25.

43 8 4
                                    

Bežeći sa povređenom nogom po velikom snegu Nataša se saplela te je glavom ponovo udarila u nešto tvrdo. Bila je to gvozdena šipka koja joj je ponovo raskrvarila već nastalu ranu od sukoba sa Teodorom. Rana joj se još više proširila , ali je znala da mora brzo da ustane i da nastavi dalje. Čim se pridigla, otkopčala je jaknu i otkinula rukav tanke bluzice koju je imala na sebi i vezala preko rane, te je nastavila dalje. Želela je da im zavara trag i nekako ne primećena stigne do manastira Sokolice, ali zbog guste magle ni ona nije znala gde se nalazi.

***************

"Gospodine predsedniče, rekao bih da je misija još malo pa završena. "Rekao je čovek koji je izlazio iz mračne prostorije kancelarije predsednika Srbije. Bio je to Liam King, imao je na sebi šešir i crni kaput. Gotovo da je ostao isti kao i pre 25 godina. "Ostalo je samo da potpišete ovaj papir." 

Liam je spuštao papir ispred predsednika Srbije, a zatim se zavalio u fotelji preko puta njega. "I ja bih rekao da je skoro sve pa gotovo. Ostalo je još samo da amerikanci odnesu rudnik i da Albanci preuzmu kontrolu nad čitiavim severom, a to mora da se uradi u narednih 36 sati, a posle nek čitav svet sazna šta se zapravo dešavalo na Kosovu koga će biti briga"Reče predsednik sedeći u svojoj fotelji. "Čudo ste vi ovde gospodine Liam, ovako kasno?" 

"Samo sam želeo da vidim sopstvenim očima kako potpisujete ovaj papir u kojem Srbija priznaje Kosovo i da vas pripremim za sutrašnju konferenciju za štampu, tj današnju, ipak prošlo je 12 sati." Liam se nasmeja. " Da li je to u redu?" 

Predsednik Srbije je klimnuo glavom i dohvatio je hemijsku olovku kako bi stavio svoj potpis na onaj papir i taman kada je želeo to da učini, zazvonio je telefon. Predsednik je podigao slušalicu. "Gospodine predsedniče, imamo veliki problem. Snimak za kojim tragamo nije u našim rukama ,a čovek koga jurimo je još uvek živ, a sada je pojavila i neka žena kod koje može biti snimak. "Govorio je preko slušalice Lazar Ristić koji je sedeo na suvozačevom mestu. Za volanom je bio još jedan inspektor, a pozadi još dva čoveka u vojnim uniformama. 

Predsednik je skočio sa fotelje i iznervirano upita. "Kakva sad žena?" 

Lupio je šakom o sto kada mu je Lazar objasnio o kome se radi. 

"Inspektorka Teodora Aleksić je otišla na Kosovo da pronađe snimak i uništi ga  , ako se nalazi kod te žene, ja sam sa mojim timom krenuo da pronađem Kristijana, uskoro ćemo ga naći, ali. "Zastade Lazar. " Prošlo je skoro sat vremena od kad se Teodora javila da je stigla u Kosovsku Mitrovicu, od tada ni glasa od nje. Bojim se da joj se nešto dogodilo. " 

"Ja ću se pobrinuti za nju, a ti mi dovedi tog malog inspektorčića živog, jel si me razumeo?" Vikao je predsednik na načelnika i jako je zalupio slušalicu, a zatim ponovo sede na fotelju držeći se za glavu. 

"Ja ću se pobrinuti za tu ženu i dokopaću se tog snimka, kad ste vi nesposobni za to! A sad potpiši taj jebeni papir." Reče Liam , te dohvati onaj papir čim ga je ovaj potpisao, a zatim je krenuo prema vratima. 

"Ali, kako znate o kojoj je ženi reč?" Upita ga predsednik, a Liam se zaustavi i okrenu mu svoj desni profil i podiže šešir kako bi mu se videlo uvo u kojem se jasno videla bubica. "Zaboravio se da prisluškujemo svaki tvoj razgovor!"  Okrenuo se i izašao napolje. 

***************

Trčeći napamet Nataša nije znala gde će na kraju izaći, samo je čekala kada će opet pasti i udariti u nešto. Rukav od bluze koji je vezala preko glave da zaustavi krvarenje je bio natopljen krvlju, a vid joj se polako počeo mutiti. 

Nije imala više snage da se kreće brzo , te se njeno kretanje znatno usporilo. U pozadini je mogla čuti korake kako se sve više približavaju njoj, odjednom se samo srušila u snegu. 

***************

Lazar Ristić i ostali su sporednim putem stigli do mesta na kome je voz eksplodirao, zatim je Lazar izašao iz auta i pokušavao je da pronađe bar neki korak u snegu, ali su oni odavno bili zatrpani. Zatim je počeo da se vrti oko svoje ose i pokušao je shvatiti kojim je putem otišao Kristijan , a onda mu je pogled odlutao prema šumi." Pa naravno." Reče te se vrati u auto."Naći ću te makar mi to poslednje bilo!" 



SVETA ZEMLJA - OSLOBODIOCIWhere stories live. Discover now