19. Rész

1.3K 63 13
                                    

//A rész még nem került átírásra, egyenlőre eredeti állapotában olvasható//

Reggel kissé megkésve, de végül sikerült elindulnunk. Gyalog mentünk a King's Crossig, elkísért minket anya és apa is. Apa persze csak kutya alakban, hiszen továbbra is egy körözött bűnöző.

A kilenc és háromnegyedik vágányon miután elbúcsúztunk a kísérőgárdától, aminek tagjai voltak Mrs. Weasley, Remus, Tonks és Rémszem is, sietősen felszálltunk a vonatra. Éppen, hogy csak beraktam a cuccaimat egy az ikrekkel közös fülkébe, illetve villámgyorsan magamra kanyarítottam az egyenruhám, már rohantam is kellett a prefektusi fülkébe.  Persze amikor láttam, hogy a vagon végéből Ron és Hermione közelednek felém, bevártam őket, így hárman együtt léptünk be a vonat első fülkéjébe. Ők még a sima mugli ruhájukat viselték, én azonban valahogy mindig is szerettem rögtön átöltözni az iskolai egyenruhámba. Így talán tekintélyt parancsolóbban is nézek ki, és könnyebb fegyelmezni a rendetlenkedő diákokat. Emiatt persze mindig rohannom kellett, de ezt egy cseppet sem bántam.

A tájékoztatás ugyanaz volt, mint tavaly. A mardekár egyik új prefektusa nem más lett, mint Draco Malfoy. Kíváncsi vagyok, hogy ő tudja-e, hogy rokonok vagyunk. Amikor az iskolaelső lány és fiú elengedtek minket, szétváltam Hermionééktól és visszamentem az ikrekhez.

Nekem járőrködnöm majd csak később kell mennem, a sort Ron és Hermione kezdték. Igazándiból mindig a griffendéles ötödévesek kezdik. Kíváncsi vagyok, hogy mi alapján. Talán a házak közti betűrend dönti el, nem tudom.
AZ út hátralévő részében már csak arra az időre váltam el az ikrektől, amíg mennem kellett járőrözni, a többi időt azonban végig velük töltöttem.
Egyszer, amikor járőröztem, és benéztem Harryék fülkéjébe, Harry ott tartott és mutatott nekem egy elképesztő cikket, amit a Hírverőben talált. Kikerekedett szemmel olvastam végig. Ugyanis a cikk szerint apa nem is Sirius Black, hanem Bob Roshta. Hogy ekkora baromságot sem olvastam még életemben, na, az is biztos!

Mondjuk annak az embernek is olyan furcsa neve van. Olyan, mintha az ember azt mondaná, hogy borosta. Na mindegy is.

Hülye gondolatok!

Amikor visszamentem a saját fülkénkbe, elmeséltem az ikreknek is a cikk tartalmát.

Az állomáson beültünk a ló nélküli fiákerekbe, mellénk társult Lee és Katie is . Róla pedig eszembe jutott a kviddics is. Azt nem tudom, hogy ki lett a csapatkapitány, gondolom Angelina vagy Alicia. Viszont történt egy változás a csapatban, hiszen Wood még tavaly előtt elballagott, így nincs őrzőnk.

Remélem, hogy fogunk tudni találni egy olyan őrzőt, aki hogyha nem is olyan jó, mint Oliver, legalább hasonló tehetséggel rendelkezik.
Freddel kézenfogva mentünk be a nagyterembe, közötte és George között ültem, velem szembe Hermione, mellette pedig Harry és Ron. Amit már az állomáson is észre lehetett venni, az az volt, hogy Hagrid nincs itt. És nem csak az elsősöket kíséri, hiszen láttam, hogy azt a feladatot Suette Pollts végezte el. Tehát az ő széke üres volt. Hagrid helyének bámulása helyett azonban inkább szemügyre vettem a (vélhetőleg) új sötét varázslatok kivédése tanárt. Első ránézésre éreztem, hogy nem éppen a kedvenc tanárom lesz. Göndör barna hajába, rózsaszín masnit tűzött, talárja fölött pedig egy bolyhos, rózsaszín förtelmet viselt. Meghallottam Harryék beszélgetését, amiből kiderült, hogy a nő Caramel embere. Rossz előérzetem van. És mint pár perccel később kiderült, nem is alaptalanul.

A teszlek süveg dala idén kifejezetten bőbeszédű volt. Arra kérte a diákokat, hogy a házak tartsanak össze. Ez azonban véleményem szerint kizárt dolog. Talán a Hugrabug, a Hollóhát és a Griffendél között ez teljesen meglehet, sőt meg is van, azonban a Mardekár és a Griffendél ház közötti több, mint ezer éves viszály van. Bárcsak lehetne ezen változtatni.... De hogyan?

Leah Evans Története //ÁTÍRÁS ALATT//Where stories live. Discover now