11 - Mert egyre jobban félek

310 13 0
                                    

Összebújva feküdtünk, olykor megpuszilta a fejem, én pedig a kezét fogva hallgattam a szívverését

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Összebújva feküdtünk, olykor megpuszilta a fejem, én pedig a kezét fogva hallgattam a szívverését. Most sokkal közelebb éreztem magamhoz mint máskor. Elengedve a kezem, fentebb húzta a takarót a hátamnál. Elmosolyodtam és vártam, hogy újra össze kulcsolja az ujjainkat. Végül elmondta hol is vagyunk pontosan, bár azt már nem kérdeztem meg, hogy kié ez a lakás, mert valamiért féltem attól, hogy a halott barátjáé. Nem akartam még több fájdalmat okozni neki, ezért inkább hagytam, hogy ő beszéljen róla, akkor és úgy ahogy ő szeretné.. Sok kérdésem lett volna.. Miért jöttek el és miért árulták el a családjukat? Egészen pontosan hogyan halt meg és ki ölte meg? Bosszút állt a haláláért? Miért tette a naplót a sírjába? Miért temette el vele az életének azon részeit? És mit érez most, hogy a múltja egy szelete kikerült a föld alól és beteges módon kísérti? Az a ház mégis mikor épült? Shisui kitől kapta és miért döntött úgy, hogy Itachira íratja? Tudta hogy meg fog halni? Vagy csak biztosra akart menni, hogy ha történik vele valami akkor Itachinak legyen egy biztonságos otthona? Mit érezhet most, hogy kiderült nem is olyan biztonságos maga a hely?... A titkos járatok..

- Itachi.. Te sokszor jártál az elmúlt időben a titkos könyvtárban? – eddig nem is gondoltam arra, hogy esetleg más járt ott..

- Nem. – ez még nem jelent semmit.. Talán a múltkor egyedül ment.. Két alkalom még nem sok. – Évek óta nem voltam ott.

- Mielőtt odavittél engem, egyáltalán nem is mentél oda? – sokáig hallgatott, így felpillantottam rá. A félhomályban kissé nehezen tudtam kivenni a vonásait.

- Miért kérdezed?

- Ez azt jelenti, hogy nem te voltál ott? – lepillantott rám.

- Valaki volt ott?

- Néhány könyv kevésbé volt poros mint a többi. Ha nem te jársz oda rendszeresen akkor ki? – ki tudhat még a titkos járatokról? – Van tipped nem igaz?

- A fővezér és a jobb keze tud a titkos járatokról, de semmi értelme nem lenne annak, hogy ők oda menjenek. – megint a fővezér..

- És ha tud valamit amit mi nem? – sok mindent tud, amiről fogalmunk sincs, de Itachi is jól tudja, hogy most a minket érintő kérdésekre gondolok. Ki rabolt el és miért? Ki törte fel Itachi rendszerét? Ki játszotta ki? Ki alakítja mindig úgy a dolgokat, hogy káosz legyen belőle? Minden a fővezérre mutat.. De ott van még Hidan is.. Még ha próbáltam is meggyőzni magam arról, hogy ő valóban a barátunk, eszembe jutott Itachi apja.. Ellenséges szervezet, de egy család.. Mindenkinek megvan a maga célja. Gyakran nem személyes okokból támadtam meg valakit és ez fordítva is igaz.

- Ha valóban ő taktikázik, akkor biztos jó oka van rá, de kétlem, hogy köze lenne a naplókhoz vagy bármihez is ami jelenleg fejtörést okoz.

- Miért ne lehetne? Ő a fővezér.. Több mindent tud mint mi és..

- Nem árulna el minket. – vágott közbe én pedig elnyomva egy sóhajt húzódtam el tőle. Itachi is felült és az arcomat fürkészte, de én inkább lesütöttem a szemem és a takaró gyűrődéseit szemlélve gondoltam át a napok eseményeit.. És annál jóval többet.. Ha feltételezhetjük, hogy egy ember kezében futnak át a szálak akkor is marad egy kérdés ami hozzá segíthet kilétének felfedéséhez. Mit ér el ezekkel a tettekkel? Ebben az egy kérdésben benne van minden. Hogy mi értelme lenne összeugrasztani minket? Mi értelme egy fiatal fiút elszakítani a családjától? Mi értelme egy holttest eltüntetésének?.. Várjunk.. Szólásra nyitottam a számat és felnéztem Itachira de azonnal elvetettem az ötletet, hogy Shisuiról kérdezzem. Egy holttest eltüntetésének számtalan oka lehet. Az ablak felé fordítottam a fejem és a holdat néztem ami előtt épp egy felhő haladt el. Hold.. Vörös Hold.. Alkony.. A fővezért érdekli a legenda. Szentnek tartja a legendában szereplő alakokat, de miért? Itachi.. Shisui.. A fővezér.. Kisame.. A gondolataim össze-vissza csapkodtak. Egy férfi halála, Itachi összetörése, Kisame szerelmének eltávolítása, a kikötők biztonságának megingása, a fegyvertárakra való hirtelen igény, Atsushi felbukkanása.. Miért pont most teljesítette a feladatát? Mennyi erre az esély? Itachi senkit nem rendelt vissza mert félt, hogy azzal veszélyezteti a kilétüket, épp ezért miután Atsushi végzett a munkájával ugyanúgy tért vissza ahogy az el volt tervezve.. Nem hagyott semmit félbe, nem foglalt sürgősen jegyet vissza.. Itachi keze az arcomra simult.

Kelepce 2. - Engedd, hogy megvédjelekWhere stories live. Discover now