002

537 13 4
                                    

A/N:

Credits voor: Celientje voor de mooie cover! Check haar verhaal: De Uitdaging, over Ajax speler Donny van de Beek!

Xx
**********
Hoofdstuk 2

Carel en Isis kwamen aan bij het huis van Joël en Naomi. Deze avond was vooral het plan om bij te praten. Door de Ajax drukte hadden ze weinig tijd om spontaan af te spreken.

Isis en Carel hadden een zoon om voor te zorgen. Dat nam veel tijd in aangezien hij erg aan het puberen was. Gelukkig was hij nu oud genoeg om alles zelf te doen dus dat scheelde een hoop voor het stel.

Joël en Naomi hadden het druk met het verzorgen van hun peuter Sienna. Candy Rae, de vrouw van Daley Blind, zat middenin een zwangerschap dus ze kon niet alles.

"We zijn er" Isis schrok op uit haar gedachtes toen Carel de auto bijna voor de deur parkeerde. De buurtbewoners hadden de andere plekken al ingenomen.

"Heb je er zin in?" vroeg Carel en pakte haar hand vast. "Jahoor, het is fijn om iedereen eens bij elkaar te hebben." glimlachtte Isis en Carel knikte instemmend.

"Daar heb je gelijk in. Meestal is het wel gezellig."

Isis belde aan bij de familie Veltman. Gelijk hoorde ze geblaf achter dr deur. Wat betekende dat Harvy en Jomi, de twee vriendelijke viervoeters van de familie, hen stonden op te wachten.

"Hey jongens, kom erin!" Naomi opende de deur. Ze had de honden al weg gestuurd want ze vlogen niet op hen af zoals normaal gesproken.

"Hey Naomi, hoe is het?" vroeg Carel beleefd en ze gaven haar een knuffel. "Prima, prima. Alleen soms neemt de verzorging van Sienna zoveel tijd in beslag. Vooral als Joël weg moet voor de club. Maar kom binnen."

Isis was altijd graag in het huis van de Veltmans. Sinds ze 5 jaar geleden goed werdt opgenomen in de Ajax groep was dit haar favoriete plekje.

Het was een tweede huis voor haar geworden. Joël en Naomi waren ontzettend aardige mensen die nooit een onbeleefd woord over iemand repte.

Toen ze Naomi volgden hoorden ze gelach vanuit de woonkamer. De rest zou er vast al wel zijn. "He he!" zei Noa Lang grijnzend toen ze de woonkamer in kwamen.

Isis keek het kringetje rond. Iedereen was er van hun groepje. Donny en Ivy,  Justin en Lotte, Noa, Hakim, Perr, en tot haar verbazing ook Kaj en Lisanne.

"Hey allemaal" ze zwaaide even en ging naast Kaj en Lisanne zitten. Lisanne was een goeie vriendin van Kaj, wist Isis. Maar stiekem had ze een vermoeden dat er meer speelde tussen de twee.

"Hoe is het?" vroeg Lisanne geïnteresseerd aan haar. "Ja goed! Milan kan op eigen benen staan. Dus dat is een zorg minder." vertelde Isis.

"Maar?"vroeg Lisanne die haar langer kende dan vandaag. "Milan heeft vandaag gevochten op school met Sam, een medestudent van zijn opleiding." zei ze.

"Ik hoorde het al van Benthe." knikte Lisanne. Benthe was het 15 jarige nichtje van haar die bij Milan op school zat. Lisanne had een grote familie.

"Echt? Ach jeetje, waarom dan?" vtoeg Lotte, half geschrokken. "Dat weten we niet, helaas. Waarschijnlijk gewoon uitgedaagt en stom op gereageerd." antwoordde Isis en Justin knikte.

"Sem kan er anders ook wat van." zuchtte hij. Sem, de zoon van Lotte en Justin, zat bij Milan in de klas. "We krijgen het snel genoeg te horen." Lotte legde een hand op zijn knie en keek ondertussen naar Isis en Carel.

"Vast ja." knikte Carel. Glimlachend keek Isis naar Justin en Lotte. Ze waren sinds mensengeheugenis samen en waren ontzettend schattig als koppel.

"Daley en Candy Rae niet hier?" vroeg Carel aan Joël, die zijn hoofd schudde. "Candy voelde zich niet zo lekker vanwege haar zwangerschap." Antwoordde Joël. "Begrijpelijk." knikte Carel.

"Komen jullie allemaal naar de wedstrijd? Daarna zijn we een weekje vrij omdat Nederland speelt. Frenkie, Mikky, Matthijs en Annick komen ook langs. Misschien is het een idee om ergens langs de kust op vakantie te gaan?"

Verrast keken ze op van Donny's voorstel. "En dan gewoon met een groepje die er zin en tijd voor heeft." Voegde Ivy er aan toe.

Even was het stil maar toen begon iedereen in te stemmen. "We hadden het bedacht in de auto na de training."  zei Donny glimlachend.

"Goed, wij zijn dan de hoofdboekers. We zetten het ook in de groeps app. Dat wordt allemaal geregeld. Ook waar we precies heen gaan. Je hoeft alleen maar te zeggen of je mee gaat en de helft mee betalen."

"Yes, ik heb er zoveel zin in!" Riep Lotte enthousiast en iedereen moest erom lachen.

Buitenspel - spin off Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang