wie ik ben

299 8 6
                                    

Hoi ik ben Lisa. Een blond meisje van 14. Mijn hobby's zijn paardrijden en ballet. Vooral paarden vind ik leuk, ik rijd al ongeveer negen jaar paard. En sinds 3 jaar heb ik mijn eigen paard: Speedy, een voskleurige arabier.

Ik woon in een klein rustig dorpje, daar zit op een middelbare school samen met mijn twee beste vriendinnen Amber en Floor. Floor is een tikkeltje gestoord en vind niets te gek. Amber is net rustiger.
Hoewel mijn ouders samenwonen denk ik niet dat dat zo gaat blijven, ze maken vaak ruzie en ik heb het gevoel dat ze elkaar ontwijken.
Ook heb een tweeling zus, Sara (op de foto zie je Lisa en Sara) en zij lijkt sprekend op mij behalve dat ze haar best doet op school . Maar haar ben ik niet zo close, zij interesseert zich meer op Make-up en jongens en ik vooral over paarden. Ja, paarden en in het speciaal Speedy , dat is gewoon mijn leven en ik kan me het niet zonder hem voorstellen.

Ik ben gevoelig, maar toon dat niet, ook ben ik heel koppig , maar volgens mij is dat wel een goede eigenschap. Want als ik iets wil halen dan behaal ik het ook, dus ben ik echt een doorzetter.

Tijdens de les let ik niet vaak op en droom weg. School kan me eigenlijk gewoon niets scheelden. Maar ik leer erg makkelijk en snel, dus heb ik geen moeite met mijn punten.



Veel fouten zou ik rechtgetrokken hebben, als ik mijn hele leven opnieuw kon leiden. Maar door die fouten vond ik de liefde van mijn leven en heel veel nieuwe vrienden.


"Hoe uitzichtloos iets soms lijkt, er is altijd iets goeds. En dat goede vergeten wij mensen soms. Maar het is er altijd. 

En bij mij, in mijn verhaal, mijn leventje,

daar ben jij dat.

Jij betekent meer voor me dan je denkt.

Veel meer.

Voor jou is deze strijd het waard.

Dingen lopen niet altijd zoals gepland,

maar als ik kan eindigen bij jou,

dan is alles weer goed."



Hoi, leuk dat je mijn boek leest. Het is in het begin heel rommelig en chaotisch geschreven, maar in de nieuwere hoofdstukken is het veel beter geschreven. Dit boek heeft ook een vervolg (Problemen Lisa2   en   Applaus voor Fenna).

Wees gewaarschuwd, ik heb dyslexie en dat zie je ook duidelijk in mijn verhalen terug, maar het schrijven van deze boeken heeft me heel veel geholpen om beter te worden.

Als ik als schrijver iets wil zeggen zet ik het altijd vetgedrukt en onderheid, zodat je het verschil duidelijk ziet en dat deel kunt overslaan.

Dit boek wordt verteld door verschillende personages, daarom staat er altijd POV en dan de naam van het personage, zo weet je door wiens ogen je kijkt.

Veel lees plezier. 😃

Notitie aan mezelf: begonnen rond (waarschijnlijk vroeger) november 2019.

Terug In De Tijd✅         Lisa 1Where stories live. Discover now