31.Díl

6.9K 629 36
                                    

80 votes a 15 komentářů a bude další díl. Mám vás ráda ♥

Louis:

Seděl jsem u kuchyňského stolu a začaly mi padat víčka. Přeci jen jsem se od Nialla dostal pryč brzy, když ještě spal a u nás doma také ještě všichni spí. Šel bych do své postele, ale to by znamenalo, že by byl v pokoji spící Harry a to by mé pořád pubertální srdíčko neuneslo.

Po chvíli mi došlo, že to vážně nevydržím a šel jsem nahoru. Opatrně jsem otevřel dveře do pokoje a zavřel je za sebou. Chtěl jsem jít do své postele. To by v ní ale nejdřív nemohl někdo ležet.

Harry. Usmál jsem se, jinak to nešlo. Byl schoulený, jako kotě a navíc byl v mém nejoblíbenějším černém tričku s logem mé oblíbené kapely. Kousek od postele byla na zemi pohozená nějaká knížka. V tom jsem si uvědomil, že je to ten jeho deník, kvůli kterému jsem si z něj dělal legraci, že je jako holka v pubertě.

Deník byl otevřený a já tak mohl vidět co tam je, aniž bych porušoval jeho práva soukromí. Nedalo mi to a vzal jsem si ho do ruky. Dobře, možná to poruším, stejně spí a nevypadá, že by ho něco mohlo vzbudit.

Na prvních stránkách deníku byly fotky. S tou jeho Susan a se Zaynem. Většinou byli na nějaké party a Harry na všech fotkách vypadal, že vypil všechny zásoby alkoholu Londýna. Stejně bych ty fotky nejraději vytrhl a hodil do koše. Byly tam i nějaké fotky s Gemmou. Musel jsem se usmát. Na některých fotkách jsou jako dvojčata. Gemma je velmi pěkná, ale Harry je prostě krásnější než tisíc krásných dívek vedle sebe.

Vypadalo to tak, že si tam Harry zapisuje každý den a lepí si tam sebemenší kraviny. Třeba vzorek vůně od Chanelu. Uchechtl jsem se a Harry malinko změnil na posteli svou spací pozici. Naštěstí se neprobudil a tak jsem si dál pročítal a prohlížel jeho deníček. Vím, jsem špatný. Moc špatný, ale už to tak prostě je. A potom jsem došel ke stěhování a k tomu, jak se dozvěděl o tom, že můj táta chodí s jeho mámou.

O mém tátovi tam nic špatného nebylo. Většinou tam stálo jen to, že není rád, že se museli stěhovat. To chápu, předtím jsem taky nebyl rád, ale teď jsem. Do slova a do písmene mi to změnilo život.

A potom jsem měl chuť ten deník roztrhat. Psal tam o mně. Nebyly tam zrovna pěkné věci. Dozvěděl jsem se, že jsem namyšlený idiot anebo taky buran a kamarádím se s takovou spodinou, jako je Stan. Prý je škaredý a společensky nemožný a prý nechápe, proč se s ním kamarádím. Dál už jsem to nemohl číst. Neměl jsem vůbec začínat. Urážel tam mě i moje kamarády. Především Nialla a Hannah. Jen o Liamovi napsal, že je docela fajn, ale nikdy to nepřizná nahlas.

Odložil jsem jeho deník tak, jak byl a byl jsem na odchodu. Otevřel jsem dveře a jeho to nejspíš probudilo.

„Louisi?“ Zamrmlal rozespale a otevřel oči. Vylekaně si sedl. „Co tu děláš?“

„Bydlím?“ Zavrčel jsem nepříjemně.

„Promiň, tak jsem to nemyslel, já jen..“ I v tom šeru bylo poznat, že se červená. Asi proto, že leží v mé posteli a v je oblečený do mých věcí.

„V pořádku, jdu dolů..“ Než mi stačil cokoli odpovědět, tak jsem za sebou zavřel a šel jsem dolů. Neodvážil se jít za mnou dolů, i když jsem v to tajně doufal. Byl jsem naštvaný za to, co tam o mně psal. Asi si to už nemyslí anebo už to tam nepíše, ale nemohl jsem tomu vzteku zabránit. Já si o něm myslel taky špatné věci, ale ne tak moc. Nikdy bych o něm neřekl něco, co on řekl o mně. A to co psal o mých kamarádech, to už bylo moc.

Ráno jsem se rozhodl, že všem udělám snídani. Dnes máme volno a zítra jdeme do školy, tak si dnešní den užiju s holkama a někam je vezmu. Po půl hodině jsem snídani nachystal na stůl a všichni se začali scházet. Šel jsem vzbudit Daisy a Phoebe a slíbil jsem jim, že je dnes někam vezmu. Když jsem s Daisy na zádech a s Phoebe, která mě držela za ruku, přišel dolů, tak tam byl už i Harry. Nevinně na mě koukal. Upřímně? Je mi z jeho dřívějšího chování trochu zle.

Po snídani jsem se šel osprchovat a převléknout se. Harry se vůbec nesnažil navázat téma nebo cokoli říct. Bylo mi to jedno. Možná. Holky už byly také nachystané a myslím, že Anne a táta mi byli vděčni, že se o ně dnes postarám. Potom mi přišla textovka od Nialla. Raději jsem ji neotevřel. Teď mu budu muset čelit. A taky budu muset čelit své zamilovanosti do Harryho.

StepbrotherWhere stories live. Discover now