19.

58 9 5
                                    

Luka Premović  - poslednji dani. - 2020.

Nakon što je Luka uspeo da izađe na površini otrčao je do auta i krenuo prema svom stanu kako bi što pre pogledao šta se nalazi na traci koju je pronašao u kameri svog oca.

Već je bilo kasno, Isidora je spavala tako da se ušunjao tiho do svoje sobe. Upalio je računar kao i veb kameru koja mu je bila na monitoru. Kada je prebacio snimak na računar bilo je potrebno vreme da se formatira sve to što se nalazilo na toj traci. Kako ne bi gubio vreme počeo je da prebacuje snimak koji je zabeležio svojim telefonom i odmah ga je stavio u programu Sony Vegas Pro , tako da je započeo snimanje sebe i nakon toga se obraćao Kristijanu.

Kada je to učinio pogledao je još koliko je ostalo da se traka formatira i bilo je na pola. Zatim je otvorio novi prozor i započeo je snimanje gde se obraća Nataši, taj snimak je trajao veoma kratko, a kada ga je sačuvao iz svoje fioke je izvadio kutiju u kojoj su bili dva fleša. Snimak za Natašu je prebacio u jedan fleš i urezao na njemu NATAŠA. 

Kada se traka formatirala na ekranu se pojavila ikonica koja je bila u formatu Video Media Player. Taman kada je Luka želeo da pokrene snimak , začuo je kako se nekoliko automobila približava njegovoj zgradi. Odlučio je samo da snimak sa kamere prebaci u onaj što je već napravio za Kristijana i spoji ga u jedan. Kada je to uradio prebacio ga je na fleš i urezao velikim slovima KRISTIJAN, a zatim oba fleša stavio u džep.

Ispred njegove zgrade se stvorilo nekoliko crnih automobila i iz njih su izašli naouružani ljudi i krenuli da ulaze u zgradu, ali ih je Lazar zaustavio. "Neka, ja ću da pokušam ovo na miran način da rešim." 

Lazar je polako ulazio u stan, držao je pištolj ispred sebe i polako pregledavao prostoriju po prostoriju, ali Lukina soba mu je upala u oči kada je video da iz nje nešto treperi. Bilo je to kućište računara koji je trepereo plavom bojom. Kada je stao ispred pomerio je miša i ekran se upalio i na ekranu je bio pauziran snimak. Na snimku je bio Luka Premović. Lazar je pokrenuo snimak.

"Zdravo Lazare. Ne mogu da verujem da si nas izdao i da si tako bedno prodao celu Srbiju za neki sitniš koji ti je obećan, ali budi siguran da će javnost saznati šta ste naumili kao i to šta krijete ispod Trepče."

Odmah nakon te rečenice je počeo da se emituje snimak koji je Luka napravio dok je bio dole. Lazar je pogledao ceo snimak koji je trajao par minuta, a kada se taj snimak završio ponovo se pojavio Luka.

"Kao što vidiš, sve je sačuvano, čak i ako uspeš da me ubiješ nikad nećeš pronaći ovaj snimak. Do njega može stići samo jedna osoba i nadam se da će stići na vreme. Vidimo se uskoro Lazare."

Lazar je bio veoma besan zbog toga što nije zatekao Luku gore u stanu te je lupio šakom u sto i nakon toga se začulo pištanje  i nastala je blaga eksplozija koja je uništila računar, takođe je i zadala nekoliko ogrebotina Lazaru.

Besan je izašao iz zgrade i naredio ljudima da uđu u auto. Kada je seo na suvozačevo mesto, okrenuo je jedan broj i naredio da niko na prelazu ne sme napustiti teritoriju Kosova dok on ne dođe na Jarinje.


Luka se usušnjao u stan njegove bivše devojke Nataše Vasić na njegovu sreću ona nije bila u stanu i kada je to shvatio otišao je do njene sobe i dohvatio njihovu kutiju tajni i upisao brojeve 1812 i kada se ona otvorila ostavio je oba fleša, a nakon toga je pronašao neku Natašinu praznu kutiju i u njoj smestio telefon na kom je prethodno postavio njegovu fotografiju na pozadini kako sedi pored letnjikovca, a zatim je iz džepa izvadio novčanik , a iz novčanika fotografiju na kojoj su bili on i Kristijan , kada su se fotografisali kod srpske zastave na brdu Zvečana.  Sve to je stavio u kutiju i uputio se prema kafiću u kom je uvek Milica izlazila. Kada je ušao video ju je za šankom kako sedi sa nekim momkom. 

Prišao je do nje i samo joj dao onu kutiju i rekao da to da Kristijanu kada ga bude videla. Milica je malo bila iznenađena, ali ništa nije rekla. Luka je izašao, seo u auto i krenuo. 

Stalno su mu se vraćale one scene iz rudnika, to nikako nije mogao da izbaci, kao ni to što je pronašao skelet svog oca. Od prevelikog bola je lupao u volan i vrištao je koliko je mogao, ali onda je uočio na retrovizor kako ga neki auto već duže vreme prati. Ubrzao je, ali je taj auto krenuo da ga pretiče i za sekundu je bio ispred njega. Luka je vozio preko 120 na sat i nije imao nameru da stane. Posle nekoliko sekudni je video na retrovizor još jedan auto kako želi da ga prestigne i kada je auto bio u istoj linije sa njim. Prozor suvozača se otvorio i Luka je video Lazar koji se smeškao.

Odjednom, automobil ispred Luka je naglo zakočio te se Luka velikom brzinom zakucao i u njega. 

Lazar je izašao , te je otišao do automobila u kojem je bio Luka. Taj automobil je sa prednje strane bio gotovo uništen, a Luka se nije pomerao. Čitavo njegovo telo, kao i lice je bilo krvavo, Lazar je stavio dva prsta na njegov vrat i posle par sekundi se odmakao. "Mrtav je!" Zatim je počeo da pretražuje njegove džepove, ali nije pronašao ono što je želeo. "Jebem mu mater!" Vikao je Lazar. "Pretresite njegov čitav stan, ma dignite ga u vazduh ako bude potrebno samo mi nađite taj jebeni snimak!" Rekao je Lazar jednom čoveku koji je stajao pored njega. 

Ponovo se okrenuo prema Luki, a iz Lukinog džepa je ispala fotografija njegovog brata. Lazar je prišao i podigao fotografiju sa poda. "Znači tako  Luka." Izvadio je upaljač i zapalio fotografiju, te kada je ona počela da gori stavio je cigaretu na usne te je zapalio sa fotografijom koja je gorela.

"Idemo!" Rekao je svim onim ljudima, te ponovo seo na mestu suvozača. Auto u koji je udario Luka je ostao , ali vozača nije bilo.

****************

"Kada ste već pronašli ovaj rudnik, mislim da zaslužujete da znate istinu o njemu." Govorio je Liam King koji se obraćao postrojenim rudarima." Po nekim našim saznanjima i verovanjima kao i mnogim proročanstvima  koja su govorila o nikad pronađenom blagu , utvrdili smo da je jedan meteor pao baš u ovom predelu pre oko 2 miliona godina. Naime to nije običan meteor, već meteor prepun bogatih ruda, baš ovih koje možete i sami videti. Naravno neki naši naučnici veruju da je taj meteor pripadao nekoj drugoj vrsti koja ne pripada ovom svetu."

Rudari su imali blagi osmeh na licu. "Pa to znači da više nećemo biti sirotinja i ceo svet će znati za ovakav pronalazak." Dobacio je jedan rudar. Liam se nasmešio i iz džepa izvadio pištolj i uperio u rudare, to su isto uradili i stražari, te su počeli da pucaju na njih. Ubrzo svi su bili mrtvi.

Liam je prišao do Todora koji je bio naslonjen na zidu i koji je jedva disao. Uperio mu je pištolj prema čelu i tamam kada je želeo da opali Todor je preminuo. "Bacite sva ova tela duboko u rudnik!" Reče Liam. 


________________

Snimak sa Natašinog lap topa se završio , te se pojavilo dugme za Replay, ali nakon toga se cela prostorija tresla i malter sa zidova je počeo da opada, kao i sve u toj prostoriji. Začula se preglasna buka i veliki deo plafona se obrušio i pao na  ivici radnog stola te ga je podigao, a lap top pao na pod.

****************


Ovim završavam prvi deo moje priče. Ako vam se dopada napišite u komentarima.
Uskoro ću početi da izbacujem i drugi deo <3



SVETA ZEMLJA - OSLOBODIOCIOn viuen les histories. Descobreix ara