09 - A tűzzel játszik, megszegi a szabályokat

362 18 0
                                    

Bár Itachi azt mondta, hogy a naplók lényegtelenek, hajnalban még is felhívta Kisamét és egy férfi sírjáról kérdezte

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bár Itachi azt mondta, hogy a naplók lényegtelenek, hajnalban még is felhívta Kisamét és egy férfi sírjáról kérdezte.. A nevét nem hallottam tisztán, de abban biztos vagyok, hogy Itachi a koporsójába tette azokat a naplókat.. Elég gyengén hallottam a telefon túloldaláról Kisame hangját, de azt ki tudtam venni belőle, hogy aggódik.. Fáradtan sóhajtottam fel mire Hinata leállt a gépeléssel és felém pillantott.

- Biztos nem akarsz beszélni róla, Deidara-kun? – kérdezte kedvesen, de csak megingattam a fejem. Valamilyen szinten rá is dühös vagyok.. Bár valószínűleg neki sem hiányzott a bébi csőszködés.. Itachi egyre inkább gyerekként kezel. – Konan-san fog érted jönni, ugye? – próbált csevegni de ez a kérdés csak még jobban kiborított.. Dühösen fújtattam egyet és továbbra is az árukat néztem a polcokon. Üvegcsék, tele ritka fűszerekkel. Ásványok, vallási totemek, tömjén, illó olajok, különböző kártya paklik és még sakktáblák is sorakoztak egymás mellett. Ha valami itt nincs, akkor majd lesz..

- A fegyvereket is te szerzed be? – kérdeztem mire bólintott.

- Meglepődnél mennyivel könnyebb egy gyilkolásra alkalmas árut beszerezni, mint azt a kendőt amit az imént nézegettél. – tekintetem újra az említett rongyra esett.. A hímzése aprólékos, az anyaga nehéz és a mintában vannak vörös felhők is.. Valószínűleg túlzás lenne kijelenteni, hogy ez is az akatsukihoz kapcsolódik.

- Ölni könnyebb mint elkendőzni a bűnt, hm? – ironizáltam amin Hinata elmosolyodott.

- Valahogy úgy. – egy lemondó sóhajjal pillantottam a falon lévő ingaórára, ami alig haladt előre másfél órát mióta itt vagyok.. És itt kéne ücsörögnöm délután kettőig. Micsoda vicc. Itachi még hajnalban lelécelt otthonról, Hidan pedig hat órakor eljött értem kocsival és kitett itt.. – Úgy hallottam elloptak valamit Itachi-san házából. – ami még ennél is nagyobb probléma az az, hogy azok a naplók eredetileg egy sírban voltak.. – Pár hónapja kiderült, hogy a grizzlyk több kamerát is el tudtak rejteni Itachi-san környezetében. Kisame-san vissza nézte az új biztonsági rendszer felvételeit. Az egyik kamera állásból látni lehet a fekete bőrkötéses füzeteket.. Szóval a betörés akkor zajlott mikor már az új rendszer volt beépítve. – ezért hozatott ide Itachi. Ezt én is tudom. – Akármilyen jó egy rendszer, mindig lesz valaki aki jobb és okosabb mint az aki megtervezte azt.. Kisame-san lenyűgöző rendszereket tud írni és felépíteni, ennek ellenére még sem ő kapta a kémek kiképzésének feladatát. – annyira monoton.. És meglepően sokat beszél, pedig eddig alig szólalt meg.. És akkor is mindig bizonytalan és halk volt.. – Nem furcsa ez egy kicsit? Mármint, hogy a tehetségét inkább a védelemre összpontosították ahelyett, hogy a támadást erősítette volna. Vagy miért ne vezethette volna mind a kettőt? Őszintén szólva elég furcsa ez a szervezet. Mindenki csinál mindent és emiatt sokkal veszélyesebb minden. Ha elkapnak valakit egy csomó mindent megtudhatnak.. Vagy mégsem? Végül is gyakran nem kapunk indokokat csak egy feladatot és kész.

Kelepce 2. - Engedd, hogy megvédjelekWhere stories live. Discover now