ankomst

152 5 0
                                    

Nu moet ik met de bus gaan, daarna ben ik eindelijk bij het internaat.
Ik stap op de bus en doe mijn oortjes in.

''When you've been fighting for it all your life
You've been struggling to make things right
That's a how a superhero learns to fly
Every day, every our, turn that pain into power''
(The Script- Superheroes)

Alles komt goed , herhaal ik Floors woorden probeer ik het mezelf wijs te maken.
Ik zucht en verzamel al mijn moed, ik kan dit.

"Ping" iemand heeft op de knop gedrukt en ik schrik wakker.
We rijden over het platte land.
Een groot gebouw met een paardenweiland ernaast, vang mijn oog.
Ik vergelijk het gebouw met de foto op het blaadje en schrik, dit is het Internaat .
Bij de volgende halte stap ik af.
De naast de oprijlaan staan wat paarden in een weiland te graazen.
Automatich kijk ik of ik Speedy kan vinden.
Meteen voel ik een prop in mijn keel, als ik doorheb dat Speedy nog thuis is.

"Hallo ben jij Lisa?" Vraagt een vriendelijke stem.
Ik draai me om en knik.
"Welkom op het internaat en school De Vleugel , ik ben de directrice" zegt de vrouw enthousiast.
Welkom in De Hell zul je bedoelen.

 "Ik zie dat je al kennis gemaakt hebt met de paarden . Straks kun je er een uitkiezen als verzorpaard . Dan mag je er op rijden en verzorgen. Zie het maar als een eigen paard." probeert de vrouw me op te beuren.
  "Ik heb al een eigen paard, Speedy een Arabier maar ik moest hem thuis achterlaten" antwoord ik iriteerd door haar overdreeven goed humeur.
"Super dan weet je al zeker hoe je paarden moet behandelen. Lisa, ik weet dat dit een hele aanpassing gaat zijn voor jou, maar het wordt zeker supper leuk, als je je best doet. Kom mee, ik toon jouw kamer" zegt ze en loopt daarna weg. Ik rol met mijn ogen, ik wou niet dat dit gesprek deeze richting op gaat. Maar mischien heeft ze gelijk, ik moet er maar het beste van maaken. Snel been ik de vrouw achteraan.

"Dit is jullie kamer" we staan in een grote kamer met stapelbedden.
Zowat de heele kamer is in het zwart wit. Zelf het beddengoed is op elk bed identiek. Enkel de spullen van de meiden waarmee ik mijn kamer mee deel, hebben wel vrolijke kleurtjes.
"Helemaal achterin zijn er nog 2 bedden vrij, kies de leukste maar" ik kies het achterste stapelbed, naast het raam en ga op het bovenste bed zitten, met een gebogen hoofd, zodat ik niet tegen het plafond bots.

"Hier is je uniform, doe dat maar aan in de badkamer hier naast en ik wacht hier wel" ik neem het uniform aan. En loop door de gang, in de richting waar de vrouw heen wees. Al wat verdwaald kijk ik rond, er zijn zoveel deuren, hoe moet ik hier de badkamer vinden?

"Hey jij bent zeker de nieuwe?" hoor ik achter me een vriendelijke tiener stem, ik draai me om en knik. Het meisje met kastanje bruin haar en ogen glimlacht ietwat verleegen en steekt beleefd haar hand uit.
''Ik ben Femke en slaap in kamer 3, ergens bijna achteraan boven"
Verast schud ik haar hand"Ja, ik ben Lisa.  Volgens mij is mijn bed dan in de buurt van de jouwe, ik slaap helemaal achteraan rechts, boven" antwoord ik en glimlach ook.

"Ik moet me nu omkleeden, maar waar is de badkaamer eigentlijk?" licht beschaamd vraag ik het aan haar, Femke grijnst en wijst naar de deur waar ik net tegen aanleunde,
''daar''
''O, bedankt''
''Graag gedaan hoor, ik snap het wel hoor het is hier echt een doolhof, maar zodra je je weg vindt lijkt alles poepsimpel, tot staks''
Ik knik en bijt op mijn lip, volgens mij heb ik me net helemaal voor schut gezet, maar ze lijkt me wel best aardig.

Het uniform was een rood-groen-zwart geruit rokje met een zwarte Legings en een zwarte t-shirt. Het doet me wat denken aan een kilt, zo een rok die schotse mannen draagen. Natuurlijk mag iedereen van mij draagen wat die wil, maar ik sta niet te springen om in deeze kleeding te draagen, het is simpelweg niet mijn smaak.


"Nu is het wiskunde maar de les eindigt in een kwartier dus maak je al klaar voor de paardrij les" "kom mee ik toon je de weg en dan kun je je droompaard kiezen" ik zucht en loop achter haar aan, moet ik me nu serieus weer omkleden? En volgensmij begrijpt die vrouw me helemaal verkeerd, ik heb mijn droompaard namelijk al gevonden en Speedy is al in mijn bezit, ik hoef geen vervanging voor hem.
"Hier zijn alle paarden zonder verzorger" we lopen door een gang met allemaal stallen.
Er staan vooral koudloeden.
"Eum ik ben meer dan van pittige paarden" mompel ik voorzichtig.
"Mischien is Perfect iets voor jou? Dit is een arabier van 28 maar nogsteeds fit genoeg om de lessen mee te loopen''
Met een diepe frons kijk ik de merrie aan, die duidelijk geen rasechte arabier is, maar welicht toch een heel klein beetje arabier bloed heeft, het is een kruising van vanalles.

"Ik weet het niet echt" dan valt me een donker bruine pony op. "En deze?" "Wild Pepperspray is hier nog niet zo lang, hij werd bij zijn vorige eigenaar wat verwaarloosd en kwam enorm mager en zonder veel bespiering naar ons. Ondertussen heeft hij al wat kunnen aankoomen en heeft hij al genooten van de rust. Je zult alles heel langzaam moeten oppakken, hij is zadel- en verkeer mak, maar moet langzaam terug het vertrouwen inzichzelf terug vinden, zodra hij dat heeft kan hij volgens ons een enorm leuke pony worden''
Ik houd mijn adem in, Speedy schiet door mijn hoofd.
Ik wil hem niet vervangen en dat ga ik ook niet doen
Maar als ik echt voor een tijdelijk ander paard zou moeten kiezen, dan kan ik tenminste nog iets goeds doen, door voor deze pony te kiezen. En het wordt zeker ook een leuke uitdaging.

"Het is een conemara x Arabier kruising en blijkbaar is hij erg wakker, hij twijfelt niet om zichzelf te beschermen met zijn hoeven en tanden" vertelt de vrouw onzeker.

Terug In De Tijd✅         Lisa 1Where stories live. Discover now