


,,Marcu, víš, kdo je to?" utírala si Elena slzu.

,,Vím, babi."


Popadl jsem ji konečně do náručí až jsem i já uronil nejednu slzu. Tiskl jsem ji k sobě a nasával její vůni. Nemohl jsem tomu uvěřit.


,,Kde je Amy?" dostal jsem ze sebe po chvíli.

,,Jsou v hotelu. Je tam nějaký sraz hoteliérů."

,,V našem hotelu?" divil jsem se.

,,Ano. Amy tvrdě dřela, aby tě nezklamala. Začátky byly hodně těžké. Až uvidíš Jerryho a Kylie, tak budeš zírat. Oba ovládají chod hotelu na jedničku. Už nechodí na mejdany. Jsou jako někdo jiný." promluvila babička pyšně.

,,Musím je vidět. Zajedu tam."


Nedokázal jsem se od mojí malé holčičky odlepit. Uviděl jsem jí jen na fotce a už jsem věděl, že jakmile ji obejmu, nikdy jí nepustím.


Převlékl jsem se do košile a kalhot, nasedl do auta a vyrazil do hotelu. Tolik jsem se těšil na jejich pohledy. Jako by to bylo včera, kdy jsem tu byl naposledy. Nad mé očekávání se tu hodně věcí změnilo. Na recepci byla elegantní dáma ve středních letech a měla po boku mladšího chlápka. Působili na mě sebejistě a mile. Koberec vystřídala lesklá mramorová velkoformátová dlažba, což vypadalo naprosto dokonale. Celou restauraci okupovaly stovky neznámých tváří až jsem z těch cizinců poznal konečně Jerryho.


Spadla mi málem brada až na zem. Elegantní mladý muž s deskami hovořil s dalšími muži v oblecích. Wau!

S otevřenou pusou jsem po chvíli narazil očima i na Kylie. Dechberoucí dlouhé šaty, drdol a vybrané chování předváděla v kroužku nějakých podnikatelů, se kterými něco horlivě probírala.


Pár známých tváří mě přišlo pozdravit, ale pravděpodobně neměli tušení, že jsem právě vyšel z basy.


,,Kde je Amy?" musel jsem se zeptat manažera hotelu.

,,U bazénu s investory."

,,S Investory?" zopakoval jsem nechápavě a zůstal na něho hledět.

,,Sehnala nějaké investory, kteří by pro natáčení nějakých reklam a filmů zvolili náš hotel." zněl nadšeně a mně se ten nápad také velice zamlouval.


Obrátil jsem se tedy ke vchodu do zahrady, kde postávala další hromada lidí. Nemohl jsem Amy nikde najít. Procházel jsem to tu, ale žádné medové vlasy mě nezaujaly.


Poznal jsem až její smích. Otočil jsem se k baru, kde jsem spatřil někoho úplně jiného. Flitrové černé šaty ke kolenům, které zvýrazňovaly její širší boky, ale štíhlý pas. Světle blond vlasy jí volně padaly až nad kulatý pěkný zadek. S bradou až na podlaze jsem šel k ní. Byla naprosto úchvatná. Nemohl jsem z ní spustit oči stejně jako z Ashley.


,,Určitě by se to dalo přizpůsobit. Momentálně chceme rekonstruovat celou zahradu, takže pokud budete ten klip chtít natáčet tady, půjde to během příštích dvou měsíců."

,,Naprostá paráda." radoval se neznámý stařík a rozhlížel se po okolí.


Amy otočila hlavu mým směrem a její uvolněný výraz se rychle změnil ve vyděšený a šokovaný.






BojWhere stories live. Discover now