23.

2.4K 138 14
                                    

Την επομενη μέρα

Ξύπνησα από τον ήχο του ξυπνητηριού μου. Κατσε είμαι στην Γερμανία και σήμερα θα παω στο καινουργιο μου σχολειο. Σε γερμανικο θα πάω. Λεει η θεια μου είναι καλυτερο. Εντάξει δεν έχω προβλημα.

Χθες μιλησα και με τα παιδια. Μου είπαν ότι δεν ήταν καλα. Δεν μπορω ομως να κανω κάτι. Το ξέρω μπορεί να έκανε ενα λάθος, όλοι κανουμε. Μπορει να παρασύρθηκε απο την Δέσποινα, ολοι παρασυρνόμαστε καμια φορα. Έκατσα κάτω και το σκέφτηκα, αλλα δεν μπορώ. Δεν μπορούσα να κάτσω να τον βλέπω.

Ίσως ήταν και λάθος που του έκρυψα το παιδί, αλλα ήμουν τοσο θυμωμενη μαζί του που δεν σκεφτόμουν καθαρα. Τωρα όμως ειναι αργά, δεν μπορώ να πάρω τίποτα πίσω. Στην Ελλάδα δεν γυριζω πίσω. Εδω ειναι η πατροδα μου πλέον.

"Eva bist du fertig?" (=Ευα εισαι ετοιμη;)

"Ja, ich gehe hinunter." (=Ναι κατεβαίνω.)

(...)

Έχω φτάσει στο σχολείο. Πραγματικά ειναι πολύ μεγάλο. Έχω μεινει. Μεσα οι διαδρομοι είναι φανταστηκοί, καθαροί. Έχει και ντουλαπακια και νομίζω έχει και γυμναστήριο και πισίνα. Έχω μεινει. Ειναι υπεροχο, όχι όπως προηγούμενο σχολείο μου.

"Hallo Frau Olivia Papakostantinous. Wie gehen es Ihnen?" (=Γεια σας κυρια Ολίβια Παπακωσταντινου τι κανετε;)

Καλα εε έχουν και κουκλο διευθυντή. Ποσο να ειναι άραγε. 20, 25;

(Απο εδω και κατώ φανταστειτε την συζήτηση στα Γερμανικά.)

"Καλα ειμαι κυριε Βεισμπεργκ. Ηρθα για να γράψω την ανιψιά μου στο σχολείο σας."

"Αα πολύ ωραια. Εσυ πρεπει να εισαι η ανιψία.

Λίγο μαλάκας τελικά, αφου το ειπε πριν η θεια μου.

"Ναι εγώ ειμαι. Με λενε Ευα." Λέω και δείνω το χερι μου.

"Χαρηκα Ευα, ειναι ο διευθυντης σας ο κυριος Βεισμπεργκ, αλλα εσυ μπορεις να με λες Αλεξ." Και μου φιλάει το χέρι ααα και πεφτουλας μας βγηκε, κάτι μου λεει πως δεν θα εχω καλα ξεμπερδεματα.

"Λοιπον πάνε στην τάξη 10a. Θα έρθει τωρα και ένας από τους υποδιευθυντες μας να σε παει στην τάξη σου."

"Μαλιστα κυριε Διευθυντα."

"Και στον ενικό παρακαλω."

"Μαλιστα." Λέω και χαμογελω. Για πρωτη μερα θα το παίξω γλυκουλα. Απο αυριο όμως θα μάθει πια ειναι η πραγματικη Έυα. Κάτσε να μάθω λίγο τον χώρο, τους καθηγητες και θα δούνε όλοι.

Η BoxerWhere stories live. Discover now