016

305 11 2
                                    

Hoofdstuk 16

Het was alweer de vijfde dag op Curaçao. Isis had precies het tegen over gestelde gedaan van wat haar vriendinnen zeiden. Ze had Carel niks verteld over de zoen met Noa. Isis wist gewoonweg niet hoe.

Isis stond voor haar koffer een setje kleding uit te zoeken. Vandaag zouden ze een dagje iets actiefs doen. Ze gingen vandaag naar Willemsstad. Het was twintig minuten rijden met de bus.

Ze gingen pas in de avond omdat het overdag veel te heet was. Uiteindelijk had Isis een setje gevonden en trok dat aan. "Hey schat." ze voelde twee armen om haar heen.

Isis draaide zich om en zag dat Carel net klaar was met douchen. Hij droeg alleen een boxer en zijn haar plakte alle kanten op. "Hey" hij gaf haar een kus. Iets wat er voor zorgde dat Isis zich nog schuldiger voelde.

Carel had zich ook omgekleed en keek hoe Isis haar make-up deed. Ze hield niet van te veel make-up. Isis deed alleen de basics zoals mascara.

"Heb je er zin in?" vroeg Carel terwijl ze naar beneden liepen voor het diner. De groep zou vroeg gaan eten en daarna vertrekken naar Willemsstad.

"Ja, ik ben erg benieuwd naar de omgeving hier.We hebben alleen nog maar in het hotel gehangen en niets gezien van het land." antwoordde Isis en Carel knikte instemmend.

"Dat is waar." en ze kwamen aan bij de tafel waar hun groep aan zat. "Sommige zijn al eten halen, maar wij wilden wachten op jullie." zei Frenkie. Isis knikte en het viertal ging eten halen.

"Wat was er gisteravond nou gebeurt?" vroeg Mikky terwijl ze langs het enorme buffet liepen. Isis keek even om zich heen maar zag Carel of Noa nergens. Mikky trok haar wenkbrauw op.

"Noa heeft me gezoend en ik heb hem meteen weg geduwt." vertelde Isis snel terwijl ze eten opschepte. "Maar?" vroeg Mikky, die Isis langer kende dan vandaag. "Carel weet nog van niets." zuchtte ze.

"Isis, ik heb je vaak genoeg verteld dat je alles meteen aan hem moet vertellen. Carel is een lieve jongen die de waarheid verdient." antwoordde Mikky serieus. "Ik wwet het! Maar ik weet niet hoe." zei Isis.

"Het komt wel goed, echt waar. Heb je gevoelens voor Noa?" gelijk schudde Isis haar hoofd. "Dat is iets wat ik zeker weet." zei ze. "Nou dan! Als Carel respect voor je heeft zou hij dit moeten accepteren." Isis knikte en ze liepen terug naar de tafel.

Ivy en Donny waren inmiddels ookal gearriveerd met hun bordje eten. Donny had een arm om haar heen liggen en praatte ondertussen met Joël.

Kaj en Lisanne zaten ook naast elkaar. Na de zoen leken ze closer dan ooit. Mikky ging terug bij Frenkie zitten.

Ineens had Isis helemaal geen zin meer om bij de groep te zitten. Waarom ging bij hun wel alles goed? Isis besefte hoe dom ze was geweest door het niet te vertellen aan Carel.

"Hey, dag dromertje, hebben jij en Carel het soms laat gemaakt vannacht?" hier en daar hoorde je wat gelach.

Isis wist wel dat Joël wat liep te geinen maar nu kon ze het even niet hebben. "Houd die praatjes voor je, Veltman." gromde ze en ging snel naast Carel zitten. Ze werpte Joël nog een geïrriteerde blik toe en plofte naast Carel neer.

"Sorry hoor." mompelde Joël en ging verder met eten. "Wat is er nou? Je weet dat Jo het als een grapje bedoelt, he." zei Carel verbaast. "Mensen kunnen ook te ver gaan." zei Isis en zonder nog iets te zeggen begon ze te eten.

"Misschien moet je je excuses aanbieden aan Joël." zei Donny die bij hen liep. "Waarom?" vroeg Isis. "Weet je dat dan niet meer?" vroeg Ivy en Isis schudde haar hoofd. "Sorry, ik was er even niet bij." zei ze.

"Dat was te merken." knikte Donny. "Kijk, daar is hij." hij wees naar Joël. Isis zuchtte en liep naar hem toe. "Het spijt me." viel ze met de deur in huis. Joël glimlachtte. "Nee, dat moet ik zeggen. Het spijt mij." ze gaven elkaar een knuffel.

Isis snapte niet waarom ze het ineens op Joël afvuurde. Het was haar beste vriend en die wilde ze voor geen goud kwijt.

Buitenspel - spin off Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu