uitgestuurd

223 8 2
                                    

Pov Lisa:

"Lisa opstaan" brult mijn tweelingzusje vrolijk. Ik zucht en rol met mijn ogen. "Waarom zou ik? school is toch stom" antwoord ik geïrriteerd en rol op mijn andere zij. "Lisa is er iets, word je gepest of zo?" vraagt mijn moeder meteen bezorgt. Ik kijk haar verbaast aan, waarom maakt ze deze link nu alweer? "nee alleen is school stom en ik heb eum... buikpijn dus kan ik thuis blijven?" lieg ik.
"Tuurlijk , zeg welke schooldag ben je niet ziek?"
"Woensdag want daarna is het paardrijles" giechel ik betrapt.
"Hoewel na, school ben ik altijd gezond genoeg om naar Speedy te gaan"

Op school let ik weer eens niet op ik teken paardjes in mijn boek. "he Lisa, heb je nog een paar streken in petto vandaag om de les te verkorten?" vraagt Floor aan mij zodra de Leraar even weg kijkt. "tuurlijk ik heb stinkbommen mee met rotte eieren en overgeef geur" Zeg ik trots. " Ieuw lijden wij er dan ook niet aan" Fluistert Amber die zich ook in ons gesprek mengt" Nee hoor want wij worden er dan uitgestuurd" fluister ik terug.

Amber en Floor zijn mijn beste vriendinnen, Floor is een tikkeltje gestoord en doet niets liever als spijbelen, Amber daartegen is iets rustiger en is meer bewust wat de gevolgen kunnen zijn van onze streken, maar ze doet wel meestal mee. We zijn alle drie dol op paarden en hebben onze eigenen paarden. Floor en mijn ouders zijn best rijk en hebben er veel over voor onze hobby's. Amber haar ouders zijn niet arm maar ook niet rijk, er mooi tussen. Ze heeft zelf voor haar eigen pony gespaard en een bijbaantje gekregen. Nu is ze te groot voor haar pony Sterre en heeft haar met veel verdriet verkocht, omdat de kleine schimmel merrie echt te duur is om te onderhouden en zeker als ze er niet veel meer mee kan doen. 
Op school dagen stond ze altijd op om vijf uur ochtends om de krant te leveren. Nu is ze ermee gestopt, omdat het onmogelijk is en ze vaak op de school in slaap viel omdat ze zo uitgeput was. Hoewel ze het nooit zou toegeven is het eigenlijk wel beter voor haar dat ze Sterre verkocht heeft, want het was onmogelijk. Soms brengt ze de kleine schimmelmerrie nog een bezoekje bij haar nieuwe huisje. Daar heeft de kleine pony het beste leventje wat die pony maar kon krijgen. Sterre is nu de pony van de zoon van een grootte paardenstoeterij. Als die te groot word voor de pony, gaat Sterre met pensioen en mag de rest van haar leven bij de fokkerij blijven wonen, wat Amber nooit had kunnen permitteren.
Floor en ik hebben haar destijds zoveel mogelijk ondersteund en nu mag ze zo vaak als ze wil op onze paarden rijden. Op mijn Arabier ruin Speedy, die zijn naam maar al te goed vereerd, of op Sultan de KWPN ruin van Floor.

"Lisa heb je je oefeningen al af" vraagt de leraar zodra ze ziet dat ik uit het raam staar en zit te dromen , ze kijkt op mijn blad "vierkantswortel van 16= U zaken niet , moet je nu echt zo doen, kun je niet gewoon even werken en de vragen uitrekenen, dit is herhaling van het eerste middelbaar hoor. En wat moeten die tekeningen daar?" vraagt ze boos. "Dat, ben jij" ik wijs op een tekening van een lelijk dik monster dat op een plas snot staat, ik heb het zo lelijk mogelijk gemaakt en eerlijk gezegd best tevreden met het resultaat.
"Ben ik dat?!" roept ze irriteert.
"Ja hoor en ik zal even demonstreren hoe jij ruikt." Ik grijns en gooi de stink bommen op de grond. Een vreselijke geur verspreidt zich.
"Gadverdamme, Lisa hop eruit naar de directeur ,Floor en Amber Julie ook" .
"Dankjewel, dat de les nu korter is en dat wij niet in de stank les moeten krijgen, van een monster" roep ik nog terug en we verlaten al lachend de klas.

We kennen de directeur zijn preek al uit ons hoofd. "Zeg zullen we niet gewoon meteen naar de stad gaan we kennen de preek toch al?" bedenkt Floor ."Nee als we de rest van de dag spijbelen, krijgen we nog meer straf" waarschuwt Amber. "Ach we krijgen toch straf en en 5 pagina's meer of minder vol krabbelen maakt nu niet meer uit, trouwens hebben Jullie het strafschijven van gisteren al af? Ik niet hoor en heb helemaal geen zin om de rest van de week strafstudie te hebben" antwoordt Floor verontwaardigd. "Ik ook niet, zucht dat zal nablijven worden, ik heb daar helemaal geen zin in, ik ga dus gewoon mee spijbelen hoor " vind ik.
Amber: "Ik ga wel naar de directeur, sorry hoor maar als we weer spijbelen maken we het alleen erger".
"Jammer dan , ik ga naar de manege , kom jij wel mee Floor?".

_ _ _
We gaan naar de pony club, daar is op dit tijdstip bijna niemand. Na even zoeken vinden we de stalhulp . "Dag Marck, we gaan op buitenrit" vertel ik vrolijk. "Tuurlijk, maar zeg eens, moeten jullie nu niet op school zitten?" vraagt Mark. "We zullen zeggen dat we een dag vrij genomen hebben" antwoord ik met een ondeugende glimlach.
"Wedden dat Jullie weer eens gespijbeld hebben " zegt Marck glimlachend. De vrij jonge man is niet van gisteren.
"Als je het antwoord al kent waarom vraag je dan noch?" Antwoord Floor uitdagend. "Nou ja, ik kom niet in de problemen, jullie moeten het zelf maar weten" grijnst Marck en gaat hoofdschuddend verder met het vegen van het erf.

"Hey Speedy" vrolijk begroet ik mijn paard. Ik neem hem mee uit het weiland en bind hem vast in de poetsplaats. Daar haal ik nog snel de borstel over hem en krab zijn hoeven uit. Snel leg ik het zadeldekje en zadel op zijn rug en maak de singel losjes vast. Zodra ik zie dat Floor al klaar is maak ik de singel strakker en doe ik het hoofdstel om.

Het buitenritje was erg mooi, we galoppeerden in rengalop door het bos, met een grootte glimlach op onze gezichten. Het fijt dat we beide geen paard rijkleding droegen, maar een jeans dragen stoorde ons helemaal niet.
Speedy is een paar keer geschrokken, maar was vandaag nog wel best rustig (in vergelijking met hoe hij zich anders gedraagt, hij is en blijft een Arabier hé).

Dan voel ik mijn telefoon in mijn broekzak trillen.
"Mijn moeder Belt" zeg ik tegen Floor. Zonder geluid te maken vormt ze met haar lippen dat ik moet opnemen.
Zuchtend neem ik op "hallo mam" "Lisa waar ben jij? De school heeft gebeld om te vragen of ik wist waar jij en Floor zitten!" "We zitten in het bos op buitenrit, we komen nu naar huis maar we moeten de paarden nog uitstappen en verzorgen" antwoord ik met een bang hartje "pfff, school is nu toch al bijna gedaan" gromt ze en legt boos op.
 "Kom we moeten terug "
We sporen de pony's aan tot draf, Speedy springt echter meteen aan in galop.
"Hoho meneertje gedraag u nu voor een keer" lachend houd ik hem tegen maar mijn glimlach mengt zich met een slecht voorgevoel. Meestal klopt die ook.

Terug In De Tijd✅         Lisa 1Donde viven las historias. Descúbrelo ahora